Δελτίο τύπου: “Δικαίωση Θεοφύλακτου για όσα ανέφερε στην ομιλία του μετά την εξέλιξη της δίωξης από τον Άρειο Πάγο για τα απλήρωτα δάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ”

31 Μαρτίου 2019
18:08

 

Δικαίωση του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), μετά και από όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αποτελούν οι κακουργηματικές διώξεις σε 115 στελέχη τραπεζών και κομματικά στελέχη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος απευθυνόμενος και στους ‘κόκκινους’ και στους ‘πράσινους’ Έλληνες δανειολήπτες αναφέρθηκε στους χειρότερους κακοπληρωτές της χώρας: Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. “Αυτά τα δύο κόμματα έχουν πάρει συνολικά δάνεια πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα δάνεια παραμένουν έως και σήμερα απλήρωτα!” Έτσι διαχειρίστηκαν τα οικονομικά τους, γι’ αυτό και οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να τους δώσουν την ευκαιρία να διαχειριστούν της Κυβέρνηση του τόπου ξανά οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι.

Ο κ. Θεοφύλακτος ήταν ιδιαίτερα οξύς λέγοντας: “Ποιοι είναι οι πραγματικοί μπαταχτσήδες; Είναι τα στελέχη της που φιγουράρουν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρντ και όχι ο μικρός δανειολήπτης. Είναι οι καναλάρχες και οι συνεργάτες τραπεζιτών που με πολιτική κάλυψη πήραν δάνεια εκατομμύρια ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με εγγύηση “αέρα”! Και σαν να μη έφτανε αυτό δεν έχουν δώσει ούτε μισό ευρώ πίσω!” Οι κακουργηματικές διώξεις όμως ξεκίνησαν και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

‘Οι Έλληνες κατά τη δεκαετία του 2000 ήμασταν οι πιο συνεπείς δανειολήπτες στην ΕΕ. Τι έγινε μετά και κοκκίνισαν τα δάνεια τους;’ αναρωτήθηκε ο Γιάννης Θεοφύλακτος, δίδοντας αμέσως την απάντηση: “Αυτό που έγινε ήταν ο τετραπλασιασμός της ανεργίας και το κόψιμο μισθών και συντάξεων από τις Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τους απλούς δανειολήπτες σε απόγνωση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα είχαν το θράσος να λένε ότι οι απλοί άνθρωποι που πήραν ένα δάνειο είναι μπαταχτσήδες, όταν αυτοί κρύβουν τους πραγματικούς μπαταχτσήδες στους κόλπους τους!”

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στα πολλά θετικά του νέου νόμου για την προστασία της α’ κατοικίας:

– Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο ν. Κατσέλη δεν τους αφορά το νέο νομοσχέδιο,

– ένταξη και των εμπόρων,

– επιμήκυνση της αποπληρωμής,

– μικρότερα επιτόκια,

– μείωση των δόσεων,

– όριο τα 250.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας,

– δάνεια που μεταβιβάστηκαν σε funds δεν επηρεάζονται,

– επαρκείς προθεσμίες,

– η μη συμφωνία να οδηγεί σε δικαστική ρύθμιση,

– δυνατότητα του δανειολήπτη, σε περίπτωση που τρίτος ζητηθεί εκποίηση,να αποδώσει σε 2 χρόνια μόνο ότι θα έπαιρνε η τράπεζα από τον πλειστηριασμό.

Επίσης απευθυνόμενος προς την Ένωση Ελλήνων Τραπεζών τόνισε ότι δεν συμφέρει κανέναν η απένταξη ενός δανειολήπτη, όπως και το ότι θα πρέπει κάποτε να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.


47 σχόλια

  • Πολλοί που νομίζουν πως είναι εργάτες της πολιτικής, είναι απλώς εργαλεία.
    Είπαν θα μας απαλλάξουν από τον ΕΝΦΙΑ και μας απαλλάσσουν από ολόκληρο το σπίτι.
    Οι κακουργηματικές διώξεις όμως ξεκίνησαν και θα ακολουθήσουν κι άλλες.
    Κάτι παρόμοιο έλεγε και για το σκάνδαλο Novartis ,και το έκανε γαργάρα .
    Πολιτική από τα Λιντλ.

    • Προφανώς το παλιό πολιτικό σύστημα ελπίζει ότι ο Έλληνας δεν θυμάται πια πώς ήταν η ζωή του όταν τον κυβερνούσαν αυτοί. Όταν του έλεγαν ότι τα Μνημόνια είναι ευλογία και ότι, αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε!

