Περιοδεία στους χώρους της υγείας στην Κοζάνη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κ.Ο. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Θανάση Χαστά, υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, το Στολτίδη Νόντα, υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Κοζάνης, την Κουζιάκη Τίνα, υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ και τη Λιάκου Κατερίνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο Δήμο Βοϊου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τους κάλεσαν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει του ΚΚΕ στο δήμο, την περιφέρεια, στις ευρωεκλογές, ώστε να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις του λαού και από την επόμενη των εκλογών, με καλύτερους όρους, να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη της διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Τονίστηκε η ανάγκη να αυξηθούν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ παντού, να δυναμώσει παντού η λαϊκή αντιπολίτευση.

Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους ως κριτήριο για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στον κλάδο της υγείας. Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που έχουν ευθύνες για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, την έλλειψη χρηματοδότησης, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας στο χώρο του ΕΚΑΒ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας  και πρόνοιας, καθώς και η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας – πρόνοιας, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών υγείας του λαού και που, συγχρόνως, υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων μισθωτών στον κλάδο.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην κλινική της Euromedica όπου συζήτησαν για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες και την ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού.

Κοζάνη, 5/4/2019