Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και το πρόγραμμα του συνδυασμού στη συγκεκριμένη Ενότητα, παρουσίασε η Γ. Ζεμπιλιάδου

13 Απριλίου 2019
01:13

Γ. Ζεμπιλιάδου: “Με γνώση και σχέδιο μπορούμε να επανέλθουμε στην ανάπτυξη”

Την επομένη των εκλογών βάζουμε τέλος στην καταστροφική πορεία που οδήγησε τη Φλώρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία η σημερινή Περιφερειακή αρχή.

Ξεκινάμε με τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις.

1. Πρώτα τα συμφέροντα της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης δεν θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

2. Τέλος ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και τη Φτώχεια.

3. Γινόμαστε μια Περιφέρεια της Ευρώπης που θα διεκδικεί ισότιμα αυτά που της αναλογούν από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια και την Βαλκανοποίηση της Περιφέρειας μας” .

Αυτά τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου παρουσιάζοντας σήμερα στη Φλώρινα τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε, αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνδυασμού για την Π.Ε. Φλώρινας, το οποίο προβλέπει την παραμονή της Φλώρινας ως ενεργειακό κέντρο και την απόκτηση μιας ξεχωριστής ταυτότητας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια που είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για την πορεία της περιοχής αναπτυξιακός τομέας, θα πρέπει να επανέλθει στον Ενεργειακό Χάρτη η Μελίτη ΙΙ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Αχλάδα και τη Βεύη. Κάτι που θα δώσει προοπτική και στην Μετεγκατάσταση των Αναργύρων και των Βαλτονέρων. Διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό, για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των εργαζόμενων των δυο ταχυτήτων.

Για το συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ, η Φλώρινα είναι η πρωτεύουσα των εικαστικών τεχνών, η δική μας Φλωρεντία, που συνθέτει τη γοητεία των έξι λιμνών, του κρασιού και του ορεινού τοπίου του Νυμφαίου με τα επισκέψιμα οινοποιία του Αμυνταίου και φυσικά το μεγάλο Βαλκανικό μας πάρκο στις Πρέσπες.

Για να αναδειχθεί όμως και να κερδίσει πραγματικά η περιοχή είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά δράσεις που θα προσθέσουν αξία στα όσα ήδη υπάρχουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φυσικό πλούτο και τα έργα των ανθρώπων.

Γι΄ αυτό πρέπει να γίνουν:

  • Ο κάθετος ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Χ. Ολοκλήρωση τμήματος Πτολεμαΐδα – Φλώρινα και υποβολή Φακέλου για ολοκλήρωσή του με χρηματοδοτικό μίγμα και συμμετοχή από το Πρόγραμμα Connecting Europe Facility και το Ταμείο Συνοχής.

  • Το Χιονοδρομικό Πισοδερίου και η ενίσχυσή του με σύγχρονες υποδομές

  • Η ενίσχυση και η στήριξη των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία για ρευστότητα, επενδύσεις, υποδομές

  • Ειδική μέριμνα για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις στην λεκάνη του Αμυνταίου με κονδύλια για εξωστρέφεια και προβολή τους καθώς και επενδυτικά κεφάλαια.

  • Οικιστική ανάπλαση του Αμυνταίου για να στηρίξει τον γαστρονομικό τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή

  • Ο δρόμος Φλώρινα – Πισοδέρι – Πρέσπες

  • Η ενίσχυση της Πρέσπας για να ζωντανέψουν παραγωγικά οι οικισμοί της

  • Η ολοκλήρωση των αρδευτικών, η σύνδεσή τους με τα φράγματα και κυρίως η κατασκευή του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς. Στήριξη της βιολογικής παραγωγής

  • Η προστασία των λιμνών

  • Το Πανεπιστήμιο και η θωράκισή του για να ενισχυθούν οι Σχολές και τα νέα Τμήματα. Η στήριξη με κάθε μέσο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα και της έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας της περιοχής. Φυσικά πρέπει να γίνει η στέγαση της στο κτίριο της Αγίας Όλγας που για μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, μαζί με το άπλωμα της Σχολής στη πόλη της Φλώρινας, στα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ (μακροχρόνια μίσθωση και διάθεση στο Πανεπιστήμιο). Όλα αυτά μπορούν με συστηματική δουλειά να αναδείξουν τη Φλώρινα σε «Φλωρεντία των Βαλκανίων» όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα δημιουργούν και θα ζωντανεύουν την πόλη και την περιοχή

  • Η Φλώρινα που έγινε ευρέως γνωστή και μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου μπορεί να δημιουργήσει το «Δρόμου του κινηματογράφου» συνδυάζοντας τον με την ανάδειξη νέων δημιουργών

  • Η Αξιοποίηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Χειμαδίτιδας και η ανάδειξη των λουτρών της Μπάνιας.

