Γιάννης Θεοφύλακτος στο Κανάλι της Βουλής και στην ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ για επενδυτικό νόμο – εμπορικά σήματα -α΄ κατοικία – δάνεια Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

2 Απριλίου 2019
15:34

 

Ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στις 28 και 29/3/2019:

εμφανίστηκε στο Κανάλι της Βουλής στην εκπομπή της κας Κουλούρη με πάνελ τους: Φορτσάκη (Ν.Δ.), Καρρά (ΚΙΝΑΛΛ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ)

και παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη.

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, αφού ξεκαθάρισε ότι ο εν λόγω νόμος δεν αφορά όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο ν. Κατσέλη, ανέλυσε τα θετικά σημεία του νέου νόμου τα οποία αφορούν άμεσα χιλιάδες συμπολίτες μας:

– Ένταξη των επιχειρηματικών δανείων, των εμπόρων δηλαδή οι οποίοι ως τώρα ήταν εκτός του ν. Κατσέλη.

– Επιμήκυνση έως και 25 χρόνια της αποπληρωμής του δανείου.

– Μείωση των επιτοκίων.

– Επιδότηση της δόσης από το δημόσιο για τους οικονομικά αδύναμους.

– Το όριο ένταξης είναι τα 250.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας της α’ κατοικίας και τα 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πρώτες κατοικίες στην Κοζάνη και την ευρύτερη Δ. Μακεδονία προστατεύονται.

– Δεν επηρεάζεται η ρύθμιση του δανείου αν αυτό έχει μεταβιβαστεί σε fund.

– Σε περίπτωση μη συμφωνίας υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Eπίσης ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αποφασίστηκαν με βάση το όριο της φτώχειας συν 70%. Αυτοί που επέκριναν τη ρύθμιση αυτή είναι η ΝΔ (αν και την υπερψήφισε!) και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί δηλαδή που έχουν ανεξόφλητα τα 400 εκατομμύρια περίπου ευρώ δανεικά! Αυτοί που μετέτρεψαν τους Έλληνες από έντιμους πολίτες σε κακοπληρωτές!

Επιπλέον ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης προκειμένου να επιβραβευθούν με κάποιο τρόπο και οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανειολήπτες οι οποίοι με στερήσεις καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στις δόσεις τους.

Αυτοί που δεν θα προστατευθούν ποτέ από αυτή την Κυβέρνηση είναι όσοι βρίσκονται λίστες Λαγκάρντ και Μπόγιαρνς, αυτοί δηλαδή που καταλήστεψαν το κράτος με την ανοχή των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παίρνοντας δάνεια με εγγύηση αέρα!

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΟΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ 10 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στην αποστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας στα Σκόπια και στη Βόρεια Μακεδονία. Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκαθαριστούν πολλές λεπτομέρειες στην συνεργασία των δύο χωρών.

Όσον αφορά αυτούς που αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε: Oι επικριτές μας γιατί έως τώρα που αναγράφονταν παντού σκέτο Μακεδονία (ταμπέλες, βιβλία, προϊόντα, αυτοκίνητα, διαβατήρια κτλ) δεν ενοχλούνταν;

Ποιο είναι καλύτερο το Μακεδονία (σκέτο) ή το Βόρεια Μακεδονία;

Όπως φαίνεται λοιπόν η υποκρισία σε κάποιους περισσεύει. Η συμφωνία αυτή πάει τα πράγματα από το χειρότερο στο καλύτερο. Δεν είναι τέλεια αλλά λύνει πολλά προβλήματα που εξαιτίας άστοχων επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα μας στην απομόνωση και στην ανοχή της πλαστογράφησης της Ιστορίας μας (που τώρα διορθώνεται).

Γ. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος ανέλυσε το νέο επενδυτικό νόμο και τα νέα επιχειρηματικά εργαλεία που εστιάζουν κυρίως στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης εξήρε την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για ίδρυση νέου επενδυτικού εργαλείου 200εκ. € για επενδυτικά σχέδια στα Βαλκάνια. Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως αειφορίας, σεβόμενοι δηλ. το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση”.

