Η επικινδυνότητα είναι μεγάλη για πτώσεις και τραυματισμούς ειδικά ηλικιωμένων ανθρώπων (Tου Χαρίσιου Γκοβεδάρου)

6 Απριλίου 2019
07:07

 

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που πέρασαν, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνίας και internet κατασκεύασε δίκτυα οπτικών ινών σε πολλές οδούς της πόλης της Κοζάνης, με στόχο οι ταχύτητες να ξεπεράσουν τα 100 Mbps, με την ονομασία “οπτική ίνα μέχρι το σπίτι”.Αφού έγινε η εκσκαφή και τοποθέτηση της οπτικής ίνας ακολούθησε άμεσα (την ίδια μέρα) προσωρινή επίστρωση ( γέμισμα) του χαντακιού με σκυρόδεμα νωπό, το οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί τι επόμενες μέρες από άσφαλτο.Μετά από 4-5 μήνες η κατάσταση είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες. Σε πολλά σημεία σε κεντρικές και δευτερεύουσες αρτηρίες το σκυρόδεμα έχει υποχωρήσει εως 10 εκατοστά.

Η επικινδυνότητα είναι μεγάλη για πτώσεις και τραυματισμούς ειδικά ηλικιωμένων ανθρώπων, αλλά και για φθορές διερχόμενων αυτοκινήτων.

1) Πότε θα αντικατασταθεί το σκυρόδεμα απο άσφαλτο;

2) Έχει η εταιρεία τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα έργου;

3) Γιατί ο Δήμος δείχνει τέτοια ανοχή, ενώ πρώτο μέλημά του έπρεπε να είναι η ασφάλεια των πολιτών;

Του Πολιτικού Μηχανικού ΑΠΘ

Χαρίσιου Γκοβεδάρου

47 σχόλια

  • Ας έβαζες υποψηφιότητα για δήμαρχος να τα έκανες καλύτερα αγαπητέ!!! Τωρα αυτό που κανεις ειναι τζάμπα αντιπολίτευση!! Εκτός κι αν εισαι βαλτός..

      • δεν ειναι τυχαιος πολιτης ο συγκεκριμενος!! ακουστηκε οτι θα κατεβαινε για δημαρχος..ισως εκανε μεγαλο συνασπισμο με αλλους..και γενικα το ηθελε αλλα δεν του εκατσε και τωρα κανει τζαμπα αντιπολιτευση!!

          • ναι ακριβως ειδικα αυτη τη συγκεκριμενη περιοδο!! που ηταν αυτος ο κυριος την τελευταια 5ετια??? καληνυχτα σου!!

          • Ρε πάτε καλά δίνετε σημασία σε κάποιον ο οποίος αν δεν τον στήριζε εμα κόμμα (ΝΔ) δεν θα καταβαίνει υποψήφιος όπως δεν κατέβηκε γιατί ο τόπος θέλει άτομα να τρέχουν όχι να περιμένουν και να καμαρώνουν, βολεμένους . Έλεος

        • ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΙΣΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΝΔ ΠΟΥ ΕΥΤΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥ ΜΠΟΥΦΟ.

        • Φυσικά και δεν είναι τυχαίος, είναι μηχανικός, γνώστης και ικανός να έχει άποψη σε θέματα κατασκευών όποτε αυτός κρίνει και όχι εσύ. Αλλά και εσύ, φυσικά και δεν είσαι “τυχαίος” σχολιαστής…..

          • Η Κοζανη έχει πόσους μηχανικούς δεν περιμέναμε τον Χάρη να μιλήσει. Σε παρόμοιες περιπτώσεις έχω λύσει θέματα χωρίς δημοσιότητα και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι τρόπο θέλει όχι κόπο

      • ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΟΠΟΤΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

    • Δεν αφορά τις εκλογές γιατί αφορά υπηρεσιακή λειτουργία. Ο Δήμος έχει μηχανικούς και υπηρεσία υπεύθυνη,δεν παραλαμβάνει ο δήμαρχος ή ο κάθε αντιδήμαρχος τα έργα.