  • Το κόσμημα της περιοχής, το Νυμφαίο, πρέπει να αναβαθμιστεί και να προβληθεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο

Το μεγάλο στοίχημα μας για τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία είναι η στήριξη των παραγωγικών μας Μονάδων και η αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου με τις βαλκανικές χώρες.

Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από μια σειρά μέτρων και δράσεων που προτείνουμε, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και παρουσιάζονται αναλυτικά.

Συνοψίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Ζεμπιλιάδου ξεκαθάρισε ότι: “ Είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις.

Η Ευρώπη διαθέτει χρηματοδοτήσεις αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.

Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.

Και μπορούμε να πάρουμε πολλά για τον τόπο.

Με δουλειά, πολύ δουλειά, με πάρα πολύ δουλειά.

Έτσι όμως θα ξανανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά θέσεις εργασίας.

Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα ξέρω γιατί τα δούλεψα, αλλά ποτέ δεν σταματάω να τα μελετώ και να ενημερώνομαι γιατί πολλά αλλάζουν και αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Όταν μιλάω με τους νέους μ’ αρέσει ν’ ακούω τις ιδέες τους, αλλά πάω κοντά τους πάντα έτοιμη να τους προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Δεν είμαι παντογνώστης, ούτε έχω κάποιο μαγικό ραβδί.

Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα.

Θα δουλέψουμε για να ανοίξουν οι δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.

Θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε” 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Χριστίνα Ιβανίδου: Γεννήθηκα στην Αρμενία, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στo Μανιάκι Φλώρινας και τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο Αμύνταιο.

Τελείωσα το ΤΕΛ Αμυνταίου με ειδικότητα Οικονομία & Διοίκηση και το δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας με ειδικότητα φοροτεχνικός.

Έχω δουλέψει 1999 – 2004 σε λογιστικό Γραφείο στο Αμύνταιο και στη συνέχεια στον αγροτικό συνεταιρισμό Μανιακίου σε θέση βοηθού λογιστή.

Ήμουν ενεργό μέλος , εκλεγμένη στο Δ.Σ. στη θέση του Γ. Γραμματέα του πολιτιστικού συλλόγου παλιννοστούντων Ν. Φλώρινας ο «Καύκασος».

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας σε όλους τους τομείς. Έχει άρτια επιστημονική κατάρτιση. Γνωρίζει άριστα τα προβλήματα της Δυτ. Μακεδονίας. Αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και μπορεί να τα αξιοποιήσει. Μπορεί να στηρίξει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και να δημιουργήσει επενδυτικό κλίμα. Έχει διάθεση, θέληση και τον δυναμισμό για να κρατήσει η περιοχή μας τον ενεργειακό της χαρακτήρα.

Και το κυριότερο γιατί τίμησε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όλη την προηγούμενη τετραετία με τις παρεμβάσεις της ανέδειξε τα προβλήματα προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις.

Για τους παραπάνω λόγους λέω ναι #metiGeorgia

========================================================================

Χριστίνα Σύμπου

Γεννήθηκα στη Φλώρινα το 1980. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου.

Αποφάσισα για πρώτη φορά να εμπλακώ στη πολιτική σκηνή του τόπου, με ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου, συμμετέχοντας στο συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με επικεφαλή τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή είναι πολλοί και ενδεικτικά αναφέρω ότι η Γεωργία θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κονδύλια σε αναπτυξιακά έργα δημιουργώντας θέσεις εργασίας και όχι σε έργα

βιτρίνας, ενώ πρόκειται να στηρίξει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και να δημιουργήσει επενδυτικό κλίμα. Παράλληλα μπορεί να προβάλει ένα αποτελεσματικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με τους ορεινούς όγκους, τις λίμνες, τις αρχαιότητες και τον ενεργειακό τουρισμό. Έχει απόλυτη σχέση με τη νεολαία και τα προβλήματά της αφού έχει προσωπικά βιώματα των σύγχρονων προβλημάτων λόγω της τεράστιας

ανεργίας. Ενώ δίνει προτεραιότητα στο συγχρονισμό και τη συνέργια των υποδομών

υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού μαζί με τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για να μπορούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες για τους πολίτες της περιοχής. Ο τόπος μας χρειάζεται περιφερειάρχη με γνώση, εμπειρίες, δυνατότητες σοβαρότητα και δυναμισμό για να αντεπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας και η Γεωργία απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

