kozan.gr: 17χρονη από το Κονγκό αρνήθηκε να μείνει στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Κοριτσιών στον οικισμό Πενταλόφου – Πήρε τα πράγματά της κι έφυγε – Την εντόπισε μετά από κάποιες ώρες η αστυνομία

3 Απριλίου 2019
20:16

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, ένα από τα τέσσερα κορίτσια που αφίχθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Κοριτσιών στον οικισμό Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου, λίγη ώρα αργότερα, εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του kozan.gr με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Φωτεινή Ζιάρα, μας επιβεβαίωσε το γεγονός, περιγράφοντας και τη συνέχεια: “Η 17χρονη από το Κονγκό, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στον Πεντάλοφο, εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Αρνήθηκε να φάει, ενώ σήμερα (Τετάρτη), το πρωί, ζήτησε και πάλι να φύγει, λέγοντας ότι της είχαν υποσχεθεί ότι θα μεταφερθεί σε κάποια αντίστοιχη δομή στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, όπου θα υπήρχε περισσότερος κόσμος, συμπληρώνοντας πως στο χωριό (Πεντάλοφο) δεν έχει τίποτα να κάνεις. Οι άνθρωποι της δομής προσπάθησαν να την μεταπείσουν λέγοντάς της πως είναι αρχή και πως θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής, όμως η 17χρονη  ήταν ανένδοτη. Πήρε τα πράγματά της κι έφυγε. Διένυσε μια απόσταση περίπου 15χλμ. από τον Πεντάλοφο μέχρι την Μόρφη Βοΐου, όπου και την εντόπισε η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί. Για το συγκεκριμένο συμβάν ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) αλλά κι η ΜΚΟ “Μετάδραση”. Η κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Σιάτιστας κι εκεί έγιναν εκ νέου προσπάθειες ώστε να πεισθεί να επιστρέψει στον Πεντάλοφο, όμως κι αυτές οι προσπάθειες στάθηκαν άκαρπες. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις η 17χρονη θα παραμείνει στο αστυνομικό τμήμα (ήδη έχει μεταφερθεί στο Α.Τ. Νεάπολης), μέχρι να βρεθεί άλλη δομή να τη φιλοξενήσει ή αν ζητήσει να επιστρέψει πίσω στον Πεντάλοφο.

kozan.gr

 

 

23 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.