Με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ και το σποτ που “ανέβηκε” από την Πειραιώς (Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, αντιπρόσωπος ΕΥΕΔ Βορείου Ελλάδος)

18 Απριλίου 2019
19:51

Μετά την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ και την λειτουργία της ΕΥΕΔ όλοι οι Έλληνες δημιουργοί για πρώτη φορά, ενώθηκαν κάτω από τον ίδιο φορέα.  Με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε προχθές στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ και το σποτ που ανέβηκε από την Πειραιώς, η κα Μαρία Φασουλάκη (μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΥΕΔ) έδωσε την δική της απάντηση-αλήθεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ 
Επειδή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά αυτές τις μέρες για την τυπική  επίσκεψη των Σωματείων καλλιτεχνών / συνθετών στιχουργών σε Κοινοβουλευτικούς αρχηγούς κομμάτων για ενημέρωση και αίτημα στήριξης εν όψει επίλυσης των γνωστών σοβαρών προβλημάτων του κλάδου τους , έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα έως και  δημόσιο ανάθεμα ( από κάποιους ) εναντίον τους εξ αιτίας της συνάντησις τους και με τον κ Μητσοτάκη της ΝΔ ,στο πλαίσιο του προγράμματος των διακομματικών συναντήσεων τους.
  Ας ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα πριν ανοίξουμε ο καθένας το στοματάκι του αδιάκριτα με κριτικές  κατα συναδέλφων του και αντι ανάθεμα καλο θα ήταν να σκεφτεί στον αναπαυτικό καναπέ του ίσως ένα ευχαριστώ για κάποιους που χωρίς προσωπικό όφελος έχουν παρατήσει τις δουλειές τους τα σπίτια τους τις οικογένειές τους και τρέχουν για να έχουν το χρόνο οι υπόλοιποι να τους κρίνουν, επειδή εργάζονται αμισθί ΚΑΙ για τα δικά τους συμφέροντα.
—-Είναι πασίγνωστη σε όλο τον πλανήτη πια η κατάσταση που επικρατεί  στην Ελλάδα με τα πνευματικά δικαιώματα 
——Είναι γνωστή η παρέμβαση του κράτους επί κυβέρνησης Σὐριζα ( τι να κάνουμε αφού ενδιαφέρθηκε αυτή η Κυβέρνηση να δώσει λύση , ας πρόσεχαν οι προηγούμενες ) για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος που είχε προκύψει με την ανάκληση της άδειας του προηγούμενου φορέα 
—-Είναι γνωστό ότι με τη στήριξη της παρούσας Κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί με νόμο μια κρατική Υπηρεσία η ΕΥΕΔ που έχει στελεχωθεί με ικανό προσωπικό που  εργάζεται επιτυχώς και με επάρκεια και διαχειρίζεται προσωρινά τα πνευματικά δικαιώματα περίπου 15000 Ελλήνων κάποιων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ξένων στην Ελλάδα τηρώντας μέχρι κεραίας το νὀμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες και φροντίζοντας να αποκατασταθεί  η ισορροπία ξανά σ αυτό το θέμα η ΕΥΕΔ ως  μεταβατική κρατική Υπηρεσία έχει ημερομηνία λήξης και κάποια στιγμή και εκ του νόμου θα πρέπει να παραδώσει στον επόμενο αυτοδιοικούμενο φορέα που είναι  ένα ελάχιστο βήμα πριν την οριστική ίδρυση του. 
