Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΤ για Novartis:“Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να μπούνε στο αρχείο όλοι οι φάκελοι;”.

17 Απριλίου 2019
17:24

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ”Μαζί το Σαββατοκύριακο” ήταν το Σάββατο 13/4/2019 ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος με τους δημοσιογράφους Γ. Σκάλκο και Ε. Χάντζιου, με κύριο θέμα συζήτησης το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο ανέπτυξε πολύ ισχυρά επιχειρήματα:

“Συνεταιράκια” χαρακτήρισε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Θεοφύλακτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γιατί όλη η Ν.Δ. υπερασπίστηκε αμέσως τον κ. Λοβέρδο, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;”. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα δύο αυτά κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, κάλυπτε ο ένας τον άλλον και έτσι, άλλωστε, θάφτηκαν όλα τα σκάνδαλα που πτώχευσαν την χώρα.

Το μεγάλο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος ακριβώς για το άρθρο 86, δηλαδή για την ευθύνη των Υπουργών:

  • Αν ο κόσμος ψηφίσει Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν παραγράφονται τα εγκλήματα των πρώην Υπουργών”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος “και τούτο διότι προτείναμε να μπει μία ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 που να ορίζει ότι η δωροδοκία δεν γίνεται κατά την άσκηση, αλλά επ’ ευκαιρία των καθηκόντων των Υπουργών”.

  • Αν πάλι ψηφιστεί ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ., τότε όλα τα ερευνώμενα εγκλήματα αυτόματα θα παραγραφούν”, επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος χαρακτήρισε ως ‘γελοία’ την προσπάθεια χαρακτηρισμού του σκανδάλου Novartis ως σκευωρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “εάν ήταν σκευωρία, δεν θα εμπλέκαμε και τον Β. Βενιζέλο;”.

“Δεν μπορώ παρά να τονίσω την τεράστια ηθική απαξία του σκανδάλου Novartis”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος και τούτο διότι “έγινε μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, δηλ. η Κυβέρνηση τότε με το ένα χέρι έκοβε μισθούς και συντάξεις και με το άλλο διαπλεκόταν με τις φαρμακοβιομηχανίες…”

“Είναι λίγα τα 200.000 ευρώ που αναφέρονται στην δικογραφία Novartis;” αναρωτήθηκε ο κ. Θεοφύλακτος, αποδομώντας έτσι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ενώ στη συνέχεια στηλίτευσε τις απροκάλυπτες επιθέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές.

Τέλος, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε: “Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να μπούνε στο αρχείο όλοι οι φάκελοι, ενώ η Δικαιοσύνη αποφάσισε να συνεχίσει την ποινική έρευνα για κάποιες από αυτές;”

39 σχόλια

  • Ο Λοβέρδος που βρήκε αθώο τον Τζοχατζόπουλο, βρίσκει αθώο τον εαυτό του. Ο Βενιζέλος που βρήκε αθώο τον Τζοχατζόπουλο, βρίσκει αθώο τον Λοβέρδο. Ο Άδωνις που βρήκε αθώο τον Παπαντωνίου, βρίσκει αθώο τον Λοβέρδο………….

    • Αυτοί που έλεγαν ότι είναι αθώος ο Παπαντωνίου και εκείνοι που έλεγαν ότι είναι αθώος ο Νίκος Γεωργιάδης, είναι οι ίδιοι που τώρα λένε ότι Λοβέρδος και Άδωνις είναι αθώοι.

      • Σκοπός των κατσαπλιαδων ειναι να κρατηθεί ζωντανό το θεμα μεχρι τις εκλογές ,αν έχουν στοιχεία ας πανε σε δίκη , μεχρι τώρα η μόνη απόδειξη ειναι απο κουκουλοφόρο μάρτυρα που υπέθεσε οτι στο τηλέφωνο ηταν ο Λοβέρδος .
        Η δικαιοσύνη θέλει να βαλει τις υπόλοιπες υπόθεσης στο αρχείο αλλα την πιέζουν να μην το κάνει για να κρατηθεί ζωντανό το θεμα

        • Οι αποδειξεις είναι οι χιλιάδες σελίδες που έστειλε η CIA μαζί με χιλιάδες σελίδες που προσκόμισαν προστατευόμενοι αλλά και επώνυμοι μαρτυρες αλλά και αλληλογραφία που έχει βρεθεί από εφόδους στα σπίτια των εμπλεκομένων.

