kozan.gr: Πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 18/4, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ενωτικής Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Εορδαία» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Πλακεντά (23 Φωτογραφίες & Βίντεο 10′)

18 Απριλίου 2019
20:33

 

Πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 18/4, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ενωτικής Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Εορδαία», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Πλακεντά. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

 

Παναγιώτης Πλακεντάς: «Όραμα μας μια Εορδαία με ισόρροπη ανάπτυξη και δίκαιη προοπτική». Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής ενωτικής παράταξης «Ενωμένη Εορδαία».

 Μετά τον αγιασμό που προηγήθηκε ο επικεφαλής της «Ενωμένης Εορδαίας» υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα αυτού και των συνεργατών του, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όλου του Δήμου, ενώ παρουσίασε αναλυτικά κοστολογημένες προτάσεις για αναγκαία έργα στις Τοπικές Κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της ομιλίας του ο Παναγιώτης Πλακεντάς παρουσίασε ακόμα πέντε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι προστέθηκαν στην ομάδα της δημοτικής ενωτικής παράταξής μας ενισχύοντας την ακόμα περισσότερο, στην προσπάθεια της να φέρει τον τόπο μας στην επόμενη μέρα.

Αυτοί είναι με αλφαβητική σειρά:

  1. Παναγιώτης Καπουσίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας) / Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παράρτημα Πτολεμαΐδας.

  2. Χρήστος Κιουρτίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας) / Δικηγόρος

  3. Θεόδωρος Σολαχίδης (Δ.Ε. Μουρικίου) / Αγρότης-Θεριζοαλωνιστής, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άρδασσας.

  4. Σωτήρης Τζωβαΐρης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας) / Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα.

  5. Αγγελική Χρήστου (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής) / Πτυχιούχος Πληροφορικής, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμακιάς.

#η_ιστορία_γράφεται_από_τους_παρόντες

#ΕΝΩΜΕΝΗ_ΕΟΡΔΑΙΑ

#ΠΑΝαγιΩτης

 

 

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

Με την ευλογία της Εκκλησίας μας εγκαινιάσαμε σήμερα την λειτουργία του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ και επίσημα.

38 ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου και μετά τους 43 πρώτους άξιους συνεργάτες που ανακοινώσαμε, γυναίκες κι άνδρες, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω σήμερα την συμμετοχή στην Ενωτική Δημοτική μας Παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ, άλλων 5 κοινωνικά, επαγγελματικά καταξιωμένων συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα:

  1. Παναγιώτης Καπουσίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας)-Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παράρτημα Πτολεμαΐδας.
  2. Χρήστος Κιουρτίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας)– Δικηγόρος
  3. Θεόδωρος Σολαχίδης (Δ.Ε. Μουρικίου)-Αγρότης, Θεριζοαλωνιστής/ Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άρδασσας.
  4. Σωτήρης Τζωβαΐρης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας)– Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα.
  5. Αγγελική Χρήστου (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής)– Πτυχιούχος Πληροφορικής, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμακιάς. η οποία αντικατέστησε τον σύζυγό της Αριστοτέλη Ήτσκο, λόγω ανυπέρβλητου προβλήματος που είχε.

Οι άξιοι αυτοί συνεργάτες προστίθενται στους υπόλοιπους και η ομάδα δυναμώνει, ενισχύεται, προχωράει μπροστά και είναι έτοιμη με ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ΓΝΩΣΗ, ΤΟΛΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΝΕΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Πριν από μερικές μέρες, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ανακοινώσαμε τους άξονες του προγράμματός μας και περιγράψαμε το όραμά μας για τον τόπο, την πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες μας.

Όλο αυτό το διάστημα και μέσα από τις συναντήσεις με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις καταγράφουμε τις ανάγκες, αποτυπώνουμε τα δεδομένα και προτείνουμε λύσεις.

Τα προβλήματα δεν λύνονται με εκθέσεις ιδεών και το πάτημα ενός κουμπιού.

Χρειάζονται προτάσεις, κοστολόγηση και προγραμματισμό.

Δεν αρκεί η διαπίστωση, χρειάζεται ρεαλιστική αντιμετώπιση. Χρειάζεται σχέδιο που η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ έχει και έγκαιρα το παρουσίασε.

Προτεραιότητα μας η καθημερινότητα της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αναγκαιότητα:

  • Η αποκομιδή των απορριμμάτων με την αλλαγή του ωραρίου και την ενίσχυση του προσωπικού.

  • Ο φωτισμός.

  • Τα αδέσποτα ζώα για τα οποία είμαστε οι μόνοι που προτείναμε πράγματα.

  • Η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Αναγκαιότητα:

  • Ο Πρωτογενής τομέας

  • Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής της Τηλεθέρμανσης.

  • Η στήριξη των ευπαθών ομάδων

  • Οι μετεγκαταστάσεις Κομάνου-Μαυροπηγής-Αναργύρων.

Σήμερα όμως θα προτείνουμε και κοστολογημένες προτάσεις για τις τοπικές μας Κοινότητες.

  1. Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Δυτικής Εορδαίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

  2. Εμπόριο: Μελέτη για την κατασκευή μιας τελικής λιμνοδεξαμενής, η οποία θα συλλέγει τα νερά των δύο ήδη κατασκευασμένων (τσιμεντένιων) φραγμάτων και την ενοποίηση της με το αρδευτικό που ήδη υπάρχει καθώς και επέκταση του, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.-Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για τον ταμιευτήρα στην Αναρράχη σε αντικατάσταση του έργου Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης.

  3. Άρδασσα: Συντήρηση κεντρικού δρόμου, προϋπολογισμού 60 χιλιάδων ευρώ περίπου.

