Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Πλεκτάνη εξ αίματος», την Κυριακή 14 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρόκου Κοζάνης

3 Απριλίου 2019
20:30
Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου Κοζάνης ”Ιωακείμ Λιούλιας”, ο Σύλλογος Κοινωνικής Δραστηριότητας Συνταξιούχων Κρόκου και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Πλεκτάνη εξ αίματος».Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρόκου Κοζάνης, «Ιωακείμ Λιούλιας».

Προλογίζουν ο φιλόλογος και Πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Δραστηριότητας Συνταξιούχων Κρόκου, Σπύρος Καλύβας και η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κύρου.Αποσπάσματα διαβάζει η Θεοδώρα Κυροπούλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Βιογραφικό:

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι Πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και δημιουργός της ιστοσελίδας www.apostaktirio.gr, που έχει ως αποστολή τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας. Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Παπακώστα Ελένη, από τον Κρόκο Κοζάνης, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.

Τα πρώτα του βιβλία, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α. Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Η συλλογή διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες» εκδόθηκε το 2016 από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο για το έτος 2016 από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου. Διηγήματά του ανέβηκαν ως θεατρικά έργα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διήγημά του «Η επιστροφή», βραβεύτηκε το 2014 στην Αθήνα, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Μάνο Ελευθερίου και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.