Είναι σύμπτωση; Μπορεί… (του Νίκου Φωτόπουλου)

2 Απριλίου 2019
11:11

Συναδέλφισσες, -φοι,

Καθημερινά στον καθένα μας συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που αφορούν τη ζωή μας και μόνο. Αυτά ο καθένας μας τα κρατά για τον εαυτό του και τα διαχειρίζεται κατά πως νομίζει καλύτερα. Μερικές φορές όμως τα όσα μας συμβαίνουν ξεφεύγουν από το στενό προσωπικό επίπεδο και έμμεσα μας αφορούν όλους.
Με βάση αυτό τον μικρό πρόλογο θέλω να σας ενημερώσω για μια εξέλιξη που ναι μεν αφορά εμένα προσωπικά πλην όμως κατά την ταπεινή μου άποψη ταυτοχρόνως αφορά το κάθε συνδικάτο, το κάθε σωματείο, τον κάθε συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο.

Πριν πω σε ποιο γεγονός αναφέρομαι σας θυμίζω ότι τον τελευταίο μήνα σας έστειλα 3 αλληλένδετες ανακοινώσεις που αφορούν και αποκαλύπτουν μια σειρά οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. και των καταναλωτών. Ιδιαίτερα στην τρίτη ανακοίνωση που ξεπερνά τις 120 σελίδες αναφέρομαι με λεπτομέρειες σε όλες τις αρπαχτές, σε όλες τις μεγάλες κομπίνες που έγιναν σε βάρος της επιχείρησης επί ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων και που εξηγούν το σημερινό κατάντημα τη ΔΕΗ Α.Ε.
Μάλιστα δε στις δύο τελευταίες σελίδες τις τρίτης ανακοίνωσης κάνω μια ιδιαιτέρως ενοχλητική πρόταση για μια σειρά εκλεκτούς κυρίους της ελληνικής κοινωνίας, πρόταση που αφορά το ποιοι πρέπει να πληρώσουν το…. «μάρμαρο».

Το γεγονός στο οποίο αναφέρομαι και το οποίο αν μη τι άλλο γεννά ερωτηματικά (εκτός και αν είναι διαβολική σύμπτωση-δεν μπορώ να το αποκλείσω) για το ρόλο κάποιων λειτουργών της δικαιοσύνης είναι ότι δεν πρόλαβα καλά καλά να βγάλω αυτές τις ανακοινώσεις για τα σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ, ξαφνικά από εκεί που ούτε το φανταζόμουν (γιατί πίστευα ότι η υπόθεση αυτή είχε πάει στο αρχείο και γιατί από τότε είχαν περάσει 5 χρόνια), μου γνωστοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου ότι έχω παραπεμφθεί σε δίκη. Συγκεκριμένα δικάζομαι στις 19 Απρίλη με την κατηγορία ότι όταν μας επιστράτευσαν το 2014 (για να μην μπορέσουμε να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε ώστε να περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά για την πώληση της μικρής ΔΕΗ), έσκισα το φύλλο επιστράτευσης και ταυτόχρονα από μια σειρά τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και από τον έντυπο τύπο σας προέτρεπα να κάνετε το ίδιο.

Συναδέλφισσες, -φοι,

Θέλησα να σας κάνω κοινωνούς της συγκεκριμένης εξέλιξης γιατί θεωρώ ότι το θέμα αυτό δεν είναι προσωπικό.
Πιστεύω ότι αφορά όλους μας.
Αφορά το κάθε συνδικάτο.
Αφορά τον κάθε συνδικαλιστή.
Αφορά τον κάθε εργαζόμενο.
Αφορά το δικαίωμα μας να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε.
Στη θέση μου θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Προσωπικά δεν κρύβω την έκπληξή μου για τη σύμπτωση της παραπομπής μου σε δίκη.
Δεν κρύβω την έκπληξή μου γιατί ειλικρινά πίστευα ότι η υπόθεση αυτή μετά την απολογία μου στις 19 Δεκέμβρη του 2014 στην ΓΑΔΑ, στο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είχε μπει στο αρχείο.
Από την άλλη πάλι δυσκολεύομαι να πιστέψω θεωρίες άλλου τύπου.
Εν κατακλείδι πέρα από την ενημέρωσή σας για αυτό το θέμα που έχει ευρύτερες διαστάσεις στην υποθετική περίπτωση που η παραπομπή μου σε δίκη δεν είναι τυχαία και ανεξάρτητη από τα όσα χρόνια τώρα λέω και αποκαλύπτω και εγώ και άλλοι συνάδελφοι συνδικαλιστές για τα σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους αποφάσισαν τώρα να κινήσουν αυτή την υπόθεση.

Αγαπητοί κύριοι,

Όσο με αφορά, αλλά το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για χιλιάδες ακόμα ταξικούς συνδικαλιστές όσες κλήσεις και παραπομπές σε δίκες και αν μας στείλετε δεν θα μας αποτρέψουν από το να κάνουμε το χρέος μας.
Σταθερά, αταλάντευτα και ανυποχώρητα θα ξεσκεπάζουμε τις βρωμιές, τις αρπαχτές και τα σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε. όλων των εκλεκτών κυρίων όσο ψηλά και αν είναι, όσο δυνατοί και αν είναι.
Δεν είναι θέμα θάρρους ή άγνοιας κινδύνου.
Είναι θέμα συνείδησης.
Από αυτή παίρνουμε δύναμη.
Αυτή είναι που μας κρατά όρθιους.

Νίκος Φωτόπουλος

2 σχόλια

  • Αγαπητέ μου φίλε Νίκο αυτά τα οποία λες και απευθύνεσαι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ καλώς κάνεις αλλά δυστυχώς για σένα στον κόσμο του Σύριζα και στον κ Τσιπρα προσωπικά πρέπει να απευθυνθείς που δεν είναι η πρώτη φορά που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν βλέπε. Κίνημα δεν πληρώνω όπου οι ίδιοι ήταν παρών στις περισσότερες εκδηλώσεις αγανάκτησης δεν πωλείται η ΔΕΗ τα τραίνα τα λιμάνια τα αεροδρόμια κτλπ Έτσι είναι σύντροφε μου Νίκο!!

  • Κανένας πάνω από τον νόμο.
    Κατάλαβες συναγωνιστή Νίκο;(Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να σε αποκαλέσω σύντροφε. Σύντροφοι είναι μόνο αυτοί που συν+τρέφονται μαζί).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.