Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες της 3ης ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη, στο Υπαίθριο Δημοτικό Κοζάνης

10 Απριλίου 2019
22:01

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες της 3ης ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ, την οποία διοργανώνει η Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη, με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (Ο.Α.Π.Ν.) του Δήμου Κοζάνης.

Πρόκειται για μία αφιερωματική συναυλία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η οποία θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των ΛΑΣΣΑΝΕΙΩΝ (2019).

Η 3η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τίτλο: «Ιστορική μνήμη, δικαίωμα αλλά και υποχρέωση» θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη, στο Υπαίθριο Δημοτικό Κοζάνης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχουν: Στη ΛΥΡΑ: Ο Νίκος Κοτταρίδης και οι μαθητές του.

Στο ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

Α) Κοκκινίδης Λευτέρης (Κοκκινάς) – Σιαμίδης Νίκος (Σιαμόγλης) – Χαραλαμπίδης Γιάννης (Μωμός)

Β) Κοτσογλανίδης Δημήτρης, Κουβρακίδης Αντώνης, Παρχαρίδης Τάσος, Τσαμπερτίδης Θάνος

Στη ΦΛΟΓΕΡΑ: Θεοδωρίδης Σωτήρης

Στο ΝΤΑΟΥΛΙ: Χαϊτίδης Γιώργος, Κωνσταντινίδου Έφη, Κοτταρίδης Ταξιάρχης, Κοτταρίδης Ιωάννης,

Ομιλητής: Κωνσταντινίδης Ευστ. Θεόδωρος (Δρ. Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς Diplompaed. P.H. Essligen Γερμανίας, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων , τ. Συντονιστής Δ.Ε. ελληνοπαίδων Βάτης – Βυρτεμβέργης Γερμανίας, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν. Κοζάνης, τ. Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας).

Αφηγητής: Χαμιζίδης Ιωάννης (Ερευνητής του προγονικού λόγου και της Ιστορίας των Ελλήνων, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Κοζάνης)

Επιλογή τραγουδιών: από το αρχείο του κ. Ιωαννίδη Στυλιανού (Στρατιωτικός, Βαλκανιολόγος, ΜΑ στις Κοινωνικές, Πολιτικές και Πολιτισμικές Δομές των Χωρών της Χερσονήσου του Αίμου)

Επιμέλεια – παρουσίαση : Κωνσταντινίδου Έφη

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

& ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Συγχαίρω γι την ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

    ΑΛΛΑ
    Γνωρίζετε ότι η γενοκτονία των Ποντίων τέθηκε εκτός σχολικής ύλης;

    Δεν σας αγγίζει ; !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.