ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ για α΄ κατοικία: ”To μόνο λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι δεν προστάτεψε τις βίλες με τις πισίνες!”

28 Μαρτίου 2019
22:05

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατέδειξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις ως τώρα πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την προστασία της α΄κατοικίας:

– Από το 2015 είναι σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη.

– Προστατεύεται η α΄ λαϊκή κατοικία.

Δεν προστατεύονται βεβαίως οι βίλες που αποκτήθηκαν με δανεικά των οποίων οι εγγυήσεις ήταν αέρας!

Ο κ. Θεοφύλακτος παρουσίασε επιγραμματικά τα βασικά σημεία του νέου νόμου για την α’ κατοικία:

– Όσοι είναι ήδη στο νόμο Κατσέλη ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν τους αφορά ο νέος νόμος,

– Για 1η φορά προστατεύονται και οι έμποροι (όσοι έχουν πτωχευτική ικανότητα),

– Η αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας φτάνει τις 250.000 ευρώ και για τα επιχειρηματικά δάνεια τις 175.000,

– Δεν επηρεάζεται η ρύθμιση αν το δάνειο έχει μεταβιβαστεί σε fund,

– Ο προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου θα γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία και η πληρωμή με βάση την εμπορική, οι οποίες έχουν πέσει κατά πολύ,

– Η προθεσμία που δίνεται είναι ως το τέλος του χρόνου, μετά από 9 χρόνια ισχύος του ν. Κατσέλη,

– Σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξει κούρεμα των δανείων,

– Οι επιμηκύνσεις των πληρωμών και τα μικρότερα επιτόκια θα οδηγήσουν σε μικρότερες δόσεις

– Συνεισφορά του δημοσίου σε αρκετές περιπτώσεις,

– Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα υπάρξει δικαστική ρύθμιση.

Τέλος ο κ.Θεοφύλακτος προχώρησε και σε προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του νόμου:

– Θα ήταν πιο σωστό να αποκλείονται μόνο αυτοί που εσκεμμένα έδωσαν πλαστά στοιχεία για τη λήψη δανείου.Η απένταξη των λοιπών δεν συμφέρει κανέναν.

– Όσοι εξέπεσαν της ρύθμισης του ν. Κατσέλη θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στο νόμο.

  • Ο συνυπολογισμός της περιουσίας του/της συζύγου θα οδηγήσει μαθηματικά σε εικονικά διαζύγια και γι’ αυτό δεν πρέπει να προσμετράται.

Τέλος ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε (ειρωνικά) ότι με το νόμο αυτό “δεν ρυθμίζονται τα ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (!), ενώ κάθε τόσο βγαίνουν ειδήσεις για μεγαλοστελέχη τους που ενώ δανείστηκαν υπέρογκα ποσά δεν πλήρωσαν έως τώρα ούτε ένα ευρώ”!

 

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

74 σχόλια

  • Δεν ξεχνάω τον Βορίδη να λέει για κάποιον που χρωστούσε 500 ευρώ ‘ναι καλά του κάνανε κατάσχεση στο σπίτι!’

  • Πολύ εύστοχη και μεστή τοποθέτηση, παρόλο που του έδωσαν λιγότερο χρόνο απ τον προβλεπόμενο. Καλά το τελευταίο με τα δάνεια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είναι όλα τα λεφτά…

      • Κάποιοι σαν εσένα το έλεγαν, αλλά τώρα κάνουν τις πάπιες. Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Όσο για τον Βορίδη, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγους μήνες θα τον βλέπεις υπουργό και θα τρελένεσαι !!!!!

    • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα της διαπλοκής, μίζες, οφσορ, μαύρο χρήμα, θαλασσοδανεια, φοροδιαφυγή, αδειασαν δημόσια ταμεία, έφτιαξαν παράνομες περιουσίες και πτωχευσαν τη χώρα, λήστεψαν τον λαό.

      • Σωστος.
        Ξυπνήστε και ριξτε την ψήφο προς όφελος της χώρας και όχι προσωπικά συμφεροντα.
        Μπορεί να γίνει η δουλειά σας προσκαιρα,αλλά η συνεχεια θα είναι πικρη!!
        Μην είστε πελατες!!!!

