Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη: Απαλλαγή των δωρεών σε πολιτιστικούς συλλόγους από φόρους (με προϋποθέσεις)

9 Απριλίου 2019
13:16
Κανένα σχόλιο

Προς   1) Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
2) Τον υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Απαλλαγή των δωρεών σε πολιτιστικούς συλλόγους από φόρους (με προϋποθέσεις)

Κύρια/ε υπουργέ,
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν σημαντικές κοιτίδες πολιτισμού. Διάσπαρτοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας, επιτελούν σπουδαίο έργο διατηρώντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας με ρίζες αιώνων που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν εξαφανιστεί. Μεταλαμπαδεύουν τον πολιτισμό μας στις νεότερες γενιές και τους παραδίδουν τη σκυτάλη ώστε να συνεχίσουν με τη σειρά τους τη διαιώνιση όλων αυτών των στοιχείων που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε Ελληνικός Πολιτισμός.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η κρατική επιχορήγηση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και οι περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι επιβιώνουν και επιτελούν το έργο τους κυρίως χάρη στις χορηγίες ιδιωτών που πολλές φορές δίνουν από το υστέρημά τους προκειμένου να παραμείνει και να παραδοθεί και στις επόμενες γενιές αυτό το σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας.
Η φορολόγηση αυτών των δωρεών, αποτελεί ακόμα ένα εμπόδιο τόσο για τους δωρητές, όσο και για τους συλλόγους που είναι οι αποδέκτες των χρημάτων, και έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των ιδιωτών για δωρεές να είναι πλέον ελάχιστο. Αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο έργο των συλλόγων, με αποτέλεσμα πολλοί εξ’ αυτών να κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν, μη μπορώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές λειτουργικές τους δαπάνες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί

Σκοπεύετε να απαλλάξετε τις χορηγίες ιδιωτών προς τους πολιτιστικούς συλλόγους από τη φορολόγηση (με κάποιες προϋποθέσεις και περιορισμούς), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως λόγω της οικονομικής κρίσης ουσιαστικά δεν υφίσταται κρατική επιχορήγηση ;

Ο ερωτών βουλευτής
 
 
Γιάννης Αντωνιάδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.