1oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Ολοκαυτώματος στους Πύργους Εορδαίας το Σάββατο 11 Μαΐου

22 Απριλίου 2019
09:11
Κανένα σχόλιο

Αναλυτικά η προκύρηξη :1oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Ολοκαυτώματος Πύργοι Εορδαίας Σάββατο 11 Μαΐου 2019 Ωρα εκκίνησης : 17.00 Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Πύργων του Δήμου Εορδαίας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων «Η Καστράνιτσα» ,ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργων, ο Αθλητικός Σύλλογος «Δόξα Βερμίου», ο Σύλλογος « ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ» Πύργων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης διοργανώνουν με τη συνεργασία του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τον 1ο Αγώνα Δρόμου Μνήμης ολοκαυτώματος Πύργων μήκους 12,9 χιλ., (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δ .Δ. Πύργων του Δήμου Εορδαίας). Ο αγώνας θα γίνει προς τιμή και μνήμη των 500 πεσόντων ανδρών, γυναικών και παιδιών, θύματα του ολοκαυτώματος, από την κατοχή των Γερμανών στα χωριά Πύργους και Μεσόβουνο, 1941-1944.
Η διαδρομή ξεκινά από τους Πύργους και ακολουθεί το δρόμο για το Μεσόβουνο και καταλήγει πάλι στην κεντρική πλατεία των Πύργων με συνολικό μήκος 12,9 χιλιόμετρα. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 11 Μαΐου 2019 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 17:00 ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική πλατεία των Πύργων θα ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο προς Μεσόβουνο και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με τερματισμό πάλι στην Κεντρική πλατεία των Πύργων . Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 12,9χιλ και συνολικά υψομετρικά περίπου 190μ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 4 χιλιόμετρα. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες . ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Γενική Ανδρών: 1) Εως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 – 59 ετών 5) 60 ετών και άνω Γυναικών: 1) Έως 34 ετών 2) 35 ετών και άνω Όριο τερματισμού: Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ορίζονται οι 2 ώρες, δηλαδή , η 19:00 μ.. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. ΕΠΑΘΛΑ: θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας καθώς επίσης και οι τρεις πρώτοι της γενικής κατηγορίας οι οποίοι δεν θα ξαναβραβευθούν στις ηλικιακές κατηγορίες. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας Μετάλλια αναμνηστικά με το λογότυπο του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Πέμπτη 9 Μαϊου ώρα 24:00μ.μ. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα (Κάντε κλικ για μετάβαση) Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 θα επιτραπεί με ενυπόγραφη δήλωση του γονέα.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πληροφορίες στα τηλέφωνα
Γιάντσης Βασίλης 6932570460
Σαμπακίδης Δημήτρης 6973735499
Φανιόπουλος Λάκης 6977355340
Σοφία Χατζόγλου
1ος Αγώνας Μνήμης Ολοκαυτώματος Πύργων Εορδαίας 13 χλμ Άσφαλτος, Συμμετοχή Δωρεάν, Εγγραφες ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQH8aYsVLHtyVBClGDGgUKOSfQhbYvYXE82nuqq-U6il8yPQ/viewform

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.