  4. Πύργοι: α) Εγκατάσταση και λειτουργία του διαλογητηρίου κερασιών μετά από συνεννόηση με τον ΤΟΕΒ Πύργων και Μεσοβούνου. β) Επέκταση του αρδευτικού δικτύου από ανόρυξη καινούργιων γεωτρήσεων για περίπου 2 χιλιάδες στρέμματα, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

  5. Ερμακιά: Κατασκευή ταμιευτήρα στην περιοχή «Παλιά αμπέλια» για την άρδευση 2 χιλιάδων στρεμμάτων, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

  6. Ανατολικό: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

  7. Μεσόβουνο: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2.380.000,00 ευρώ.

  8. Κομνηνά: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

  9. Στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα από παρεμβάσεις και αποκέντρωση του στις τοπικές μας κοινότητες. Γιατί ο αθλητισμός ενώνει.

  10. Αξιοποίηση με μελέτη του Δάσους Προαστείου σε συναυλιακό χώρο.

  11. Διαμόρφωση των χώρων των εκδηλώσεων ΣΤΡΑΝΕΙΑ στον Περδίκκα σε έναν πολυχώρο συναυλιών, εκδηλώσεων, τέχνης και πολιτισμού.

Όραμά μας η δημιουργία Τηλεθέρμανσης με Βιομάζα στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους με κοστολόγηση και ένταξη στα κριτήρια προγραμμάτων Πράσινης ενέργειας.

Αυτό είναι το όραμά μας για μια Εορδαία με ισόρροπη ανάπτυξη, δίκαιη προοπτική, ανάπτυξη με ευκαιρίες.

Σε συνδυασμό με την επίλυση της επέκτασης του σχεδίου πόλης από ΠΔΜ και Δήμο Εορδαίας, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών που εκκρεμούν, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας δημιουργούμε προστιθέμενη αξία, δημιουργούμε ανάπτυξη.

Ανοίγουμε δρόμους σπάμε τείχη. Η σήραγγα της Κλεισούρας είναι μια αναγκαιότητα την οποία η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει άμεσα, μέσα από τα Τομεακά προγράμματα του Υπουργείου αξιοποιώντας την υπάρχουσα μελέτη. Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση.

Κυρίες και κύριοι,

Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, οι επαγγελματίες συκοφάντες συνεχίζουν την λάσπη στον ανεμιστήρα. Ετεροπροσδιορίζονται με βάση τα προσωπικά τους θέλω και όχι με τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Σας καλώ να τους αγνοήσετε. Να τους αφήσετε στην μιζέρια και την εγωπάθεια τους.

Άλλωστε γνωρίζετε ότι μετά τη Σταύρωση έρχεται πάντα η Ανάσταση. Κι αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Φίλες και φίλοι,

Το ταξίδι της Ενωμένης Εορδαίας συνεχίζεται με σταθερά καρφωμένη την πυξίδα, στον προορισμό που γράφει ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Σας καλώ αυτό το ταξίδι να το κάνουμε μαζί.

Για την Εορδαία μας.

Για τις Τοπικές μας Κοινότητες.

Για την Πτολεμαΐδα μας.

Για το σήμερα, μα κυρίως για το αύριο.

Για τη νεολαία μας που τόσο πολύ έχουμε πικράνει.

Για τους ανθρώπους της μεγαλύτερης ηλικίας, που κουράστηκαν να ταλαιπωρούνται και χρειάζονται μια άλλη ποιότητα ζωής.

Για όλα εκείνα που μας ενώνουν.

Δώστε μας την ευκαιρία να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ…

Καλή Ανάσταση.

9 σχόλια

  • Εντάξει οι γνωστοί δεξιοί της περιοχής μας. Τους ξερουμε… Πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν είχε ίχνος νέου κόσμου..

    • οι δεξιοι της εορδαιας ειναι γυρω στο 60% κατι πολλα χρονια τωρα! και θα βγαλουν την Τερζοπουλου ή τον Πλακεντα αναλογως με το ποιος θα ειναι στο β γυρο (ισως και οι δυο) ,το να ξερεις την πλειοψηφια συριζοτρολ ,δεν αποτελει τιποτα εντυπωσιακο!

      • Δεν μιλάω για τον απλό λαό. Μιλάω για τους γνωστούς δεξιούς που έχουν κα ει ρουσφέτια σε όλη την περιοχή και έχουν κυβερνήσει και ξανακυβερνησει σε διάφορες θέσεις.. ξέρεις για ποιους μιλάω. Αυτούς μωρέ που έχουν καταστρέψει την Εορδαία και τη χώρα έως και ανεπανόρθωτα. Αυτούς θα ψηφίσει ο κόσμος; Τις μασιμενες τροφές που αποδείχθηκαν ανίκανες; Δε νομίζω

        • συμφωνω σε ολα περι ρουσφετιων και ξαναξανα οι ιδιοι και η πολη βαλτωμενη,εγω επισημαινω τα γεγονοτα ,κι ομως αυτους θα ψηφισει διοτι ειδε τι εστι συριζα(τοξικο παλαιο πασοκ με ολιγη αριστερα μονο στα λογια)

          • Συμφωνώ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το θέμα είναι να ψηφίσουμε ανθρώπους φίλε μου που έχουν όρεξη όραμα και πρόγραμμα για την πόλη. Δημοτικές εκλογές είναι. Μην είστε κολλημένοι

  • ισως να του στοιχισει οτι μαζεψε καποιους απο τους συνεργατες του σημερινου (κατα γενικη ομολογια αποτυχημενου) δημαρχου…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.