 

Βλ. https://www.youtube.com/watch?v=qiwpMVXAgIY&t=665s&fbclid=IwAR17Fj4U0s7Qqsx6YVpFBFDGM8IGBXSwm0yRBWju-L2tOHFBXoy6u3vd4ig

(Κανάλι Βουλής) και

https://www.youtube.com/watch?v=0h1FLS3ZPgc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0NKPRGN5aTd6aGmY_CHCydfR5XLCzeRvFe9-syfjzZIEbkDpxYClNal18

(ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ)

36 σχόλια

  • Λέει “Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τους δανειολήπτες σε κακοπληρωτές”. Ευτυχώς θεοφύλακτε δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και θυμόμαστε τους συριζαίους να τσιρίζουν “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” του οποίου ήσουν εκλεκτό μέλος με τους συντρόφους σου. Και τους οποίους δενπληρώνοντες στείλατε στα δικαστήρια τελικά.
    Γι’ αυτό στις εκλογές δε θα βρείτε ούτε την ψήφο σας.

  • Ρε Γιάννη σταματα το αυτό το παραμύθι με το ήταν Μακεδονία το κάναμε βόρεια Μακεδονία! Νομικός είσαι. Πες μας βάσει του Διεθνούς δικαίου ότι το όνομα ήταν FYROM και το κάνατε BΒόρεια Μακεδονία ενώ μας έλεγε ο κοτζιας Gornamakedonija. Ότι ΠΑΣΟΚ ΝΔ είναι δια της σιωπής υπέρ του ονόματος δε σε δικαιώνει και σένα.

        • οι άλλοι ηταν το πρόβλημα βρε δεξιούλη, κατάφεραν με την αδράνεια των ΠΑΣΟΚ ΝΔ να τους λέει όλος ο κόσμος σκέτο Μακεδονία, αν σου αρέσει να κάνεις τον στρουθοκάμηλο κάνε τον όσο θέλεις για τον εαυτό σου μόνο, εμείς και νοήμονες είμαστε και δεν έιμαστε στρουθοκάμηλοι σαν του μπατριώτες δεξιούς πατριδοκάπηλους

          • Έπεσες πολύ έξω τρολακι του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΞΙΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ κατά διάνοια. Έλληνας πολίτης είμαι που δεν θέλω να με περνάνε κορόιδο κάτι άτομα με κομματικά ένσημα όπως εσυ.

  • Εσεις εκεί στην Κοζάνη αυτόν τον κύριο θα τον ξαναβγαλετε βουλευτή;Τον Δημαρχο και γενικα οσους διοικούν την τοπικη σας κοινωνια δεν ενδιαφερθηκε κανενας για το τεχνολογικο ιδρυμα που έχει ο τοπος σας και συγκεκριμένα για τη ΣΤΕΦ.Οι Πατρινοί έκαναν αγώνα μεγάλο και γενικά όλοι οι τοπικοί φορείς για να μην κατάληξη η ΣΤΕΦ όπως της Κοζάνης!Και το κατάφεραν εσείς εκεί τι κανετε;Για ξεσηκώθηκε όσο προλαβαίνετε

  • Στο “δεν πληρώνω” δεν απάντησες. Για πες μας τώρα όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτά τα δάνεια εσύ που ανήκες και τι ψήφιζες? Για να μην πω και άλλα για συμφωνίες….

      • Φτάνει βγήκες έκανες την πλάκα σου τέλος πρέπει να δούμε σοβαρά τα πράγματα τώρα να αναλάβουν όλοι τώρα, ικανοί, άξιοι και γνωστές την ιστορικότητας του τόπου με ήθος και φρέσκες ιδέες, όχι οπουφυσανεμιστες.

  • ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έγινε διαγραφή χρέους .
    220 εκατομμύρια δραχμές είχαν διαγραφεί το 1998 για το ακίνητο της Κουμουνδούρου.
    ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου με κούρεμα του δανείου κατά 60%.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.