Π. Κουκουλόπουλος: “Τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για τους θλιβερούς απολογητές της καταστροφής του τόπου με προεξάρχοντες τον κ. περιφερειάρχη και τους 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία- Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο κ. Καρυπίδης”

29 Μαρτίου 2019
18:11

 

Ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης έδειξε με την προχθεσινή του ομιλία στην Πτολεμαΐδα ότι είναι οπαδός του ποδοσφαιρικού δόγματος «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Είναι δικαίωμα του, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όπως έπραξε με την ψευδή και απαξιωτική αναφορά στο πρόσωπο μου σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (2013).

Δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω όσα έπραξα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τόσο ως δήμαρχος όσο και ως βουλευτής, είναι γνωστά σε όλες και όλους. Να τονίσω μόνο ότι με το Σχέδιο Αθηνά αμφότερα τα ιδρύματα της περιφέρειας μας ισχυροποιήθηκαν.

Το ίδιο γνωστός είναι και ο 5ετης απολογισμός του κ. περιφερειάρχη που σημαδεύτηκε από την αναιτιολόγητη καθυστέρηση δυο ετών της πανεπιστημιούπολης και την κατάργηση των επωνύμων εδρών του Πανεπιστημίου με τον ίδια να σιωπά. Ευτυχώς που υπήρξε δυναμική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και δεν τρίτωσε το κακό με την κατάργηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου που επιχειρήθηκε το 2015 από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Όλα τα άλλα που παρουσίασε ως απολογισμό για το πανεπιστήμιο ο κ περιφερειάρχης αφορούν σχέδια που ΘΑ ψηφιστούν και αρκετά αργότερα από την τρέχουσα θητεία του ΘΑ εφαρμοστούν.

Είναι δηλαδή προεκλογικές εξαγγελίες και όχι χειροπιαστή πραγματικότητα επί των ημερών του.

Ο καθένας μπορεί να συγκρίνει, αλλά κυρίως να κρίνει τι σημαίνουν όλα τα πιο πάνω για την ποιότητα του δημόσιου λόγου του κ. Καρυπίδη, το ηθικό και πολιτικό του υπόβαθρο.

Το προφανές είναι ότι ο εν λόγω βρίσκεται αλλού, εκεί και τότε που ως δημοσιογράφος στοχοποιούσε όποιον δεν του άρεσε, παραπλανώντας πολλούς.

Εξίσου προφανές είναι ότι ο κ. περιφερειάρχης βρίσκεται σε πανικό και ο λόγος είναι γνωστός.

Τα συντριπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η Κοζάνη με την Πτολεμαΐδα και όλος ο νομός μας, βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση που ξεκίνησε το 2015 με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα και των εδώ συνεργών του (εδώ).

Τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για τους θλιβερούς απολογητές της καταστροφής του τόπου με προεξάρχοντες τον κ. περιφερειάρχη και τους 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία.

Η προσπάθεια του κ. περιφερειάρχη να μεταθέσει αλλού τις δικές του ευθύνες θα πέσει στο κενό γιατί οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο κ. Καρυπίδης.

26 σχόλια

    • Η μόνη τροπολογία που θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν εκείνη που θα διέγραφε τα θαλασσοδάνεια κι όχι αυτή που προστατεύει την πρώτη κατοικία του απλού κόσμου. Μην είσαστε απαιτητικοί.

  • Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε παντού ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .

    Ο Καρυπίδης απέτυχε παταγωδώς.
    Θα εξαφανισθούν στις εκλογές.

    • Δηλαδή ρε μεγάλε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε παντού καταστροφή, ο Σαμαροβενιζέλος και οι προκάτοχοι τί έκαναν;;; Για πες μας αν θες… Με ενδιαφέρει η άποψή σου, ειλικρινά.

  • Η Οικονομική Εισαγγελία παρήγγειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά περισσοτέρων από 100 τραπεζικών στελεχών σχετικά με την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

    Παράλληλα, ζήτησε την απαγγελία της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε βάρος 9 κομματικών στελεχών (ταμίες) του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., για την περίοδο 2005-2011.

  • Συριζοτρολ σας τσούζει η αλήθεια γι αυτό και πάλι η μπάλα στην εξέδρα. Κανείς σας δεν σχολιάζει σχετικά με το άρθρο.
    Τι έκανε λοιπόν ο κ. Καρυπίδης 5 χρόνια; Όχι μόνο τίποτα αλλά ΕΧΑΣΕ και ενταγμένα έργα! Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ !

  • Γεια σου, ρε Πάρις μεγάλε, άστους να λενε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Ο μόνος που έκανε έργο στην Κοζάνη είσαι.

  • Καημένε Πάρι!!!!!. Θα τα ξεχάσουμε όλα και θα ψηφίσουμε Ζεμπιλιαδου!. Τα 200 εκατομμύρια θα τα πληρώσετε η σαν και τα άλλα. Τελειώσατε master shef!!!!!!!.

  • Ευτυχώς οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση!!! Αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα μείνει η ουρά της ΝΔ ή εκτός Βουλής απλά να παρακολουθεί.

  • ΕΣΥ τώρα τι πετάγεσαι …..αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μπορούν. Καταλάβαμε έχεις πάρει το τοπικό ΠΑΣΟΚ πάνω σου φτάνει πια….αυτοκαταστρέφεται..

