Νέοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Ελπίδα», της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου

14 Απριλίου 2019
21:57

Νέοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Ελπίδα», της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου,

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Στάθη Κακουλίδη

Ένας νέος επιστήμονας, που παλεύει σε έναν δύσκολο ιδιωτικό τομέα, στρατεύεται με τον συνδυασμό μας για να αναστραφεί η πτωτική πορεία της περιφερειακής μας οικονομίας και να σταματήσει η μεγάλη έξοδος νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Η σύγχρονη μάστιγα του brain drain μπορεί και πρέπει να σταματήσει, αν θέλουμε να έχει προοπτική ο τόπος μας. Ζώντας σε μια ευλογημένη περιοχή με δυνατότητες να παράγει ο Στάθης Κακουλίδης έχει χαρτογραφήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της Καστοριάς. Για αυτές θα παλέψει και αυτές σηματοδοτεί με την υποψηφιότητα του

καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Στάθη!

Βιογραφικό.

Είμαι γεννημένος το 1987 και κατάγομαι από την Μεσοποταμία Καστοριάς.

Σπούδασα στο ΑΠΘ, στο Μαθηματικό τμήμα.

Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής μαθηματικών.

Διετέλεσα μέλος πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Υπήρξα χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Μεσοποταμίας.

Είμαι νυν μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Καστοριάς.

Είμαι παντρεμένος με την Σταμούλη Δήμητρα και έχουμε μια κόρη.

Συμμετέχω στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό “ΕΛΠΙΔΑ” με επικεφαλή τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Συμμαχώ με τη Γεωργία, γιατί μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση ουσιαστικών έργων υποδομής και δράσεων που θα δημιουργούν υποδομές ανάπτυξης οδηγώντας σε θέσεις εργασίας αναστέλλοντας τη μαζική εκροή αξιόμαχων νέων στελεχών (brain drain ).

Η γεωργία και η κτηνοτροφία πρέπει να θωρακιστούν για να προκύψουν προϊόντα ταυτότητας. Η μεταποίηση θα πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία της γούνας. Τα δάση μας και τα νερά μας, τα μνημεία του τόπου μας φυσικά, θρησκευτικά και ιστορικά να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε ένα ολοκληρωμένο πολυπαραγοντικό αναπτυξιακό σχέδιο επανεκκίνησης της περιοχής μας.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Νίκου Ζαρκάδα

Προς όφελος των επιχειρηματιών, του τόπου  και της Περιφέρειας συνολικά,  άνθρωποι του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και της Αυτοδιοίκησης ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Οι επαγγελματίες βιοτέχνες, οι εμποροβιοτέχνες οι ελεύθεροι επαγγελματίες,  περιμένουν να γίνουν πράξη εκείνα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα φέρουν δουλειές και εισοδήματα.  Έχοντας προσφέρει για σαράντα χρόνια στα κοινά,  στο ΕΒΕ Κοζάνης, στην Ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών Ν. Κοζάνης, στη ΓΣΒΕΕ αλλά και ως Πρόεδρος στον τόπο του την Ροδιανή,  ο Νίκος Ζαρκάδας σηματοδοτεί με την υποψηφιότητα του αυτή την δέσμευση του συνδυασμού μας. Να βάλουμε στο επίκεντρο του προγράμματός μας, τη συστηματική και πολύπλευρη στήριξη των ανθρώπων που παλεύουν στον ιδιωτικό τομέα σε κάθε κλάδο και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων για να δημιουργηθούν δουλειές και πλούτος στον τόπο μας.

Καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Νίκο!

Βιογραφικό.

Γεννήθηκα και κατοικώ στη Ροδιανή. Παντρεμένος με την Καλαμπούκα Δέσπω από την Αγία Παρασκευή και έχουμε 2 παιδιά.

Ελεύθερος επαγγελματίας, υδραυλικός ασχολούμαι ενεργά, (εκλεγμένο μέλος), με το Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης( ΕΒΕ )τα τελευταία χρόνια.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών Ν. Κοζάνης.

Στο παρελθόν έχω διατελέσει:

  • Πρώην πρόεδρος Κοινότητας Ροδιανής.
  • Αντιπρόεδρος και ταμίας συνεταιρισμού υδραυλικών Ν. Κοζάνης.
  • Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ.

