Πρόγραμμα προώθησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Κοζάνης

29 Μαρτίου 2019
13:29

Ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων που υλοποιεί αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεκινά πρόγραμμα προώθησης υιοθεσιών σε συνεργασία με την πενταμελή επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς Όσοι υιοθετούν αδέσποτο σκύλο από το Δήμο Κοζάνης έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ένα δωρεάν σεμινάριο εκπαίδευσης του νέου κατοικιδίου τους και συμβουλών προς τον ιδιοκτήτη, το οποίο πραγματοποιείται από το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων White Ghosts K9 και τον Κυναθλητικό Όμιλο W.G. dog sports club www.whiteghosts.gr με τον Εκπαιδευτή / Ερεθιστή Σέγκα Γεώργιο μέλος ΠΑΣΕΚΣ, ο οποίος είναι και μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου. Επίσης, παρέχεται από το κέντρο εκπαίδευσης ειδική έκπτωση για τα ζώα αυτά, προκειμένου να ενταχθούν σε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, εφόσον επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δύνανται να αποστέλλουν στο Δήμο φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες φάσεις της ζωής του νέου τους κατοικιδίου από τη στιγμή της υιοθεσίας μέχρι την εκπαίδευση και την πλήρη ενσωμάτωσή του στο νέο περιβάλλον διαβίωσής του. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική έκδοση με ιστορίες υιοθεσίας, η οποία θα περιγράφει με τον ιδανικότερο τρόπο τα οφέλη της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς τόσο για το ζώο όσο και για τον άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα αλλά και τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης του ζώου συντροφιάς προκειμένου να συνυπάρχει αρμονικά με το περιβάλλον του.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου για ζώα συντροφιάς διαθέσιμα για υιοθεσία και εφόσον επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο να προσέρχονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος ώστε να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και να υποβάλλουν το αίτημά τους.

Χορηγοίπρογράμματος

White Ghosts K9

W.G. Dog Sports Club

23 σχόλια

  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο προεκλογικών αγώνων έπρεπε να γράφει η ανακοίνωση. Τόσα χρόνια τα αδέσποτα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Κοζάνη και ο Δήμος θυμήθηκε 1 μήνα πριν τις εκλογές να τα μαζέψει??

    • Αφού σε πείραξε η λέξη (μαζεύονται) και γνωρίζεις τον Ν. 4039 να τα λες όλα:
      Ο Δήμος πρέπει να κάνει: Περισυλλογή, Κτηνιατρική εξέταση, Αποπαρασίτωση, Εμβολιασμό, Στείρωση και Επανατοποθέτηση στο φυσικό τους περιβάλλον (εκτός από νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες κλπ). Καλή η υιοθεσία, αρκεί να μας πεις και τι γίνεται όταν αυτοί που τα υιοθετούν (ή αγοράζουν) στην αρχή τα βλέπουν ως λούτρινα και μετά τα βαριούνται; Που πάνε αυτά τα σκυλάκια; (ειδικά αυτά που μετά από κάποιους μήνες γίνονται μεγαλόσωμα)

      • Φίλε δεν το ξέρεις καλά το ζήτημα. Τα ιδιόκτητα εγκαταλείπονται και γίνονται αδέσποτα. Τα υιοθετημενα έχουν τσιπάκι.. δεν εγκαταλείπονται

        • Φίλε το ξέρω πολύ καλά, δεν γράφω μόνο υιοθετημένα, απλά προσπαθώ να αναδείξω το υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα.Εξ άλλου και τα δεσποζόμενα πρέπει να έχουν τσιπάκι. Τότε πως δημιουργούνται τόσες αγέλες αδέσποτων;

  • Δυστυχώς, όχι μόνο η πόλη της Κοζάνης, αλλά και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα έχουν καταντήσει να γίνουν: Κοζάνη τόπος να ζεις για όλα τα αγαπητά αδέσποτα τετράποδα ζώα συντροφιάς.
    Όχι όμως για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ούτε και για τους ανθρώπους.
    Ως ελάχιστο δείγμα αυτογνωσίας, όλοι του συνδυασμού δεν θα έπρεπε να ξανακατεβείτε σε εκλογές.
    Μέχρι και η ανικανότητα έχει όρια. Αλλά εσείς τα ξεπεράσατε. Κι έρχεστε τώρα κάτι λιγότερο από 2 μήνες πριν από τις εκλογές και δήθεν ανακαλύψατε το πρόβλημα και προσφέρετε μία εγγυημένη να αποτύχει λύση.
    Ντου λύκος, αλλά πού να σας βρει;;;;;

  • τα αδεσποτα πρεπει να τα μαζεψουν ολα σε εναν χωρο!!
    Αυτη καταντια δεν υπαρχει σε καμια αλλη χωρα στην Ευρωπη!!