  • Το αναπτυξιακό πρόγραμμα 5 δις για την Δυτική Μακεδονία περιλάμβανε την Πτολεμαιδα V, έναν υποθετικό Άγιο Δημήτριο VI και την Μελίτη ΙΙ. Πρώτα απ’όλα για την Μελίτη ΙΙ, ήταν στα σχέδια να κατασκευαστεί χρόνια, αλλά για κάποιο λόγο παρέμεινε κλειστό το ορυχείο της Βεύης και με ΝΔ, και με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το κόμμα σας κύριε Κουκουλόπουλε μέχρι το 2014 που αποφασίστηκε η Μικρή ΔΕΗ. Και μελλοντικά αν δεν το ανοίξει ο νέος ιδιοκτήτης, η Μελίτη Ι μάλλον θα κλείσει πριν την ώρα της. Και αυτό ισχύει είτε στο υποθετικό σενάριο που θα την κατασκεύαζε ιδιώτης είτε η ΔΕΗ, που αναλογικά έδωσε πολύ περισσότερα λεφτά για την Πτολεμαιδα V από αυτά που θα στοίχιζε η Μελίτη ΙΙ. Για τον Άγιο Δημήτριο VI, μπορείτε να παρατηρήσετε πόσες λιγνιτικές μονάδες κατασκευάζονται στην Ευρώπη τα τελευταία 4-5 χρόνια. Σε περίπτωση που ΔΕΝ ξέρετε ή κάνετε πως δεν ξέρετε, μόνο εμείς και οι Πολωνοί κατασκευάζουν νέες λιγνιτικές μονάδες. Και οι Πολωνοί γιατί πήραν δωρεάν δικαιώματα ρύπων, ενώ η πλούσια Ελλάδα είχε 62.5% του μέσου ΑΕΠ της ΕΕ το 2013, ενώ το όριο για να πάρει ήταν 60%. Και το 2014 έπεσε κάτω από αυτό το όριο. Τι έκανε η κυβέρνησή σας κύριε Κουκουλόπουλε για να πάρει η χώρα μας δωρεάν δικαιώματα εκπομπών; Μήπως τίποτα; Μήπως θα έπρεπε πρώτα να κατασκευάζονταν λιγνιτικές μονάδες (αν ντε και καλά έπρεπε να γίνουν) αντί για τις 2 μονάδες φυσικού αερίου που έκανε αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ; Μήπως για αυτό μπορεί και να μην αποσβεσθεί ποτέ ούτε η Πτολεμαιδα V αν ακριβήνουν πολύ τα δικαιώματα εκπομπών; Και αυτό προφανώς ισχύει και για τις υφιστάμενες μονάδες, όπως οι ήδη υπάρχουσες του Αγίου Δημητρίου που κινδυνεύουν ούτε την δεκαετία να μην βγάλουν. Και έχουμε μετά και τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου, για τους οποίους ενώ για τον Άγιο Δημήτριο (μονάδες Ι-ΙV) φωτογραφικά δώθηκαν 32000 ώρες, για αυτές τις μονάδες μόνο 17500. Αν το σχέδιο ήταν να έχει τελειώσει τσίμα τσίμα η Πτολεμαιδα V, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν ότι τόσο μεγάλα έργα συχνά καθυστερούν. Οπότε είτε θα φάει πρόστιμα η χώρα, είτε κινδυνεύει να δημιουργηθεί πρόβλημα επάρκειας ισχύος τα επόμενα χρόνια, χώρια οι άμεσες αρνητικές συνέπειες και για την περιοχή και για τους εργαζόμενους, που θα πάνε 2-3 χρόνια νωρίτερα.

    Και αγνοώντας ή αποκρύβοντας τα παραπάνω, που κάνουν απαγορευτική την κατασκευή και του Αγιου Δημήτριου VI και της Μελίτης ΙΙ (ακόμα πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις από την Πτολεμαιδα V, αφού θα λειτουργήσουν το 2025 το νωρίτερο αν αποφασιστούν), συνεχίζετε να τάζετε νέες λιγνιτικές μονάδες. Θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ακόμα και αν δεν φταίγατε για τους λόγους που δεν μπορούν να κατασκευαστούν. Παίζετε με την απελπισία μιας κοινωνίας με τεράστιο ποσοστό ανεργίας που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, και για την οποία δεν κάνατε τίποτα για να την προετοιμάσετε για την (ούτως ή άλλως δύσκολη) μεταλιγνιτική εποχή. Το κερασάκι στην τούρτα, ότι πρέπει να κατασκευαστεί Άγιος Δημήτριος VI, να κοστίσει κανά δις+, μάλλον να μην αποσβεσθεί ποτέ, για να έχει τηλεθέρμανση η πόλη της Κοζάνης. Μάλλον σας διαφεύγει ότι οι λιγνιτικές μονάδες κατασκευάζονται για να δίνουν ρεύμα, και αν βολεύει να δίνουν τηλεθέρμανση. Είχε τύχει παλιότερα να πετύχω ένα κείμενο που σας χαρακτήριζε λιγνιτάρχη, και πιστεύω σας ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος.

  • Μο παενε σφαλνα τν τηλεθέρμανση ….
    Η φράση αυτή προέκυψε λόγω αυτού και κάποιων άλλων…
    Καλημέρα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.