Σήμερα στις 7 μμ η παράσταση των πέντε σχολείων της ΠΕ Κοζάνης στην αίθουσα της Στεγης του Ιδρύματος Ωνάση

31 Μαρτίου 2019
10:29
Κανένα σχόλιο

Διακόσιοι μαθητές από πέντε σχολεία της Κοζάνης και πέντε της Αττικής ανακαλύπτουν τι σημαίνει σύγχρονος χορός μέσα από το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση «Dancing to Connect». Έφηβοι μαθητές που νομίζουν ότι δεν έχουν ιδέα από σύγχρονο χορό τολμούν να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι και θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην κεντρική αίθουσα της Στέγης σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7.00 μμ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά από την σελίδα του ιδρύματος Ωνάση. (https://www.onassis.org/el/whats-on/)

Από την ΠΕ Κοζάνης συμμετέχουν πέντε σχολεία με είκοσι μαθητές –δέκα αγόρια και αντίστοιχα κορίτσιατο κάθε ένα. Είναι το Γυμνάσιο Λευκοπηγής. το Γυμνάσιο Κρόκου, το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, και το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης. Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων παρουσίασαν την δουλειά τους σε μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις 16 Μαρτίου και όπως δηλώνουν οι δάσκαλοι χορευτές τους, «τα παιδιά είναι έτοιμα να παρουσιάσουν το έργο τους στην Αθήνα».

Το πρόγραμμα Dancing to Connect είναι μια ιδέα της φημισμένης «Battery Dance Company» από τη Νέα Υόρκη, που πιστεύει ότι κάποιες φορές για την αληθινή επικοινωνία με τους άλλους, την εξάλειψη των προκαταλήψεων και του bullying και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των εφήβων ίσως τελικά χρειάζεται μόνο μία χορογραφία. Γιατί χορός σημαίνει να ανακαλύπτεις πώς μπορείς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους χωρίς λόγια, πώς να εκφράζεσαι και να συνεργάζεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα όρια του εαυτού σου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτός από τα σχολεία της Αττικής για φέτος επιλέχθηκε ως περιοχή της ελληνικής Περιφέρειας η Κοζάνη και πέντε σχολεία της.

Για 12 ημέρες δύο επαγγελματίες χορευτές βρέθηκαν στα επιλεγόμενα σχολεία και δούλεψαν για έξι ώρες κάθε ημέρα με τους μαθητές στην κατεύθυνση πως θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν βήμα- βήμα τη δική τους χορογραφία. Το αποτέλεσμα της δουλειάς παρουσιάστηκε σε μια όμορφη τελετή στην Κοζάνη και το σύνολο του πρότζεκτ θα παρουσιαστεί σήμερα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης..

Τα μέλη της ομάδας επαγγελματιών χορευτών που συμμετείχαν τα έξι προηγούμενα χρόνια αλλά και στην φετινη διοργανωση και εργαστηκαν με τους μαθητές των σχολείων της Κοζάνης είναι οι : Ιωάννα Αποστόλου, Νώντας Δαμόπουλος, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικλαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και συνεργάστηκαν στενά για την ολοκληρωσή της, ο Δήμος Κοζάνης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής των μαθητών της ΠΕ Κοζάνης στην Αθήνα, αλλά και διασκέδασης τους με συμμετοχή σε παραστάσεις της Στέγης, καλύπτονται εξ ολοκλήρου τους οργανωτές δηλαδή από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.