      • Στο μόνο δάνειο που έγινε κούρεμα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ.
        Τα υπόλοιπα εξυπηρετούνται κανονικά.
        Για να μην αναφέρω τα παρακάλια του καταληψια να δωθούν με μη χρηματονόμικά κριτήρια δάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ.
        Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έκανε και η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ ζητησε να πάρει μεχρι το 2023 δανεια με εγγύηση την κρατική χρηματοδοτηση λες και το 2023θα έχει παραπάνω από 5%.

  • Τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ φτάνουν τα 200 εκ. ευρώ. Χτες η Ν.Γιαννακοπούλου έλεγε ότι πρέπει να κουρευτεί το 60% των δανείων του ΠΑΣΟΚ. Άρα να πληρώσει τα 80 εκ. ευρώ. Με τα 800 χιλιάρικα που παίρνει επιχορήγηση, αυτό θα συμβεί σε 100 χρόνια. Και χωρίς να έχει ούτε ένα ευρώ άλλα έξοδα.

    • Εκεί στη Νέα Δημοκρατία ίσως χρειάζεται να φτιάξουν ένα ειδικό τμήμα, μια ειδική πτέρυγα ποινικολόγων, στα γραφεία τους στην Πειραιώς. Αν θέλαμε να αθροίσουμε τα στελέχη τους με διώξεις και καταδίκες, θα μας έπαιρνε η νύχτα….

  • ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ….
    ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΛΕΟΝ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ.

  • Χαρά στο κουράγιο σου θεοφυλακτε. Να υπενθυμίζεις κάθε τρεις και λίγο τα αυτονόητα. Αυτά που δεν μπορούν να αντιληφθούν τα τρολακια που θα εμφανιστούν σε λίγο για να γράψουν το παραμυθάκι που τους έμαθαν τα αφεντικά τους.

    Να εξισωσουν για άλλη μια φορά με “επιχείρηματα” για γέλια αυτούς που βούλιαξαν τη χώρα με αυτούς που την έβγαλαν από τα μνημόνια.

    Αυτούς που με χαρά διέλυσαν την ελληνική κοινωνία με αυτους που την κράτησαν ορθια και προσπαθούν να επαναφέρουν ότι μπορούν.

    Αυτούς που εξισωνουν τα 100000Ε του πολακη με τα 400.000.000Ε του Πασοκ και της νδ.

    Αυτούς που… μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους.

    Ευτυχώς ο Σεπτέμβριος θα δείξει ότι εμείς οι υπόλοιποι ειμαστε περισσοτεροι και θα στειλουμε πάλι στα αζήτητα τους κολλητούς της ζιμενς της Νοβαρτις και των νεονταβατζηδων.

    • ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
      ΧΑΧΑΧΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

      • ΝΑ ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…..
        ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ “ΑΥΤΟΙ” ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΦΕΡΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ 8.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

        • ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΣΟΥ ΠΟΡΤΑΣ ΕΙΜΑΙ. ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ. ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΤΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ Α ΚΑΙ ΠΑΟΚ

    • Μας έβγαλε από τα Μνημόνια;
      Αν μας έβγαλε γιατί έκανε διαπραγματευσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας;
      Το μόνο που τελείωσε είναι φθηνός δανεισμός τίποτα άλλο .
      Σαν λασπόλογος που είσαι για πες μας γιατί δεν κάνει ειδικό δικαστήριο για την NOvartis αλλά μόνο έχει εσάς τα τρολλ να λασπολογείτε ;
      Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα
      Και πιθανόν σαν εμμισθο τρολλ δεν θα καταλάβεις ποτέ οτι την ελλάδα την πτώχευσαν αυτοί που σας έφεραν στην εξουσία για να συνεχίσουν να τρώνε παρασύροντας και τους αφελείς,ο Καταληψίας τους έκανε δώρο δύο μνημόνια όμως

      • Καλά που ζεις; Το κορυφαίο σκάνδαλο της Νοβαρτις είναι στους εισαγγελείς και έχουν ήδη βγει τα πρώτα λαβράκια. Πρέπει να είναι βαθιά δεξιός ή βαθιά ανόητος κάποιος για να πιστευει ότι συνωμοτησε η cia με τον Τσίπρα για να λασπολογησουν τη νδ.

        Αυτό το κόμμα είναι βουτηγμενο στα σκάνδαλα μέχρι τα μπούνια.

