Εργολαβική υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών από το συνδυασμό Ανατροπή – Δημιουργία (του Βασίλειου Άμπα)

4 Απριλίου 2019
09:24

Τα προσωπεία έπεσαν… η υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών, με όλη τη ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ πολιτική, από τον συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Η ουσία των περιφερειακών εκλογών, είναι η προάσπιση των πολιτών και των συμφερόντων τους, καθώς και η αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας, αίροντας τα όποια εμπόδια.

Φτάνει πια με το παραμυθάκι τι σημαίνει το Μ στο FYROM. Καλύτερα να απαντήσετε εσείς τι σημαίνει το Υ. Μήπως φανερώνει τη ΣΛΑΒΙΚΗ καταγωγή;

Θλίψη προκαλεί η στάση του συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με την εργολαβική υπεράσπιση, για λογαριασμό Τσίπρα – Ζαεφ, της συμφωνίας των Πρεσπών. Η απάντηση του στο άρθρο μου σχετικά με τα προβλήματα και το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η στάση των Σκοπιανών στο κρασί το ισχυρότερο πρωτογενές μεταποιητικό προϊόν της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αντί να έχει μια διάθεση προστασίας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περιορίζεται στην ανεύρεση θετικών στοιχείων από την συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν καταλαβαίνετε κύριοι του συνδυασμού ότι οι Σκοπιανοί συνεχίζουν σε κάθε ευκαιρία να προβάλουν και να υπερασπίζονται το αλυτρωτικό Μακεδονικό μοντέλο όπως έγινε στην έκθεση οίνου Prowein στην Γερμάνια, συνεχίζουν ακόμα και σε δημόσια έγραφα τους να αποκαλούνται Republic of Makedonia.

Aς πούμε όμως και κάποιες αλήθειες γιατί η απάντηση σας στερείται βασικής ενημέρωσης:

  1. Η κατοχύρωση του όρου Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία έγινε το 1989 με την έγκριση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ για ελληνικούς οίνους που προέρχονται από γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. Σας υπενθυμίζω ότι η περιγραφή του συγκεκριμένου οίνου είναι άμεσα εξαρτημένη με την ιστορία και την παράδοση της Μακεδονίας. Φυσικά αν σήμερα έχουμε διασφαλίσει τον όρο Μακεδονία στα κρασιά το οφείλουμε στο ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. (Αλήθεια ποια η θέση κάποιων μελών του συνδυασμού σας στην τότε ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ;)
  2. Είναι λάθος να αναφέρετε “ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή ικανοποιώντας αίτημα χρόνων των οινοπαραγωγών αύξησε κατά 2.500 στρέμματα τους αμπελώνες Αμυνταίου”. Οι νέες φυτεύσεις στο οροπέδιο του Αμυνταίου γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες με συγκεκριμένη διαδικασία. Οι αμπελουργοί αιτούνται στο Υπ.Α.Α.Τ. άδεια νέας φύτευσης, μοροιοδοτούνται και εκδίδεται δικαίωμα φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό . Ο μεγάλος όγκος φυτεύσεων οφείλονται αποκλειστικά στην υψηλή βαθμολογία που λαμβάνουν οι αμπελουργοί μας και στις πολύ καλές επιδόσεις των οινοποιείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (και παράγουν μεγάλους όγκους οίνου Π.Γ.Ε. ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’)

Και τέλος, Κύριοι ψεύδεστε με τις αναφορές τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στην υπαλληλική μου ιδιότητα. ΠΟΤΕ δεν έχω παρευρεθεί σε τουριστική έκθεση της γείτονος, ούτε ως υπάλληλος εκτελώντας εντολή της υπηρεσία μου, αλλά ούτε και ως άτομο. Μάθετε να ξεχωρίζετε τι σημαίνει εμπορική ή τουριστική έκθεση, από την αντιμετώπιση θεμάτων που δε γνωρίζουν σύνορα όπως η Πολιτική Προστασία (για θέματα πλημυρών, σεισμών, κατολισθήσεων), Η προστασία περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών, Η προστασία των υδατικών πόρων.

Υ.Γ.1. Θυμούνται όλοι τη θλιβερή εικόνα της επίδοσης του ψηφίσματος Περιφερειακού Συμβουλίου με τρεμάμενο χέρι από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν δεχόμενοι δακρυγόνα στην Βίγλα/Πισοδέρι.

Υ.Γ.2. Όσον αφορά την επισήμανση σας για την αναφορά ότι οι Σκοπιανοί ζήτησαν “σχεδόν συγγνώμη” (αναφορά σε ακούσιο τεχνικό λάθος) από τις ελληνικές αρχές, μιλώ για το αυτονόητο. Συγγνώμη δεν θα ζητούσαν ποτέ από τις κυβερνήσεις, που αρνήθηκαν στις ανιστόρητες απαιτήσεις τους, από κυβερνήσεις που δε θα τους είχαν δώσει προηγουμένως όνομα, γλώσσα και έθνος … δώσαμε τα πάντα για μια ανειλικρινή συγγνώμη .

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.