Η πλέον των σαράντα ετών ενασχόλησή μου με τα κοινά με οδήγησε στην απόφασή να συνεισφέρω και εγώ με την υποψηφιότητά μου στην προσπάθεια της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ΕΛΠΙΔΑ στην περιοχή μας για να μη έχουμε άλλη μια χαμένη τετραετία. Επειδή πιστεύω ότι πλέον τα προβλήματα βρίσκονται σε τέτοιο σημείο και δεν προσφέρονται για νέους πειραματισμούς αλλά χρειαζόμαστε άτομα με γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Η Γεωργία έχει άρτια επιστημονική κατάρτιση και γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ελλάδα και την Ε.Ε., γνωρίζει πως σχεδιάζεται, πως εντάσσεται, πως χρηματοδοτείται και πως εκτελείται ένα έργο, είναι η μόνη που τίμησε την επιλογή των πολιτών το 2014 και απέδειξε ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να δώσει προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ στην περιοχή.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βάσως Γκριτζέλη

Η αίσθηση του χρέους απέναντι στο παιδί  και  η διάθεση προσφοράς, είναι οι προϋποθέσεις για να ασκήσει κάποιος το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού.  Εκπαιδευτικός  Ειδικής αγωγής ‘όμως σημαίνει   πάνω απ  όλα ΑΓΑΠΗ για το παιδί. Αυτή την κοινωνική ευθύνη και την ευαισθησία που οφείλει να δείξει η Αυτοδιοίκηση απέναντι στο πιο πολύτιμο τμήμα της κοινωνίας, τα παιδιά μας, εκφράζει στον συνδυασμό μας η νηπιαγωγός με εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή Βάσω Γκριτζέλη.

Καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Βάσω

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αιανή Κοζάνης, είναι παντρεμένη με τον Αναστάσιο Τοκμακίδη, υπάλληλο ΔΕΗ και ζει στην Πτολεμαϊδα.

Είναι μητέρα δυο παιδιών και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα.

Σπούδασε νηπιαγωγός και υπήρξε ιδιοκτήτρια Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών στην Κοζάνη.

Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κορυδαλλού, ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο Δ.Ι.Ε.Κ. Κοζάνης, στο πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας –STAGE 2000 στον « ΟΑΕΔ ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ», ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο Ι.Ε.Κ. – Ο.Α.Ε.Δ Κοζάνης, στη Σχολή Μαθητείας του Κ.Ε.Τ.Ε.Κ. – Ο.Α.Ε.Δ. Καστοριάς, στη Σχολή Μαθητείας του Κ.Ε.Τ.Ε.Κ – Τ.Ε.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ. Κοζάνης, στο Κ.Ε.Κ. – Ο.Α.Ε.Δ. Καστοριάς.

Επίσης εργάστηκε ως Ανεξάρτητος Συνεργάτης Εταιρίας Ειδών Διατροφής και Προσωπικής Φροντίδας, αλλά και στη θέση της  Γραμματειακής Υποστήριξης σε Οφθαλμολογικό Ιατρείο.

Παρακολούθησε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά που αφορούν στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στην Πληροφορική, αλλά και στην Πληροφορική Τεχνολογία.

Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και ημερίδα για το Διαδίκτυο και την Εκπαίδευση που διοργανώθηκε από τα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίαςενώ παρουσίασε εισήγηση για τον αυτισμό στο Συνέδριο της Εκπαίδευσης με θέμα « Το σχολείο το σχεδιάζει η κοινωνία».

Σήμερα, σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται, απαιτούνται όσο ποτέ άλλοτε συμπεριφορές και υπεύθυνες ενέργειες από όλους μας. Από κάθε θέση έχουμε την υποχρέωση όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βελτιώσουμε το μέλλον του τόπου μας. Έχουμε το χρέος να το πράξουμε απέναντι στη νέα γενιά, στα παιδιά μας που με απίστευτες δυσκολίες προσπαθούν να διατηρήσουν το όραμα και την ελπίδα τους.

Με τη σκέψη ότι κι εγώ από τη δική μου πλευρά οφείλω να προσφέρω ο,τι μπορώ, για να δώσει η Περιφέρειά μας στους πολίτες της την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη προοπτική βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους, αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ» στο πλευρό της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.

Γιατί η Γεωργία έχει αποδείξει την μαχητικότητά της και προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια, με όλη της τη δύναμη να προωθήσει την ανάπτυξη στον τόπο μας.  Προσπαθεί για την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τους ανθρώπους της και αυτό αποτελεί για μένα ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, ώστε να δηλώσω κι εγώ παρούσα σ’ αυτόν τον αγώνα.