          Αυτά βέβαια δεν τα λέει στο ΣΚΑΙ ουτε στο Πρώτο Φλέμα.

  • Θα μπεις εσύ στο αρχείο πολύ σύντομα, μην ανησυχείς και μην κόπτεσαι απερχόμενε βο(υ)λευτά. Πολύ σύντομα θα λέγεσαι τέως βουλευτής.

    • ΚΕΕΛΠΝΟ
      NOVARTIS
      ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ
      ΥΓΕΙΑ
      ΦΑΡΜΑΚΑ
      ΟΦΣΟΡ
      ΜΙΖΕΣ
      275 ΕΚ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
      ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΜΕ
      ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…….

      • Για βγάλε ένα ποσό απ όλα αυτά που λες να σου πω ποιοι χρεοκόπησαν την χώρα..
        Την χώρα την χρεοκόπησε η δίψα του Έλληνα για συντάξεις από τα 40 για διορισμούς από το παράθυρο για στεγαστικά και διακοποδανεια και για μισθούς δημοσίου που ξεπερνούσαν αυτούς της Google και της Apple. Οπότε άστο αυτό το θέμα έχει πολύ συζήτηση.

      • Που να πάρεις μυρωδιά για τον λόγο που χρεωκόπησε η χώρα .
        Αυτοί που την χρεοκόπησαν ψήφισαν τον καταληψία για να συνεχιστεί το φαγοπότι αλλά αυτος τους την έφερε ,αντί να τα σκίσει τα μνημόνια έφερε άλλα δύο ,διόρισε τους κατσαπλιάδες αγανακτισμένους και τους έκανε τρολλ έμμισθα σαν εσένα

        • Ο Τσίπρας ανέλαβε το 2015, όταν τα αφεντικά σου είχαν βουλιάξει τη κώρα και είχαν ρημάξει τα πάντα.

          Επίσης το παραμυθάκι με τα 2 μνημόνια έχει καταντήσει κουραστικό. Κανείς δεν το χαφτει πια.

    • Φύγετε,Φύγετε Συριζαίοι.
      Να επιστρέψει ο Βάγγος της Παραγραφής,ο Κυριάκος των Περικοπών και των Απολύσεων.
      Επιτέλους Συριζαίοι εξαφανιστείτε.Χαλάσατε την πιάτσα, να επιστρέψουν οι ωραίες εποχές των Εικονικών, της Αρπαχτής, Της Μίζας και της Ρεμούλας.

      • Φρεσκοδιορισμενος κ εσυ?γιατι με τοσους διορισμους π εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το θεμα ειναι να σκεφτεις απο που τ παίρνει τ λεφτά κ απο που θα λείπουν

  • ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΘΕΟΦΥΛΑΧΤΕ, ΔΗΜΗΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ.

    • Συγγνώμη πρέπει να ζητήσουν όσοι έκρυβαν για δεκαετίες το μακεδονικό κάτω από το χαλί και τώρα μιλάνε για προδοσία. Τους αναγνώριζαν σαν Μακεδόνες αλλα εντός χώρας μιλούσανε για Σκοπιανούς και Σκόπια. Τουλάχιστον ο Τσίπρας έβαλε μια σειρά. Αν είσαι Νεοδημοκράτης ρωτά λίγο τους ευρωβουλευτές σου τί ψήφισαν για την ποντιακή γενοκτονία και μετά μιλά για εθνοπροδότες. Σήμερα στην Αθήνα έστησαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ίδια ώρα στη Βόρεια Μακεδονία κατεβάζουν πινακίδες και αγάλματα ενώ υπογράφουν πως δεν έχουν σχέση με την ελληνική αρχαία Μακεδονία που ήταν ελληνική. Άντε στο λαγούμι σου τώρα. Κοιτάξτε να καλύψετε τα σκάνδαλα της ΝΔ και αφήστε το μακεδονικό γιατί ξεφουσκώνει μαζί με τις ελπίδες σας να ξαναπιάσετε την κουτάλα και να μας οδηγησετε σε νέα κρίση. Μιλάτε κι ολας, σα δεν ντρέπεστε.

