kozan.gr: Αντιπαράθεση Ιωαννίδη – Μαλούτα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη (Βίντεο)

8 Απριλίου 2019
21:22

 

Προεκλογικό «άρωμα» είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου. Αντικείμενο αντιπαράθεσης, η υποβολή πρότασης προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη και των πέριξ οδών, που υποβλήθηκε για έγκριση στη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση του έργου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η πλατεία Λασσάνη ήταν ενταγμένη στο ΕΣΠΑ απ’ τη δικιά μας θητεία, με χρηματοδότηση του έργου και για την μελέτη και την κατασκευή. (…) Η καθυστέρηση είναι εξαιρετική με την έννοια ότι είμαστε ακριβώς 5 χρόνια χωρίς να έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην εξέλιξη. Να θυμίσω ότι την άνοιξη του 2014 η μελέτη ήταν προχωρημένη και έτοιμη να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή η λύση που είχε δρομολογηθεί. (…) Εν πάση περιπτώσει πέντε χρόνια είναι πολλά για να είμαστε στο ίδιο σημείο ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτερης Ιωαννίδης ανέφερε πως «όντως υπάρχει καθυστέρηση [στην ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη], αλλά υπάρχει από το 2011. Τα έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα 2077-2013. Η καθυστέρηση είχε προκύψει πριν. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης και εάν θέλουν κάποιοι να κάτσουμε να τα συζητήσουμε αναλυτικά με χρονολογίες. Δεν υπάρχει καθυστέρηση πέντε χρόνων, γιατί έληξε η προηγούμενη προγραμματική περίοδος. Σε αυτή την προγραμματική περίοδο τώρα άνοιξε η πρόσκληση».

 

 

9 σχόλια

  • Αύγουστος 2014.

    Το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Λασσάνη απασχόλησε έντονα και πυροδότησε… τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης Το όλο θέμα συζητήθηκε εντός ημερησίας διάταξης και αφορούσε την έγκριση μελετών α) 72/2014 «Ανάπλαση πλατείας Λασσάνη» και β) 73/2014 «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς πλατείας Λασσάνη». Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Ευάγγελος Καραπάτσιος που παρουσίασε στο Σώμα στοιχεία και έλαβε την ομόφωνη γνώμη τους

  • Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι είχε καθυστερήση από το 11 ??? Εντελώς αστεία απάντηση ..Εντελώς Συριζαικη θα έλεγα μόλις τους πεις κάτι πάντα φταίνε οι προηγούμενοι

  • ανυπαρκτος δημαρχος. 5 χρονια ετοιμης μελετης να ενταχθει στο ΕΣΠΑ κ δεν εκανε τιποτα. ειναι παρα πολλα, τα περισσοτερα απο καθε αλλη φορα, τα 5 χρονια δημαρχιας του. δεν εγινε απολυτως τιποτα στην πολη. κανενας πολιτης δεν βλεπει κατι αξιολογο να εχει δρομολογηθει επι της θητειας του. 1,5 μηνας ακομη και τελος

  • Καποιος επρεπε να βαλει ταξη στα οικονομικα του δημου και οποιος δεν το βλεπει εθελοτυφλει !!!Ο κος Ιωαννιδης στον οικονομικο τομεα καταφερε ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ISO.

  • αστεια απαντηση δημαρχου για ενα εργο που ειχε ενταχεθι απο το 2011 και η δημοτικη αρχη επι 5 χρονια δεν εκανε τιποτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.