Με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να αγωνιστώ για τη διεκδίκηση όλων όσων αξίζουν στον τόπο μας. Άλλωστε μέσα από τον χώρο της εκπαίδευσης στον οποίο κινούμαι και ιδιαίτερα μέσα από τον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα προωθήσουν σε όλους τους τομείς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθιστώντας έτσι τη Δυτική Μακεδονία μια Περιφέρεια που θα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο σε ότι αφορά στις εκπαιδευτικές δομές.

Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε με ανθρωπιστικό χαρακτήρα μια νέα πορεία ανάπτυξης στον τομέα της ειδικής αγωγής και να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να προάγουμε την κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να αλλάξει μόνο με τη συμμετοχή όλων μας. Μέσα από την εργατικότητα και τη δύναμη των πολιτών της μπορεί να αποκτήσει «ΕΛΠΙΔΑ».

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βασίλη  Παμπουκίδη

Ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης που την υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος για δώδεκα και πλέον χρόνια με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης είναι ο Βασίλης Παμπουκίδης. Ανήσυχος, δημιουργικός και δυναμικός άνθρωπος συνδύασε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με σημαντική κοινωνική δράση σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Αυτή την εμπειρία, το δυναμισμό και τη διάθεση προσφοράς φέρνει στον συνδυασμό μας ο Βασίλης Παμπουκίδης.

Καλώς ήρθες στην ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Βασίλη!

Βιογραφικό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Άργος Ορεστικό. Είμαι παντρεμένος με την Βερόνικα Αποστόλου και έχουμε μία μικρή κόρη. Αποφοίτησα από το ΑΠΘ του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Υπηρέτησα ως Έφεδρος Αξιωματικός πεζικού και αυτή τη στιγμή κατέχω το βαθμό του Υπολοχαγού.

Δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά στον κλάδο του τουρισμού και συγκεκριμένα στον τομέα της εστίασης σε Πλαταμώνα Πιερίας και Χαλκιδική με μεγάλη επιτυχία εως το 2012. Ταυτόχρονα το 2002 διορίστηκα ως εκπαιδευτικός , με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπηρετώ έως σήμερα. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου ‘ Παναργειακός’ και μέλος του Δ.Σ Φιλαθλητικού , ενώ είμαι ενεργός αθλητής σε αγώνες δρόμου ασφάλτου.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινά το 2007 στον Δήμο Άργους Ορεστικού όπου και εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος έως σήμερα.

Διετέλεσα :

  • 2007-2011 Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Άργους Ορεστικού και του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Μέλος της πολιτιστικής Άργους Ορεστικού και υπεύθυνος αθλητικού προγραμματισμού.

  • 2011-2014: Μέλος πολλών επιτροπών και Αντιπρόεδρος θεμάτων “ Ποιότητα Ζωής του δήμου”.

  • 2014-2019: Υπεύθυνος θεμάτων “Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου και διαχείρισης οικονομικών”.

Γιατί με την Γεωργία;

Γιατί ακριβώς είναι η ‘ Γεωργία’ , απλή, προσιτή, οικία και ταπεινή. Ένας άνθρωπος που μόλις συζητήσεις μαζί του έχεις την εντύπωση ότι τον γνωρίζεις χρόνια.

Γιατί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ξέρει που πρέπει να πάμε, πως να πάμε , τι να ζητήσουμε και κυρίως πως να πάρουμε τους αναπτυξιακούς πόρους που χρειάζεται τόσο επιτακτικά και απεγνωσμένα η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση , με τις κατάλληλες γνώσεις και κυρίως την θέληση και τη διάθεση , χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και “αναζητήσεις” να πάει τον τόπο μπροστά.

Γιατί δεν αντέχει άλλο ο τόπος μας να ‘ αιμορραγεί’ από νέο ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί θα πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια και η αναπτυξιακή στρατηγική ώστε αυτοί που έμειναν να δουλέψουν και για αυτούς που έφυγαν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να επιστρέψουν.

Γιατί ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται οργάνωση και εξωστρέφεια και ξέρει πώς να το μεθοδεύσει και να το πετύχει.

Γιατί ξέρει πώς να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους και την φυσική ομορφιά και τα χρώματα της Δ. Μακεδονίας.

Γιατί πρέπει να κρατήσουμε τα κεκτημένα και να πετύχουμε περισσότερα.

Γιατί πρέπει επιτέλους να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας και να βγούμε από την ανασφάλεια και την εσωστρέφεια στην οποία έχουμε περιέλθει.

Είναι πολλά τα γιατί…. Το κυριότερο όμως είναι……. Γιατί μπορεί!!!