Συγκέντρωση ενημέρωση από τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Στολτίδη και Α. Χόλμπα, πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/4, στη ΔΕΗ

1 Απριλίου 2019
19:56

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Στολτίδης Νόντας υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης και η Χόλμπα Αντωνία υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας με την Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Στολτίδης Νόντας αναφέρθηκε πως με βάση την πολιτική της ΕΕ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ακόμα από την δεκαετία το 90′. Την πολιτική της απελευθέρωσης την πλήρωσαν ακριβά οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με επέκταση τους δουλεμπορίου των εργολαβιών, με μείωση στους μισθούς και με εντατικοποίηση της εργασίας. Παράλληλα την πολιτική απελευθέρωσης την πλήρωσαν πολύ ακριβά και τα λαϊκά νοικοκυριά με πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, τη στιγμή που θα μπορούσε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών με επάρκεια από τις υπάρχουσες εγχώριες πηγές.

Για την λεγόμενη μεταλιγνιτική εποχή στάθηκε πως αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην ΔΕΗ και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας το επόμενο διάστημα. Ξεσκέπασε πως το λεγόμενο “ταμείο δίκαιης μετάβασης” που πολυδιαφημίζουν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ καθώς και η δημοτική και περιφερειακή αρχή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα έρθουν να επενδύσουν στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι και την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα μέσα από την πολιτική της ΕΕ που ακολούθησαν και υπηρέτησαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που εκφράστηκε και με τα μνημόνια.
Στην ομιλία της η Χόλμπα Αντωνία στάθηκε:
Στην χρόνια υποχρηματοδότηση των Δήμων κατά 62% που έχει σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των Δήμων που αφορούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών να χρηματοδοτούνται από τους «ίδιους πόρους» δηλαδή την φοροαφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών. Οι «ίδιοι πόροι» ως γνωστό προέρχονται από φόρους και τέλη που επιβάλλει ο Δήμος και έρχονται να προστεθούν σ’αυτούς του κράτους και μάλιστα για το 2019 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 194 εκατομμύρια ευρώ.
Για τα απορρίμματα:
Ακριβότερα θα πληρώσουν τα σκουπίδια οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας καθώς για το Δήμο Εορδαίας αναλογεί το ποσό των 1.195.000 ευρώ αντί του ποσού των 625.000 ευρώ που πλήρωνε το 2014. Θύμισε ότι τον Ιούνη του 2015 υπογράφτηκε η σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ανέφερε πως πρόκειται για τις λεγόμενες “ελεύθερες ζώνες”, όπου το κεφάλαιο εξαιρείται ακόμα κι απ’ αυτή τη σημερινή, σαθρή εργατική νομοθεσία που ισχύει στην υπόλοιπη επικράτεια. ΕΕ – Κυβέρνηση – Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, παρεμβαίνουν ώστε να δημιουργούνται τέτοια ειδικά καθεστώτα ασυλίας και παροχών για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κάλεσαν τέλος τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος ήταν δίπλα στους αγώνες τους το προηγούμενο διάστημα και ποιος απέναντι, να ξεχωρίσουν τους “δήθεν φίλους” και τους εχθρούς. Ν δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού ως το μοναδικό πόλο αντίστασης και προοπτικής για το λαό κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα ποιος ήταν δίπλα του στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα και ποιος απέναντι. Να ξεχωρίσει τους φίλους, τους «δήθεν φίλους» και τους εχθρούς.

5 σχόλια

  • Καλά αυτοί μόνοι τους δεν μπορούν να πάνε πάντα δυο δυο σαν τους Χιώτες … Ξέχασαν ότι ζουν στο Νομο Κοζανης ! Ο Χαστας που είναι χάθηκε …;!

  • Ολα καλά, αλλά τί νόημα έχει να μιλάνε μαζί ταυτοχρονα, ο υποψήφιος Κοζάνης και Εορδαίας..;;; Τα ίδια θέματα αντιμετωπίζουν οι δήμοι; Δηλαδή δεν ψηφίζουμε Χολμπα ή Στολτίδη; Ψηφίζουμε ΚΚΕ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.