«ΑΜΠΕΛΛΟΕΙΣ ΠΑ»: Oινοποιείο, αποσταγματοποιείο, χώρος εστίασης και γευσιγνωσίας στη Λευκοπηγή Κοζάνης (του Κοντού Ναπολέοντα)

1 Απριλίου 2019
14:56

Το οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισε ανήμερα της 25ης Μαρτίου να δώσει την παρουσία του, στο άρτι εγκαινιασθέν κατάστημα «ΑΜΠΕΛΛΟΕΙΣ ΠΑ» που πρίν από λίγες ημέρες άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της Λευκοπηγής και της περιοχής.

Ο περιπλανηθείς θαλασσοδαρμένος και έμπειρος SEF της μαγειρικής μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίες με τις γραφειοκρατίες κ.λ.π. κατόρθωσε να δώσει την παρουσία του και στο γενέθλιο τόπο του. Μιλάω για τον φίλο από το 1982, Κώστα Δάλλα ναι από τότε γνωριζόμαστε με τον Κώστα, όταν εγώ υπάλληλος τραπέζης και εκείνος εργάτης στη Νότια Αφρική έρχονταν στην τράπεζα για εξαργύρωση κάποιας επιταγής ξένου νομίσματος. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση στα πρώτα βήματα της γνωριμίας μας ήταν: το ανήσυχο πνεύμα και το χιούμορ του.

Με τον επαναπατρισμό του, έριξε την άγκυρα στη Σκάλα Ερεσού Μυτιλήνης σ’ αυτό βέβαια συνετέλεσε και η καταγωγή της γυναίκας Ευαγγελίας από όπου κατάγεται. Στον παραπάνω χώρο ασχολήθηκε ανοίγοντας ψαροταβέρνα μέσα σχεδόν στη θάλασσα. Περιοχή που επισκεφθήκαμε με την γυναίκα μου πριν από χρόνια.

Επισκέπτοντας χθές το νέο του χώρο ( κατάστημα) μείναμε εντυπωσιασμένοι από το χώρο τη συμπεριφορά και περιποίησή του. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η Λευκοπηγή χρειάζονταν ένα τέτοιο χώρο. Η διατήρηση και ο εμπλουτισμός του καταστήματος οφείλεται από δω και πέρα στον πατριωτισμό των ημετέρων αρχικά και στην συνέχεια των υμετέρων.

θα τελειώσω εδώ με αυτά τα λίγα και να ευχηθώ τα γνωστά που αρμόζουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Καλές δουλειές Κώστα. ο φίλος σου Ναπολέων Γρ. Κοντός 26 -3 – 2019

Υ.Γ. ο χώρος έχει χαρακτηρισθεί από τη διεύθυνση του καταστήματος ως : οινοποιείο, αποσταγματοποιείο, χώρος εστίασης και γευσιγνωσίας. Διαδρομή που μπορεί να το επισκεφθεί κανείς είναι όπισθεν του κοινοτικού καταστήματος και από το τελευταίο σπίτι του οικισμού 750 μ. αριστερά

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.