  • Χάρη γιατί δεν κάνεις μια επίσημη ερώτηση να σου απαντήσουν οι υπεύθυνοι συναδελφοι σου μηχανικοι στο δήμο;

  • κ. Γκοβεδαρε θα ήταν χρήσιμη η παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και λόγω επαγγέλματος σας. Μήπως να το ξανασκεφτειτε και να συστρατευτειτε με κάποιον συνδυασμό; Και την επόμενη φορά να είστε επικεφαλής;

    • Πολύ το πηγές εννοείς να κατέβει με κάποιον συνδυασμό τώρα που δεν θα βγει και μετά να κοιτάξει να ηγηθεί αυτός ;

  • Το χειρότερο είναι ότι τοποθέτησαν τα άχαρα αυτά κουτιά πάνω στα πεζοδρόμια αντί να τα κάνουν υπόγεια όπως σε όλο τον κοσμο.
    Ανίκανοι να διασφαλίσουν τα αυτονόητα.

  • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΙ.ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • Φθηνή αντιπολίτευση κάνεις Χάρη. Κάθε μέρα είσαι στα γραφεία της Τεχνικής και φιλαράκι με τον προϊστάμενο συντήρησης. Γιατί δεν τον ρωτάς;

    • Έτσι ακριβώς…συν το γεγονός ότι αυτή δεν είναι η τελική αποκατάσταση…υπάρχουν και πολλά τμήματα τομών (η συντριπτική πλειοψηφία των επεμβάσεων του έργου) εντός της πόλης τα οποία αποκαταστάθηκαν όπως προβλεπόταν και είναι μια χαρά….απλά πρόλαβε ο χειμώνας και δεν έπεσε παντού ασφαλτικό…προφανώς θα γίνει στο επόμενο διάστημα…

  • Δε καταλαβαίνω κάποιους που μιλάνε για τζάμπα αντιπολίτευση.Την ουσία του θέματος τη διάβασε κανείς;Χάρη μάλλον ενοχλείς αρκετό κόσμο όταν μιλάς. Ίσως κάποιοι σε φοβούνται και σε κατηγορούν ανώνυμα.Μην πτοείσαι.Η Κοζάνη σε ξέρει.

    • Η Κοζανη γύρω από το μαματσειο αν το ξέρει γιατί οι υπόλοιποι εμείς ούτε καν. Ο Δήμος είναι πλέον διευρυμένος ξυπνήστε. Δεν ενοχλεί απλά δεν μιλάει εκεί που πρέπει στο δημοτικό συμβούλιο.
      Στην τελική ας κατέβαζε συνδυασμό αν ήθελε να μας πει κάτι

    • Γραμμή δημότη 2461034000 πάρε και δήλωσε το. Αυτό που έκανε ήταν φθηνή κριτική με σκοπό να δώσει αρνητική δημοσιότητα σε εργαζόμενους του Δήμου. Όσες φορές έκανα χρήση του συγκεκριμένου τηλεφώνου το πρόβλημα λύθηκε αμέσως σε παρόμοια κατάσταση με ψυχρή άσφαλτο.

  • Ποια είναι η ουσία; Ένα δημοσίευμα κατά του δήμου ή του αντιδημάρχου; Γιατί αυτά τα θέματα τα χειρίζονται οι υπηρεσίες. Και ο Χάρης σαν εργολάβος που βρίσκεται κάθε μέρα στην Τεχνική θα μπορούσε να ενημερωθεί εκ των έσω και να λύσει όλες του τις απορίες. Εκτός κι αν εννοεί να πέσουν καμπάνες στους υπαλλήλους, που ο ίδιος στο facebook χαρακτηρίζει αξιολογότατους. Φθηνή και είμαι και επιεικής.

    • Φθηνό είναι το σχόλιό σου και όλα τα σχόλια που δεν ασχολούνται με την ουσία του κειμένου αλλά με το άτομο που το συνέταξε. Προφανώς σας ήρθε βαρύ αλλά Χωνέψτε: Κριτική μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε οποτεδήποτε για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Καλη χώνεψη.