      • Μονο σκευωρία υπάρχει για να σωθείται με μικρή συντριβή , αν έχετε τα κότσια και τα στοιχεία να κάνετε ειδικό δικαστήριο ,αλλά δεν θέλετε να κάνετε ειδικό δικαστηριο μονο λάσπη που ειναι το σπορ σας .
        Η Λάσπη επεκτείνεται παντού σε όλη την ύπαρξη σας και δεν δισταζεται να θίγεται ευαίσθητα θέματα δυστυχώς για σας υπάρχει η τεχνολογια https://www.facebook.com/243162492834/posts/10158076550547835?sfns=mo

    • Τελικά θέλετε να παραγραφεί η υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ επειδή είστε αθώοι ή επειδή οι μίζες είναι μέσα στα καθήκοντα των υπουργών; Μας έχετε μπερδέψει.

  • ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΙΣ ΕΣΎ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΈΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ? ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΙΖΑΤΕ??? ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ??? ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS??? ΑΛΛΑ ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΌΤΙ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ. ΑΛΛΙΏΣ ΘΑ ΕΊΧΕ ΤΕΛΙΩΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.

    • Υπάρχουν περιπτώσεις που εκχωρήθηκαν ως εγγύηση μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις, σε βάθος ακόμη και δεκαετίας! Αυτή η εγγύηση δεν ήταν απλώς αέρας, αλλά δέσμευση εκλογικών αποτελεσμάτων των επόμενων δέκα χρόνων! Ακόμη χειρότερα, αυτή την εκχώρηση την ενέκριναν τραπεζικά στελέχη υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιούργησε κανένα χρέος. Ισα ίσα που ξεχρεώνει και τις αμαρτίες των προηγούμενων. Πχ ξεχρεώσει το ακριβό δάνειο του ΔΝΤ που είχε επιτόκιο πάνω από 5% και δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξει ακόμη περισσότερο την κοινωνία.

  • Μερικές απαντήσεις και για σένα Γιάννη.
    Εσύ ήσουν συνεταιράκι με τον Πάνο τον Καμένο.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ψήφισε τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών και έστειλε τον Τζοχατζόπουλο στην δικαιοσύνη (δεν παραγράφηκε τίποτα).
    Χρησιμοποιείς την λέξη «εμπλέκαμε» για τον Ε. Βενιζέλο. Άρα εσείς αποφασίζεται και όχι η Δικαιοσύνη (προσοχή Γιάννη με αυτά δεν παίζουν).
    Στην αρχή μιλούσατε για σκάνδαλο 23 δις. Τώρα βλέπω ότι προσγειωθήκατε στις 200 χιλιάδες. Πολύ μεγάλη διαφορά για λίγες μέρες. Όταν σας είπαν (Κυρανάκης,https://www.youtube.com/watch?v=9I5NwGmtr6M) ποιος ήταν ο κύκλος εργασιών της Novartis αναγκαστήκατε να προσγειωθείτε απότομα και να περιορίσετε την λάσπη σας.
    Και τέλος κ. Θεοφύλακτε για πείτε μας εσείς σε ποιο κομματικό σχηματισμό ανήκατε ή υποστηρίζατε έως και το 2012? Ξαφνικά όλα διαγράφηκαν από την μνήμη σας και θέλετε να πιστέψουμε ότι προήλθατε από παρθενογένεση πολιτικά.
    Και αλήθεια κ. Θεοφύλακτε για τον κ. Πετσίτη γνωρίζεται κάτι? Να μην πω και για άλλα και ανοίξουμε περισσότερο την συζήτηση (εγγυήσεις Καλογρίτσα, Κόκαλης, μη τιμολόγηση φαρμάκων από δικού σας Υπουργούς κλπ).
    Επίσης για το ποιος μείωσε την δαπάνη στο 50% μετά το 2009 ξέρετε τίποτα? (αλήθεια το 2004-2009 διαγράφηκε και από την δική σας μνήμη).
    Σας αρέσει ο μονόλογος στην ΕΡΤ που είναι το αγαπημένο σας καταφύγιο. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας και εκνευρίστηκα περισσότερο. Τώρα μπορούν να πιάσουν δουλειά τα troll του γραφείου σας και να απαντήσουν σε όλα τα επικριτικά σχόλια. Σε αυτό πρέπει να σας παραδεχτώ. Είστε οι καλύτεροι.

    • Το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού και των δύο κομμάτων Πασοκ-ΝΔ αντλήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Πανταλάκη, πρώην διοικητή ΑΤΕ, οι όροι των δανειακών συμβάσεων ήταν ευνοϊκότεροι στην ΑΤΕ και «τα κόμματα έβλεπαν την Αγροτική ως μηχανάκι για να παίρνουν λεφτά». Βέβαια, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού διόριζαν τη διοίκηση της ΑΤΕ.

    • Πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στο 2011-12, τότε που χανόταν η γη κάτω απο τα πόδια μας, τότε που οι Λοβέρδοι μας κουνούσαν το δάχτυλο, τότε που οι ανασφάλιστοι δεν ειχαν δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ????

    • Το σκάνδαλο των σκανδαλων, αυτό της Νοβαρτις, δεν το ανακάλυψαν Έλληνες αλλά ξεκίνησε από έγγραφα χιλιαδην σελίδων που αποδεικνύουν το μέγεθος του και διαβιβάστηκε στην Ελλάδα από την CIA.

      Το να θες να το υποβαθμίσεις σε ένα σκάνδαλο των 200.000Ε με ευφυολογήματα του Κυρανακη (αυτού που υποστηρίζει τον καταδικασμένο για παιδεραστία Ν. Γεωργιάδη) αποδεικνυει μόνο ένα πράγμα. Τον αυτοχαρακτηρισμο σου ως μη σκεπτόμενο.

      Υ.Γ. Παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία, Με Κυρανακηδες και Αυγενακηδες… αυγά δεν βάφονται.

    • Το ότι έγραψες ολόκληρο κατεβατό οχι για να αποδείξεις ότι οι υπόλογοι για το σκάνδαλο NOVARTIS είναι αθώοι, αλλά για να μας πεις ότι και οι συριζαίοι είναι ίδιοι με τους προηγούμενους, λέει από μόνο του πολλά.

      Επειδή όμως ο Τσίπρας έκοψε τις μίζες από τη NOVARTIS και τα διοχέτευσε στη μη περικοπή των συντάξεων, επειδή έκοψε τις μίζες από τη SIEMENS και γι’αυτό δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, επειδή έκοψε τα θαλασσοδάνεια από τους νταβατζήδες και τα έκανε κοινωνικά επιδόματα, επειδή … επειδή … επειδή … όσες μπαρούφες και να λές που σου τις δίδαξαν τα αφεντικά σου στα υπόγεια της Πειραιώς, δεν πείθεις κανέναν. Ο Τσίπρας δεν βούτηξε το δάχτυλο στο μέλι και γι’αυτό έχει το ηθικό πλεονέκτημα που θα τον ξανακάνει πρωθυπουργό.

      Ευτυχώς οι μη σκεπτόμενοι είστε όλο και λιγότεροι.

      • Ηθικό πλεονέκτημα Τσίπρα΅Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Να είσαι καλά. Με έναν Νόμο και ένα άρθρο. go back madame merkel, Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, η δέσμευση της περιουσίας του κράτους για 99 χρόνια, ο Μαδούρο, ο Καμένος, η Παπακώστα (και τόσοι άλλοι), οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κάτι άκουσαν, η αναρχία και οι Ρουβίκωνες, το ξεπούλημα της Μακεδονίας και και και…. φτάνει με κουράσατε.

        • Είτε το θες είτε οχι, επί Τσίπρα μνημόνια τέλος. Η χώρα δανείζεται από τις αγορές ως φυσιολογική χώρα με επιτόκια 2005(!!!) και σιγά σιγά επανέρχεται η κανονικότητα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πράγματα στα οποία διαφωνεί ένας μη σκεπτόμενος.

    • Είσαι πολύ μπερδεμένος. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών (πότε δηλαδή ΔΕΝ διώκεται ένας υπουργός) και ο Βενιζέλος στη βουλή έλεγε ότι οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών που κατέληγαν οι μίζες ήταν αριθμοί τηλεφώνων…

    • 200.000 είναι το ποσό μιας μίζας. 23δις είναι το πόσο στοίχησε στο ελληνική δημόσιο η σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  • Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με τους τρεις μάρτυρες, οι παράνομες πληρωμές ανέρχονται σε ποσά που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ και έλαβαν χώρα σε χρονικό διάστημα που ξεκινά από το 2007 και φτάνει έως το 2015,έχει καταντήσει να “Είναι λίγα τα 200.000 ευρώ που αναφέρονται στην δικογραφία Novartis;”

  • Εκτός τόπου και χρόνου παλι.Κ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ σε λιγο καιρό θα μας κουνάς μαντήλι αντε Γεια Κ εσυ και τα συντρόφια σου.Τρκλακι ΞΎΠΝΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.