      • Στα σχόλια σας να γράφεται
        `Με εκτίμηση,
        Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου`

      • Off shore εχει η Αυγή ,δάνεια όπως ακριβώς πήραν τα δύο κόμματα πήραν και το κόμμα του καταληψία.Και από ότι φαίνεται αδυνατείς να καταλάβεις γιατί πτώχευσε η Χώρα.Κάθε ώρα που περνάει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι πληγή για την Ελλάδα

    • Εγώ πάλι θα τον χαρακτήριζα άριστο ομιλητή με επιχειρήματα.Άκου την ομιλία και θα καταλάβεις τι λέω….

      • Η δουλειά του είναι μόνο τα λόγια εμείς όμως θέλουμε πράξεις. Και πράξεις δεν είδαμε από τον Γιάννη. Μόνο ο βουλευτής από την Πτολεμαΐδα έχει κάνει κινήσεις για την περιοχή μας. Ξέρεις Γιάννη αυτός που σου πήρε τις σχολές μέσα από τα χέρια σου και σε εξέθεσε στα ματιά τον Κοζανιτών

  • Προστατεύεται η α΄ λαϊκή κατοικία., όταν στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη κυβέρνηση παρέλαβε την προστασία της κύριας κατοικίας ως μόνιμο θεσμό στο νόμο Κατσέλη, τον έκανε προσωρινό και με πιο αυστηρά κριτήρια το 2015 και τον καταργεί τώρα.

    • – Όσοι είναι ήδη στο νόμο Κατσέλη ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν τους αφορά ο νέος νόμος,

      – Για 1η φορά προστατεύονται και οι έμποροι (όσοι έχουν πτωχευτική ικανότητα),

      – Η αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας φτάνει τις 250.000 ευρώ και για τα επιχειρηματικά δάνεια τις 175.000,

      – Δεν επηρεάζεται η ρύθμιση αν το δάνειο έχει μεταβιβαστεί σε fund,

      – Ο προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου θα γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία και η πληρωμή με βάση την εμπορική, οι οποίες έχουν πέσει κατά πολύ,

      – Η προθεσμία που δίνεται είναι ως το τέλος του χρόνου, μετά από 9 χρόνια ισχύος του ν. Κατσέλη,

      – Σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξει κούρεμα των δανείων,

      – Οι επιμηκύνσεις των πληρωμών και τα μικρότερα επιτόκια θα οδηγήσουν σε μικρότερες δόσεις

      – Συνεισφορά του δημοσίου σε αρκετές περιπτώσεις,

      – Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα υπάρξει δικαστική ρύθμιση.

    • Από που προκύπτει η κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας;
      Έλεος πια. Έχουν και τα ψέμματα τα όρια τους

    • Αν όντως ο λαός κατάλαβε, Νέα Δημοκρατία και Πασοκ δεν θα ξαναδούν κυβέρνηση.

      Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα βοθροκαναλα έχουν πολύ σανό ακόμη για τα πρόβατα.

      • οι Μόνοι που δεν θα ξαναδούν κυβέρνηση είναι οι σημερινοί κατσαπλιάδες .Βέβαια τα πρόβατα που τους ψήφισαν θα βρουν καινούρια στάνη να στεγαστούν ,τα τρολλ όμως θα χάσουν το μεροκάματο και θα πεθάνουν από την πείνα

  • Πες μας λίγο για τις ξένες εισπρακτικές που πληστηριάζουν πλέον τις κατοικίες των Ελλήνων!!
    Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέγατε πριν γίνετε κυβέρνηση.Ο λαός σας ψήφισε και γι’αυτό και άλλα πολλά που τάξατε.
    Σοβαρέψου Θεοφύλακτε, γελάν και τα τσιμέντα!!!

  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Τώρα πέρασε η μια στις δέκα κατοικίες νε προστατευτεί και προκλητικά κανείς δηλώσεις.

  • Ετσι λοιπον η μονη σοβαρη κυβερνηση που ασχοληθηκε σοβαρα με τις παθογενειες τοσων ετων ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλοι οι τζαμπα μαγκες και αλλοι βγαζουν τα καστανα απο τη φωτια. Αλλοι χρωστανε θαλασσοδανεια και φωναζουν και αλλοι προστατευουν τις πρωτες κατοικιες!!!!