      • Ούτε κάν
        Απλος πολιτησ Ψηφοφόρος είμαι.
        Υπερωρίες ομως τα τρολακια του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω ελευθερία του λόγου μηδέν αριστερός φασισμός ο χειρότερος

          • Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξέρεις από ποτέ μετράει ή δεν θες να πούμε για πριν από 10 20 30 χρόνια; Είδες που τα Σκοποα Μίλαν για μακεδονική φέτα, μακεδονικα κρασίια κλπ . Πες μας για αυτά. Η ιστορία θα τους κρίνει όπως και εσάς

    • Στην ουσία η ΝΔ για το Μακεδονικό θα συμφωνούσε με πολύ λιγότερα από όσα πήρε ο Τσίπρας (βλέπε πατέρα Μητσοτάκη). Όλα τα άλλα είναι για τους αφελείς κι όσους σχηματίζουν γνώμη από τα κανάλια

      • Εγώ προσωπικά σχηματίζω γνώμη διαβάζοντας και μελετώντας την ιστορία. Η ιστορία θα σας κρίνει. Και μην σαν νοιάζει αν ήταν ο άλλος και το θα έκανε. ΕΣΥ όταν έπρεπε να πάρεις μια σημαντική απόφαση τι έκανες; Τα ξεπουλήσεις όλα αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς και αυτο το ξέρουμε από τωρα

        • Βόα δεν είμαι καθόλου τρολ σε έχω δει τις απόψεις σου σε αλλά. Αυτό που υποστηρίζεις είναι ότι λέει η κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχεις καν προσωπική άποψη όλα αμασητα και αφολτραριστα ότι σας σερβίρουν διάβασε μελέτησε και σχημάτισε δίκη σου άποψη ώστε να μπορείς να αξιολογείς ότι συμβαίνει γύρω σου γκε γκε ΜΑΟ τσαο;

  • Πιάσαν δουλειά τα Τρολακια του ΣΥΡΙΖΑ υπερωρίες Κυριακάτικα κάτι αγυριγα κεφάλια του πρώτου θέματος με θυμήζουν δεν πειράζει θα το πάρουν το μήνυμα στις κάλπες. Φέτος εξάλλου οι εκλογές είναι βουβές.

  • Γιατί δεν ρωτά τους συντρόφους του που ήταν γενικοί γραμματείς στο ΠΑΣΟΚ όταν πήρε τα δάνεια δηλαδή την ξένο Γιαννακόπουλου και το Ραγκούση ;; και τον ίεαυτο του φυσικά γιατί και αυτός μέλος του ΠΑΣΟΚ ήταν όπως και όλο του το σόι ;;;

    • ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ/Α ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ/Η.
      ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΦΥΓΑΝ ΒΛΕΠΕ ΤΟΛΚΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

  • Το ηθικό πλεονέκτημα της «Αριστεράς» του συριζα

    Τρεις Γενικές Γραμματείες παρά τω πρωθυπουργώ έχει δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας, που η κάθε μία απασχολεί 80-85 άτομα, με μηνιαίο κόστος 4,5 εκατομμύρια ευρώ (iefimerida 9.4.2018)

    • Φυσικά. Ότι η νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει παντού “υποθέσεις” που δεν υπάρχουν ως αντιπερισπασμό για τα τεράστια σκάνδαλα για τα οποία είναι υπόλογη μαζί με το Πασοκ.

      Και τα πρόβατα μασάνε.

      • Το επίπεδο σας είναι κάτω από δέκα χρόνων εντελώς αυτοί είστε σας ξέραμε τώρα σας κατάλαβαν και όλοι οι υπόλοιποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζανη θα βγάλει έναν βουλευτή αυτή είναι η αγωνία σας και απεικονίζεται ξεκάθαρα στο ήθος σας και στο ύφος σας όσων γράφετε εδώ.

  • Γιάννη θυμήσου οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ μαζί σου.Αυτα είναι δικο τους χρέος με τα δικα μας Γιάννη τι θα γίνει!Γιατι Εγώ δεν έχω πυσινα και βίλα.Ερθεν Η ώρα να πας σπίτι σου Κ εσυ και τα συντρόφια σου.Τρολακι καλο μήνα.

  • ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ Ή ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ Ή ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΧΩΡΤΑΣΑΜΕ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΨΟΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΧΤΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ. ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙ, ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ..ΤΙΠΟΤΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.