H Aθηνά Τερζοπούλου, με αφορμή τη συνέντευξη του Στάθη Κοκκινίδη, στο kozan.gr: “Πρώτα η αξιοπρέπεια κύριε Κοκκινίδη και μετά η πολιτική και οι ψήφοι”

5 Απριλίου 2019
19:29

Με έκπληξη διαβάζουμε σε σημερινή συνέντευξη του κου Στάθη Κοκκινίδη (Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Εορδαίας) στον διαδικτυακό τόπο kozan.gr πως όσοι αντιδρούν στη «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι «φανατικοί πατριδοκάπηλοι» και ότι το κάνουν μόνο και μόνο «για να πάρουν ψήφους». Ο κος Κοκκινίδης λέει πως κατά την άποψή του «οι δήμοι της περιοχής θα έχουν ωφέλεια από αυτή τη συμφωνία» , ενώ τέλος αναφέρει πως αυτά τα «πράγματα απασχολούν την κυβέρνηση και όχι εμάς».

Ο κος Κοκκινίδης είναι πρωτίστως επιστήμονας και εκπαιδευτικός, οπότε θα περίμενε κανείς βλέπει περισσότερο κριτικά τα σύνθετα εθνικά ζητήματα κι όχι μόνο μέσα από τα στενά κομματικά στερεότυπα. Στη Δημοκρατία, η καθεμία κι ο καθένας μπορεί να έχει την πολιτική άποψή του η οποία παραμένει απολύτως σεβαστή αλλά δεν μπορεί να μην υπόκειται σε κριτική ή να παραμένει ασχολίαστη.

Ως Συνδυασμός «Δημιουργούμε Μαζί», έχουμε τονίσει την άποψη μας Δημόσια κι έχουμε κάνει ως άτομα, από δεκαετίες πριν, αγώνες για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και γι’ αυτό θεωρούμε απαράδεκτες τις απόψεις του κου Κοκκινίδη περί πατριδοκαπηλίας και ψηφοθηρίας. Ο Δήμος Εορδαίας εδράζεται στη μία και μοναδική Μακεδονία που απελευθερώθηκε με θυσίες Μακεδονομάχων ανυπολόγιστες κι αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να το αγνοούμε. Επίσης, δεσμευόμαστε, αν οι πολίτες μας επιλέξουν, να λάβουμε ρητές και δεσμευτικές αποφάσεις επί του θέματος μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτα η Αξιοπρέπεια κύριε Κοκκινίδη και μετά η πολιτική και οι ψήφοι, αλλά ποια Αξιοπρέπεια: όσων πέρασαν και πολέμησαν, όσων είναι εδώ και μάχονται ακόμη και σήμερα κι όσων αγέννητων θα περάσουν.

*** Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Σ. Κοκκινίδη

Ένα σχόλιο

  • Το πόσο καλός εκπαιδευτικός είναι το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει καθημερινά. Όπως και το ποσό πατριώτης είναι (με βάση το ποσό νοιάζεται για την πατρίδα του). Έχει δίκιο σε όλα όσα λέει ο Κοκκινίδης και βρίσκω πολύ άστοχη την κυρία Τερζόπουλου. Γι’αυτό λοιπόν δε χωράνε ειρωνείες και μικροπολιτικιστικα σχόλια κυρία Τερζόπουλου. Ο Κοκκινίδης είναι από τους λίγους ανθρώπους στον τόπο μας που όντως έχει βλέψεις και θα κάνει (έχει ήδη κάνει) πράξεις για τον τόπο αυτόν. Είμαστε μαζί του ως το τέλος. Είμαστε πατριώτες και δεν ανεχόμαστε από κανέναν να καπηλευεται και να πουλάει “περισσότερο πατριωτισμό”. Το αν αγαπάει κανείς την πατρίδα φαίνεται καθημερινά με τις πράξεις του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.