      • Το είδος της είδησης αν μένεις Κοζανη είναι μια καθημερινότητα δεν περιμένουμε από κάποιον να καπηλευτεί μια δεδομένη κατάσταση. Το όνομα που το συνέταξε προσωπικά δεν το γνωρίζω αλλά από ότι διαβάζω εδώ ενώ δουλεύει στις Τεχνικες υπηρεσίες (δήμου περιφερειασ Δεν ξέρω) δεν κάνει κάτι. Όταν κάποιον είναι σε θέση ευθύνης ενημερώνει υπηρεσιακά και κάνει ότι μπορεί για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα γκε γκε;

          • Και εσυ εκτός τόπου. Αν θέλατε να ήσασταν μέσα να το κάνατε κάτι δικό σας όχι τώρα μαγκιές ο τόπος έχει πολλά προβλήματα που θέλουν και απαιτούν λύσεις άμεσα. Άμεσες κινήσεις όχι ποιος θα πει πρώτος και τι θα πει. Χόρτασε ο κόσμος από κριτική και θα. Τώρα μόνο αξία άτομα να δώσουν λύσεις.

  • ”To έγκλημα” με τους δρόμους της…Βαγδάτης- Κοζάνης είναι διαχρονικό αγαπητέ φίλε μου Χάρη. Και είναι καλό να το επισημαίνουν και οι γνώστες του θέματος, όπως εσύ, στο τεχνικό κομμάτι. Το θετικό είναι ότι οι εκλογές έρχονται και…εντελώς τυχαία η πόλη θα ασφαλτοστρωθεί. Άρα, όποιοι έχουν σκοπό να αλλάξουν αμορτισέρ ή κάποιο μπαλάκι στ’αυτοκίνητό τους, πρέπει να κάνουν λίγες μέρες υπομονή, διότι όπως εξήγγειλε κι ο Δήμαρχος μας, η ασφαλτόστρωση της πόλης ξεκινά. Όχι βέβαια ότι έχουν σχέση οι εκλογές που έρχονται. Τυχαίο είναι αυτό.

  • Γιτι τοση πρεμουρα εναντια σε εναν πολιτη που τολμησε να επισημανει καποια καθυστερηση με αποτελεσμα που δεν ικανοποιει κανεναν;

    • Μας έχει κουράσει αυτός ο Χάρης. Αν έιχε κότσια να κατέβαινε μόνος του δεν τα έχει όμως…άντε γεια .
      Μικροπολιτική του κ..

  • Ο κύριος αυτός έχει και δουλειά ξέρετε.Δε βρίσκει δουλειά μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά. Άλλοι το κάνουν αυτό.

  • Πριν 10 χρονια οταν ήμουν στην Καλυμνο Ιταλος τουριστας επεσε σε παρόμοιο εργο της ΔΕΗ.Τον αποζημιωσαμε 15 χιλιαδες ευρω μετα απο αγωγη που εκανε η ασφαλιστικη του εταιρια.

  • Ο Χάρης δε μασάει και τα λέει επώνυμα. Εσείς που διαφωνείτε γιατί δεν του το λέτε επώνυμα στο fb στη συγκεκριμένη ανάρτησή του; Τι φοβάστε και κρύβεστε στην ανωνυμία; Μόνο λόγια.Τζάμπα μάγκες.

    • Υπάρχει κι το άλλο. Αν ήταν δικός του ο Δήμαρχος να έστελνε κάποιον να στρώσει ψυχρή άσφαλτο και να τελείωνε το θέμα.

  • Ρε παιδιά σαράντα ανώνυμα σχόλια για έναν άνθρωπο που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, όταν άλλοι υποψήφιοι στην ίδια σελίδα έχουν από μηδέν ως πέντε σχόλια. Όλοι καταλαβαίνουν λοιπόν πόσο ενοχλούντε κάποιοι….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.