Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής για τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Κοζάνη

20 Απριλίου 2019
19:47

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/04/2019 και την Πέμπτη 18/04/2019 το πρώτο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στο φιλόξενο χώρο του γνωστού από το 1986 ζαχαροπλαστείου «Amorino» στην Κοζάνη .

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εκτός του σχολικού ωραρίου μαθημάτων με εισηγητή τον κύριο Βαλάντη Τσαβδαρίδη σεφ και γιο των ιδρυτών του ζαχαροπλαστείου κ. Ελένης και κ. Ιωάννη Τσαβδαρίδη .

Οι μαθητές αφού φόρεσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό που τους προσφέρθηκε (σκούφο, γάντια και μπλούζες «Amorino») ενημερώθηκαν από τον εισηγητή και το προσωπικό του ζαχαροπλαστείου για τις σύγχρονες μεθόδους στη ζαχαροπλαστική.

Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα σύγχρονο, εξοπλισμένο εργαστήριο σε ημέρα παραγωγής και να κατανοήσουν αρχικά πού και πώς παρασκευάζεται το παγωτό το οποίο δοκίμασαν με ευχαρίστηση.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε με την παρασκευή παστών και τουρτών. Τα παιδιά έμαθαν τη διαφορά ανάμεσα στη σαντιγύ και την κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί).

Ακολούθησαν τα cup cakes ,το μιλφέιγ, τα μπισκότα και τα γκοφρετάκια.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής τσουρεκιού και της παραδοσιακής πίτας.

Η ζαχαρόπαστα επίσης είχε την τιμητική της μια που η χρήση της είναι πολύ διαδεδομένη ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι υπεύθυνοι μοιράστηκαν μυστικά επιτυχίας με τους μαθητές οι οποίοι έλυσαν πολλές απορίες τους ρωτώντας με ενθουσιασμό .

Δε θα ξεχάσουν τα λόγια του κυρίου Τσαβδαρίδη:

«Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, φαντασία και μεράκι παράλληλα όμως είναι και συνδυασμός πολλών διαφορετικών μαθημάτων: η γνώση στα μαθηματικά, τη χημεία, τη φυσική και τη γραμματική βοηθά έναν ζαχαροπλάστη να υπολογίσει την ποσότητα υλικών που θα χρησιμοποιήσει, να επιτύχει το σωστό χρώμα και «δέσιμο» των υλικών , να ξέρει πώς θα σταθούν τα υλικά και να παρουσιάσει ένα όμορφο αισθητικό και γευστικό αποτέλεσμα !»

Όλοι φεύγοντας πήραν μαζί τους λίγη μυρωδιά και γεύση από το χώρο αφού τους προσφέρθηκε από ένα υπέροχο σοκολατένιο τσουρέκι!

Όμως αυτό που εισέπραξαν πάνω απ΄όλα τα παιδιά ήταν πως στη ζαχαροπλαστική χρειάζεται αγάπη, «…αγάπη για το γλυκό».

Ευχαριστούμε θερμά το «Amorino» και συγκεκριμένα τον κ. Βαλάντη Τσαβδαρίδη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του Συλλόγου, την παιδαγωγική του προσέγγιση και την αφιλοκερδή αρωγή του στους στόχους του Συλλόγου για μία σφαιρική προσέγγιση των ενδιαφερόντων των μαθητών και δημιουργία του σχολείου ως πόλο έλξης των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου.

Ευχαριστούμε επίσης τη Διευθύντρια του γυμνασίου κ. Θεοδώρα Μουστάκα και το Σύλλογο Καθηγητών για την αμέριστη υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων.

Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, διέθεσαν τον ελεύθερό τους χρόνο και με την ενεργή συμμετοχή τους μας ενθαρρύνουν να συνεχίζουμε το έργο μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ένα σχόλιο

  • Αγαπημένο Αμορινο…αγαπημένοι άνθρωποι με Α κεφαλαιο η Ελένη και ο Γιάννης και κατ’επέκταση τα παιδιά τους ο Βαλάντης και ο Ηλιας.Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε την καλή δουλειά!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.