Εν όψει εκλογών και ρευστής πολιτικής κατάστασης τα Σωματεία των δημιουργών για πρώτη φορά μετά από καιρό σε  σύμπνοια αποφάσισαν και πολύ σωστά έκαναν , να ενημερώσουν τους κοινοβουλευτικούς Αρχηγούς των κομμάτων του Συνταγματικού τόξου για το θέμα γενικότερα και να εστιάσουν ΑΚΡΙΒΩΣ στη διαδικασία μετάβασης ζητώντας από όλους κοινοβουλευτική στήριξη ΑΚΡΙΒΩΣ σ αυτή τη διαδικασία και στην επόμενη μέρα του πλέον λειτουργικά και χωρίς εμπόδια πολιτικών αντιδικιών, αφού ένας φορέας συλλογικής διαχείρισης δεν έχει ΚΑΜΙΑ πολίτικη, κλίση ή  απόκλιση φυσιογνωμία ή συμπάθεια .. Απλά θέλει και πρέπει να υπάρξει χωρίς πολιτικά προσκόμματα στο μέλλον 
—-Η μετάβαση από την κρατική Υπηρεσία στον επόμενο φορέα ΑΠΑΙΤΕΙ νομοθετική ρύθμιση η οποία όταν θα είναι αναγκαίο να συμβεί -και ίσως και μέσα στο χρονικό διάστημα μιας άγνωστης πολιτικής κατάστασης στο μέλλον θα απαιτήσει αυξημένη κοινοβουλευτική στήριξη.
Είναι προφανές λοιπόν ότι ήταν και παραμένει απαραίτητη η διασωματειακή -διακομματική συνάντηση για την εξασφάλιση  της απρόσκοπτης μετάβασης στο νέο φορέα έχοντας και πολύ σωστά ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς και να εξασφαλίσει στήριξη 
—-Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις των εκπροσώπων όλων των Σωματείων με το ΚΚΕ με το ΚΙΝΑΛ , η επίμαχη της ΝΔ και η επόμενη ήδη κλεισμένη απ όσο γνωρίζω θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ότι ο κύριος Μητσοτάκης και  το επιτελείο του μετέστρεψαν το σκοπό της συνάντησης των Σωματείων σε προεκλογικό πάρτυ  με εργαλείο τους καλλιτέχνες /δημιουργούς που τον επισκέφθηκαν για τον παραπάνω ΚΑΙ ΜΟΝΟ σκοπό και  μάλιστα με ψευδείς αναφορές μόνο και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση στο Σύριζα αυτό δεν προσβάλλει τους δημιουργούς αλλά τον κ Μητσοτάκη που έδειξε πραγματικά το πολιτικό του “ήθος”.
Επειδή λοιπόν πριν μιλήσουμε δημόσια για συναδέλφους μας καλό θα είναι να ξέρουμε γιατί μιλάμε και επειδή τα ανάθεμα δυστυχώς περισσεύουν απ τα μπράβο και τα ευχαριστώ σ αυτό τον τόπο αν δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και την τάση να αποδομούμε  όποιον δουλεύει χωρίς να ξέρουμε ποια ΑΚΡΙΒΩΣ  δουλειά κάνει , ώστε να πούμε ένα “ευχαριστώ που δουλεύεις για μένα δωρεάν” , ας μη ρίχνει τουλάχιστον άδικα “ανάθεμα” σ αυτούς που πασχίζουν και για τα δικά του συμφέροντα.
Πιο πολύ απ την πολιτικά και ηθικά  φάουλ συμπεριφορά του κ Μητσοτάκη εμένα προσωπικά με τρόμαξε περισσότερο το φαινόμενο “του δικαστή”που παρουσιάζεται όταν οι άλλοι δουλεύουν για σένα κι εσύ τους κρίνεις χωρίς να δια-κρίνεις 
.. και αν δεν μπορείς να διακρίνεις και να λειτουργήσουν οι όποιες νοητικές σου  ικανότητες είναι πάντα πιο ηθικό να ρωτάς πριν κρίνεις και να επιτίθεσαι δημόσια σε όσους δουλεύουν για σένα ..  η κοινωνία λειτουργεί με θεσμούς και όχι με συμπάθειες του καθένα .. όποιος εκμεταλλεύεται για πολιτικό του όφελος τα δίκια του κόσμου εκτίθεται ο ίδιος κι όχι όσοι παλεύουν γι αυτά
Δεν υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα των δημιουργών , όλα πια είναι διάφανα και δίκαια .. και υπάρχουν θεματοφύλακες .. 
Αυτο .. και έτσι είναι ..”

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.