Σε δύο εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης (Φωτογραφίες)

4 Απριλίου 2019
16:04
Κανένα σχόλιο

 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης παραβρέθηκε στη σημαντική εκδήλωση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΦΙ-ΙΜΕΡΑ» του Υπουργείου Πολιτισμού , που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31-3-2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς περιελάμβανε το θέμα «Ο Τρανός Χορός στη Βλάστη Εορδαίας. Η εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας», που εισηγήθηκε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σταυρούλα –Βίλλυ Φωτοπούλου.

Ο κ. Ζαμανίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιφανείς Βλατσιώτες , που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού .Βραβείο «Ανθρωπιάς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», για τη φιλοξενία ορφανών παιδιών της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης από οικογένειες των Τοπικών Κοινοτήτων Κομνηνών , Περδίκκα, Αγίου Χριστοφόρου και Πενταβρύσου του Δήμου Εορδαίας κατά την περίοδο της Κατοχής , παρέλαβε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ομώνυμος Δήμος, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ , την Κυριακή 31-3-2019 , το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ήταν μία εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο: «Σε σένα που άπλωσες το στοργικό σου χέρι για να αγκαλιάσεις το ξενιτεμένο μου μικρό … Η Καλαμαριά τιμά τα χωριά της Μακεδονίας , που έσωσαν τα παιδιά της στη γερμανική κατοχή».

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.