  • Με συγχωρείτε, λαμβάνετε δημόσιο χρήμα ως δήμο για τη διαχείριση των αδέσποτων, είστε προφανώς αναποτελεσματικοί όπως βλέπουμε τόσα χρόνια, τώρα λίγο πριν τις εκλογές πάτε με χρηματοδότηση ιδιώτη και διαφήμιση του να κάνετε τι.

  • Ούτε τα αδέσποτα δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν 5 χρόνια. Τώρα θυμήθηκαν να τα δώσουν για υιοθεσία. Ποιος θα τα πάρει; Ο κόσμος εθελοντικά θα τα μαζέψει σπίτι του;

    • Η υιοθεσία είναι πραξη πολιτισμού. Και γίνεται εδώ και πολλά χρόνια απο Δημους και φιλοζωικά.

      όσα δεν υιοθετούνται επαναφέρονται έξω. Ελεος πιά διαβάστε πριν εκφέρετε άποψη.

      • Η ύπαρξη αδέσποτων όμως στις πόλεις καθώς και οι ακαθαρσίες τους στα πεζοδρόμια που τις περισσότερες φορές είναι πατημένα , σίγουρα δεν είναι πράξεις πολιτισμού!!! Δε καμια πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχουν αδέσποτα παρά μόνο στις τριτοκοσμικές , εαν νιώθετε εσείς τριτοκοσμικοί καλά κάνετε εμείς όμως δεν πληρώνουμε φόρους για να φοβάμαι από τις αγελες σκύλων ούτε είστε εσείς αυτοί που θα μου κάνουν διαχείριση του φόβου μου!!

  • Όλη η χώρα έχει πρόβλημα μεγάλο. Τα αδέσποτα έχουν αυξηθεί όσο δεν πάει άλλο. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Και υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει να τα αφήνουν έξω στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή τις πόλεις και τα χωριά. Γιατί δεν αλλάζει ο νόμος επιτέλους; Ας μαζευτούν όλα τα σκυλιά σε κυνοκομεία με άριστες συνθήκες διαβίωσης για τα σκυλιά, με τροφή και νερό. Τόσο τραγικό είναι; Δεν μιλάμε για κλουβιά. Ας έχει κάθε Δήμος μια μεγάλη έκταση φυλασσόμενη, με σωστές συνθήκες. Δηλαδή τώρα που κυκλοφορούν σαν ζόμπι τα σκυλιά στους δρόμους είναι καλύτερα;

  • τι σοι φιλοζωος ηταν αυτος κ ποιος βλακας νομοθετης που εβαλε στον νομο ως φυσικο περιβαλλον του σκυλου την πολη…

    • Αυτό αναρωτιέμαι και γω οτι το αστικό περιβάλλον θεωρείται φυσικό χώρος ζώων αυτό αυτομάτως σημαίνει οι είναι φυσικό περιβάλλον για κατσίκες γάιδαρος άλογα κλπ

  • στο δρόμο για Ανω Κωμη πριν την γεφυρα που ενωνη Κροκο-Καρυδιτσα υπάρχουν 13 κουτάβια περίπου 2 μηνων. θα κάνει τίποτα ο δήμος η φιλοζωικές που τόσο ενδιαφερόσαστε για τα ζωα?

  • Ντροπή σου Λευτερακη 2 μηνες πριν τις εκλογές προαναγγελεις έργα τώρα ακούμε και για υιοθεσιες σκυλων ξεκινά πρώτος και κλούθαμιν

    • Οι υιοθεσίες σκύλων γίνονται εδώ και χρόνια. Τόσο πολύ το ξέρεις το ζήτημα. Μονο κακία να γράψεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.