Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ελπίδα», της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ο  Σωκράτης Μπρουσιόβας

2 Απριλίου 2019
13:51

Ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ο Σωκράτης Μπρουσιόβας, εντάσσεται στο συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μη χαθούν κι άλλες ευκαιρίες για τον τόπο μας.

Καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Σωκράτη !

Σωκράτης Μπρουσιόβας: Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης χαμένης ευκαιρίας.

Εξηγώντας την επιλογή του αυτή ο κ. Μπρουσιόβας υπογραμμίζει: ‘’Η Δυτική Μακεδονία ζει την τελευταία πενταετία μια πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή. Έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση, είναι τελευταία σε απορροφητικότητα ΕΣΠΑ ανάμεσα στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και είναι ανάμεσα στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της μεταλιγνιτικής περιόδου και την αναμενόμενη αποβιομηχάνιση της περιφέρειας.

Μια κατάσταση που δεν πρέπει άλλο να ανεχόμαστε, άλλα οφείλουμε να παλέψουμε για να αντιστραφεί. Στόχος μου είναι μπει η γενιά μου στο επίκεντρο του προβλήματος, ώστε να έχει τις εργασιακές ευκαιρίες που αξίζει και να σταματήσει επιτέλους η αφαίμαξη της ελληνικής κοινωνίας από νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την χώρα και την περιφέρεια για το εξωτερικό.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η συστράτευση μου με την κ. Ζεμπιλιάδου και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού Ελπίδα, καθώς είμαι βέβαιος ότι αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να αναλάβει το δύσκολο έργο της διεξόδου από αυτή την καθοδική πορεία που ζούμε. Οι γνώσεις της για τις διαδικασίες της Ε. .Ε, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων, μπορούν να δημιουργήσουν αναπτυξιακά έργα που θα φέρουν θέσεις εργασίας αλλά και να τονώσουν τον πρωτογενή τομέα.

Σε μια κρίσιμη για τον τόπο εποχή, δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης χαμένης ευκαιρίας.’’

O Σωκράτης Μπρουσιόβας γεννήθηκε στα Κρανίδια το 1982 και φοίτησε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Σερβίων. Μετά την αποφοίτηση του μετέβη στην Ιταλία όπου σπούδασε Οικονομικές επιστήμες. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, συμμετέχοντας σαν εκπαιδευτής σε διάφορα σχολικά προγράμματα. Από το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στα Σέρβια όπου ζει και εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Αναγέννηση Σερβίων στον οποίο είναι ακόμα ενεργό μέλος και αθλητής, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε ανταλλαγές νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με σκοπό την προώθηση της φιλίας μεταξύ των νέων και την προβολή του τόπου. Από το 2014 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σερβίων Βελβεντού.

Είναι παντρεμένος με την Σταματία Τσιάρα και έχει μια κόρη 2 ετών.

6 σχόλια

  • Άριστη επιλογή απο την κυρία Ζεμπιλιάδου που μας εκπλήσσει ευχάριστα για άλλη μια φορά! Καλή επιτυχία και στους δύο!

  • Κ Μπρουσιβα. Η μεταλιγνιτική περίοδος έχει πάνω από δυο δεκαετίες ,στην ανεργία είμαστε πρώτοι επίσης πανω από δυο δεκαετίες .! Όσο για το ΕΣΠΑ ας μας πει η κ Ζεμπιληαδου όταν ήταν υπεύθυνη τι έκανε και πάτωσε η Ελλάδα.

    • Προφανώς και δεν γνωρίζεις. Η μοναδική περίοδος που η απορρόφηση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήταν επί Ζεμπιλιάδου

    • Στο διάστημα που η Ζεμπιλιαδου ηταν υπεύθυνη οι εντάξεις έργων έφθασαν στο 121 %, δηλαδή περίπου 90% περισσότερο από τον Δεκέμβριο του 2010, και αυξήθηκε η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, από το 17,4% σε 40%. Η Ελλάδα εκτοξεύτηκε από την 18η θέση, στην 7η θέση στο ΕΤΠΑ και στην 9η θέση στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων συνολικά, πολύ πάνω από το κοινοτικό Μ.Ο των 27 κρατών-μελών, αποσπώντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την Κυβέρνηση όταν αντικαταστάθηκε μετά τις εκλογές του 2012

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.