  • Τέτοιους βουλευτές θέλουμε σας τον θεοφύλακτο , να κάνουν το άσπρο μαύρο. Γι αυτό στον ΠΑΣΟΚ τον είχαν δεύτερη σειρά

  • Στο ΠΑΣΟΚ ήξεραν ότι δεν μπορεί ο Γιάννης και τον είχαν στον πάγο , στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν το λάθος και τον διόρισαν βουλευτή και τώρα το έχουν μετανιώσει και θα τον διώξουν με γλυκό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο η Κοζάνη χάνει φοιτητές

  • Ο Γιάννης έχει χάσει τον ύπνο βλέπει συνεχεία επιτυχίες του Μουμουλίδη και βλέπει εφιάλτες Στην αρχή πήρε του φοιτητές από την Κοζάνη ο Μουμουλίδης και τους μετέφερε προκλητικά στην Πτολεμαΐδα( εφιάλτες ο Θεοφύλακτος ).Μετά βοήθησε για την ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού ο Θέμης. Και πρόσφατα βγήκε και επίσημα για τα Κινηματογραφικά στούντιο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

  • Ανεξάρτητη αρχή διαφθοράς στην Ελλάδα, γιατί άραγε. Ποιοι μας έφτασαν ως εδώ? Δικογραφίες πρώην Υπουργών στον εισαγγελέα, γιατί άραγε? Μάλλον καλύτερα τα πράγματα με ΣΥΡΙΖΑ.

    • Από ότι φαίνεται δεν κατάλαβες γιατί φτάσαμε ως εδώ.Εκτός αν είσαι έμμισθος του ΣΥΡΙΖΑ.
      Όλες οι Δικογραφίες ξεκίνησαν από τους προηγούμενους ,η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει δίκες για την Νοβάρτης αλλά δεν έχει τίποτα και μας έχει όλο στο “περιμένετε και θα δείτε”.
      Τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνε καλύτερα ΜΟΝΟ για τους έμμισθους του

  • ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΛΕΤΕ,ΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ Κ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ {ΠΑΣΟΚ}.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ Κ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΑ ΣΗΜΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΛΑΚΙ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣ ΑΛΑΞΕΙ ΤΡΟΠΑΡΙΟ.ΤΡΟΛΑΚΙ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ Κ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

  • Το νέο πλαίσιο αφήνει ακάλυπτους τουλάχιστον 4 στους 10 «κόκκινους» δανειολήπτες, καθώς η κυβέρνηση έκανε τρεις κομβικές υποχωρήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους και να μην αναβληθεί για τρίτη φορά η επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα:

    1. Περιόρισε με «νομοτεχνική βελτίωση» της τελευταίας στιγμής από τα 130.000 στα 100.000 ευρώ το ανώτατο όριο οφειλών για τα επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας.

    2. Έθεσε χαμηλότερο όριο αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας για τα επαγγελματικά δάνεια, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων: 175.000 ευρώ, έναντι 250.000 ευρώ.

    3. Αποδέχθηκε τη δραστική μείωση του ορίου καταθέσεων στις 15.000 ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 65.000 ευρώ στο αρχικό σχέδιο που είχε συμφωνήσει με τις τράπεζες. Επιπλέον, η συνολική αξία για τα υπόλοιπα ακίνητα, πλην Α΄ κατοικίας, και για τα μεταφορικά μέσα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 80.000 ευρώ για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση είχε βάλει τον πήχη σε υπερτριπλάσιο ύψος, στις 260.000 ευρώ.

    Περιορίστηκε σημαντικά η περίμετρος των δανειοληπτών που καλύπτονται από το νέο πλαίσιο: ενώ η αρχική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών υπολογίζεται ότι παρείχε ομπρέλα προστασίας σε 200.000 δανειολήπτες και σε δάνεια συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ, τελικά οι διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή καλύπτουν κάτω από 140.000 δανειολήπτες και λιγότερα από 10 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων.

    Ο εξοργισμένος κόσμος θα δώσει στο θεοφύλακτο αυτό που του αξίζει στις εκλογές.

  • ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ; ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.