Πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η ημερίδα με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου,

22 Απριλίου 2019
17:01

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η ημερίδα με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανοίγοντας τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί – ποντιακοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας για να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου.

Προσκεκλημένοι οι κ.κ. Βλάσης Αγτζίδης (Διδάκτορας της Ιστορίας του ΑΠΘ), Θεοδόσης Κυριακίδη (Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) και Δημήτρης Κούρτης (Δικηγόρος & υποψήφιος διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου του ΑΠΘ) ενώ το συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Θέμης Απατσίδης (Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Βερμίου). Ο κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης (Επίκουρος καθηγητής επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ) λόγω σοβαρού προβλήματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Οι ομιλητές, στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, ανέπτυξαν το ιστορικό πλαίσιο αλλά και τις σύγχρονες προεκτάσεις της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με που ακολούθησε των εισηγήσεων, απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με την παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες…100 χρόνια μετά» και του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή

2 σχόλια

  • Επειδη τα ΜΜΕ το κάνανε γαργάρα, διαβάστε κι αυτό απο το http://www.pontos-news.gr/article/193172/eyrovoyli-aporrifthike-protasi-maria-gia-psifisma-gia-tin-anagnorisi-tis-genoktonias :

    …Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφερντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση» του καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου….

    Γιατί ο Μητσοτάκης και η Φώφη άλλα λένε μέσα κι άλλα κάνουν έξω!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.