Με αφορμή την ψήφο των αποδήμων στις εκλογές της Ισπανίας (του Χ. Κάτανα)

10 Απριλίου 2019
14:36

 Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου κι έχοντας (μαζί με την ελληνική) και την ισπανική υπηκοότητα, έλαβα έγκαιρα από την αρμόδια ισπανική υπηρεσία, πλήρες ενημερωτικό υλικό και τα απαραίτητα έγγραφα για την επιστολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματός μου, ως απόδημος. Η Ισπανία όπως και άλλες χώρες έχουν καθιερώσει από χρόνια, την ψήφο των αποδήμων, ένα αυτονόητο δικαίωμα για τους πολίτες μιας χώρας που ζουν στο εξωτερικό.

Δικαίωμα που δυστυχώς δεν έχουν οι Έλληνες απόδημοι και μια δίκαιη όσο και δημοκρατική διαδικασία που η Νέα Δημοκρατία ζητά με έμφαση να γίνει άμεσα πράξη (κόντρα στα κωλύματα που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα το κάνει σε πρώτη προτεραιότητα μόλις γίνει πρωθυπουργός. Θα ψηφίσω στις εκλογές της Ισπανίας, υποστηρίζοντας το Λαϊκό Κόμμα με το οποίο συνδέεται παραδοσιακά η εκεί οικογένειά μου (η πλευρά της μητέρας μου), θέλοντας να συμβάλλω στην κατεύθυνση μιας σύγχρονης φιλελεύθερης και έντιμα φιλοευρωπαϊκής επιλογής για τη χώρα.

Μια προοπτική που είναι μονόδρομος για ένα καλύτερο αύριο του ισπανικού λαού, κοινή ως δρόμος και για το αύριο της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ελπίζω μάλιστα ότι σύντομα θα μπορούν να έχουν το ίδιο δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες απόδημοι. Το δικαιούνται αλλά και τους το εγγυώνται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Κάτανας Χάρης

11 σχόλια

  • Η είσαι άσχετος η πρέπει να ενημερωθείς άμεσα , αφού το παίζεις και πολιτικός τρομάρα σου … Τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν και δεν είχαν ρυθμίσει το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων και κανείς κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ που το ρύθμισε με την αναθεώρηση του Συντάγματος ..! Όσο για τα λαϊκά κόμματα που κυβερνούσαν και κυβερνούν την Ευρώπη είδαμε που κατάντησαν τη χώρα μας και την Ισπανία ..!!!

    • Ανώνυμε επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις πράγματα πες μου σε παρακαλώ με τις ελληνοποιήσειςμεταναστών
      Που προωθεί το ΣΥΡΙΖΑ τι γίνεται ;;;;;;;

    • Για πες μου πως ακριβώς το ρύθμισε ;Και αφού ειναι ετσι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ οι απόδημοι Έλληνες .Δεν είσαι απλα άσχετος είσαι έμμισθος .
      Για το δια ταύτα ειμαι της απόψεως να μην ψηφίζουν οι απόδημοι διότι δεν ζουν εδώ και δεν έχουν έννομο συμφέρον στην Ελλαδα και έρχονται μονο για διακοπές

  • Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρος οτι θα πάρει καθαρή νίκη Εν Ελλάδι ( στην Ελλάδα δηλαδή γιατί οι ζαίοι δεν είστε και οι καλύτεροι γνώστες της Ελληνικής οπότε μια μετάφραση δεν πάει χαμένη )

    Προχωρήστε άμεσα αφού το πράξατε μέσω ντεμέκ αναθεώρησης το ζήτημα και αφήστε τον κόσμο να σας στείλει ένα θριαμβε(ΦΤΙΚΟ) (ευτυχώς καταργήσατε και τους διφθόγγους να μην δυσκολεύονται τα παιδάκια με #ΑΦΤΑ τα διπλά γράμματα )

    μήνυμα του τύπου καιρός να πάρετε οτι σας αναλογεί και δεν είναι άλλο απο τον λεγόμενο “δρόμο” που θα έπρεπε να είχατε πάρει πολύ καιρό πριν
    φτάνει ΠΧΙΑ η τόση ανάπτυξη αυτές τις 100 και πλέον μέρες του μνημονίου εΦχαριστούμε μας τελειώσατε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.