====================================================================

Παύλος Τουριάννης: Γεννήθηκα και κατοικώ στη Σιταριά Φλώρινας. Στο παρελθόν ασχολήθηκα ενεργά με τον αθλητικό σύλλογο Σιταριάς του οποίου διατέλεσα και πρόεδρος.Εργάζομαι στον ΟΣΕ όπου είμαι ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος, εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Κλειδούχων.Αποφάσισα να συστρατευτώ με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου γιατί θεωρώ ότι η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον ούτε άλλη χαμένη τετραετία ούτε και πειραματισμούς, αντίθετα χρειάζεται άτομα με γνώση, εμπειρία και διάθεση για δουλειά. Η Γεωργία απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτ. Μακεδονία.Έχει γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και μπορεί να τα αξιοποιήσει. Γνωρίζει πώς σχεδιάζεται, πώς εντάσσεται, πώς χρηματοδοτείται και πώς εκτελείται ένα έργοΓια όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνω παρών στο κάλεσμα της Γεωργίας.

 

============================================================================

Θεόδωρος Δελκούσης: Ονομάζομαι ΔΕΛΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κατάγομαι από το Αρμενοώρι Φλωρινας.

Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κατερινα Γκιγκοπούλου και έχουμε δυο παιδιά, την Κατερίνα και την Νεφέλη.

Είμαι αυτοκινητιστής και επίσης έχουμε η οικογενειακή ι γεωργική εκμετάλλευση και ένα ξηραντήριο και αποθήκες δημητριακών.

Πιστεύω πως μπορεί η γενιά μας να παλέψει και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο με επίμονη και υπομονή για τις επόμενες γενιές που ακολούθου με την δουλειά του συνδυασμού και την εμπειρία και γνώση της Γεωργίας πάνω στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

===================================================

Ρέππα Παναγιώτα: Γεννήθηκα Φλώρινα, κόρη του Γεωργίου Ρέππα και της Αφροδίτης Κάκκου. Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας. Ζω και εργάζομαι στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών. Είμαι παντρεμένη με τον Σαμψωνίδη Παντελή και έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά.

Απο το 2003 ασχολούμαι εντατικά με τη σύνταξη του ΟΣΔΕ μέχρι και σήμερα. Από το 2003 έως και σήμερα εργάζομαι ως συμβασιούχος στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Πρεσπών και υπήρξα Πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων για 7 χρόνια. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Λαιμού Πρεσπών για τρία χρόνια (2015-2018). Πρόσφατα εκλέχθηκα Γραμματέας στο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γερμανού.

Η συστράτευση μου με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου σηματοδοτεί πως οι απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να έρθουν στο επίκεντρο. Η ενασχόληση μου τόσα χρόνια με τους αγρότες και τα προβλήματα τους, μέσα από τη διαδικασία του ΟΣΔΕ, με έχουν πείσει πως έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε πολλά πράγματα στην αγροτική παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων μας αν χρησιμοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί η Περιφερειακή Διοίκηση να μας προσφέρει και αν διεκδικήσουμε ως Περιφέρεια πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μπορεί να εγγυηθεί το δύσκολο εγχείρημα για μια για μια περιφέρεια που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μας στον τόπο μας.

============================================================

Βασίλης Παντελίδης: Γεννήθηκα το 1982 και είμαι κάτοικος Φλώρινας. Είμαι Οικονομολόγος, κάτοχος δύο πτυχίων, Οικονομικών Επιστημών (ΑΠΘ) και Βαλκανικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, με εργασιακή εμπειρία σε οικονομικά και τραπεζικά θέματα καθώς και στη διαχείριση αποθεμάτων. Έχω εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων (2015-2018) και ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αρμοδιότητες επί Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων (2013-2015). Από τον Ιούνιο του 2018 εργάζομαι στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών για το πρόγραμμα « POLIPRESPA», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο Πρεσπών, καθώς και από Δωρεά του Ιδρύματος Στaύρος Νιάρχος. Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Ταμίας του ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας. Υπήρξα μέλος των οργάνων συνδιοίκησης του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του ΑΠΘ (2001-2005) και Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού ΑΠΘ (2002- 2003).

Η υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Ελπίδα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου σηματοδοτεί πως η νέα γενιά δεν θέλει και δεν πρέπει να μένει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις.

Στην μάχη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της Δυτικής Μακεδονίας δεν περισσεύει κανείς και ιδιαίτερα η νέα γενιά.

Η Γεωργία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας με οδηγό το όραμα, το ήθος, τη γνώση και την μεγάλη εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Εγώ με διάθεση για δουλειά με νέες ιδέες και την τεχνοκρατική μου επάρκεια συμπαρατάσσομαι μαζί της με όλες μου τις δυνάμεις γιατί οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν για τη Δυτική Μακεδονία ίσως την τελευταία ευκαιρία. #metiGeorgia

============================================================

Γιάννης Στρατάκης

Πρ. Νομάρχης Φλώρινας

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.