Αντιφασιστική πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας: Απόλυτα πετυχημένη η αντιφασιστική εκδήλωση στις 20/4 στην Πτολεμαΐδα

23 Απριλίου 2019
13:24

 

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας το Σάββατο στις 20/4. Σε μια από τις μαζικότερες εκδηλώσεις του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη, σε ένα κατάμεστο Εργατικό κέντρο (χώρος που αποδείχθηκε μικρός), πάνω από 120 άτομα έδωσαν το παρών και ταυτόχρονα την απάντηση στην ακροδεξιά υστερία που εκδηλώθηκε τους προηγούμενους μήνες στην πόλη, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ομιλητές, ο Καθηγητής Παιδαγωγικής Γιώργος Τσιάκαλος και ο Δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης, ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις και την επιχειρηματολογία τους για τη Χρυσή Αυγή και το φασιστικό φαινόμενο, καθώς και την σκανδαλωδώς ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση υπέρ της εγκληματικής συμμορίας (η δίκη, συμπτωματικά, ολοκλήρωσε στις 20/4 τα 4 χρόνια). Ο κ.Παπαδάκης ανέλυσε διεξοδικά τις αλλαγές που επίκεινται στον Ποινικό Κώδικα που ευνοούν την ηγεσία της ΧΑ, ενώ τόνισε πως ο νόμος 187Α (γνωστός ως τρομονόμος) εφαρμόζεται μόνο στο αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος και καθόλου στην περίπτωση των ναζιστών, παρόλο που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυτοί αποτελούν τον ορισμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ.Τσιάκαλος συνέχισε αναλύοντας τον φασισμό και τον ναζισμό και κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για το Μακεδονικό ζήτημα. Επιπλέον ανέφερε τον –πολύ λίγο γνωστό- μηχανισμό που έχουν στήσει κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες στον Έβρο, οι οποίες δολοφονούν συνειδητά πρόσφυγες στα σύνορα με την κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια. Τέτοια φαινόμενα νομομιμοποιούν τους φασίστες, την ατζέντα και τις πρακτικές τους. Από την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, με 20 συνολικά ερωτήσεις και τοποθετήσεις, αναδείχθηκαν οι ευθύνες αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, οι εκλεκτικές συγγένειες της Νέας Δημοκρατίας με τους Ναζί που οδηγούν στην ανασύνθεση Δεξιάς-Ακροδεξιάς (κάτι που εκφράστηκε πρόσφατα και στην Πτολεμαΐδα), οι πλάτες συνολικά που απολαμβάνουν οι φασίστες από κράτος και σύστημα (αστυνομία, δικαστήρια, κεφάλαιο κλπ, με τον κ.Παπαδάκη να αναφέρει πως χωρίς αυτές τις πλάτες οι φασίστες λειτουργούν ως «χελώνες έξω από το καβούκι τους»), η άνοδος της «κυριλέ» Ακροδεξιάς στην Ευρώπη που λειτουργεί ενισχυτικά στα τάγματα εφόδου κλπ.

Αλλά από τα συμπεράσματα της συζήτησης προέκυψε και η δυνατότητά μας να ανατρέψουμε το σκηνικό με μαζική ενωτική αντιφασιστική, αντιεθνικιστική, αντιρατσιστική πάλη, σε συνδυασμό με τον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση, για καλύτερη ζωή για όλους, ενάντια στο σύστημα που γεννάει την εξαθλίωση όπως και τον φασισμό. Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους και τις φίλες για τη συμμετοχή, οι περισσότεροι από τους οποίους άντεξαν και τις 3 ώρες που κράτησε η εκδήλωση. Είναι σημαντικό ότι η νεολαία αποτελούσε σχετικά μεγάλο ποσοστό των παρευρισκομένων και ότι γνωριστήκαμε με νέο κόσμο που δήλωσε συμμετοχή στην αντιφασιστική πρωτοβουλία. Τέλος, τα σημαντικά έξοδα της διοργάνωσης καλύφθηκαν με το παραπάνω από την εθελοντική συνεισφορά των συμμετεχόντων, που στήριξαν ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του/της. Σε ό,τι αφορά την τοπική μάχη ενάντια στον φασισμό, η εκδήλωση στο κέντρο της πόλης ήταν ταυτόχρονα και μια δυναμική απάντηση στους νεοναζί, που την ίδια ώρα κάνανε εκδήλωση κρυμμένοι σε γειτονικό χωριό της Εορδαίας με την προστασία της αστυνομίας, με πολύ μικρότερη συμμετοχή, παρόλο που γι’ άλλη μια φορά ξόδεψαν αρκετό χρήμα για να κάνουν πανελλαδική κινητοποίηση. Με τις επόμενες δράσεις μας φιλοδοξούμε να μην διανοηθούν καν οι φασίστες να οργανώσουν άλλη εκδήλωση στην περιοχή μας. Ποτέ ξανά! Στην Εορδαία δεν χωράει ο φασισμός!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

19 σχόλια

  • Ποιά ακροδεξια υστερία; Οι γιαγιάδες με τις Ελληνικές Σημαίες που έφαγαν ληγμένα χημικά έπασχαν από ακροδεξια υστερία; Γιατί ανακατεύετε το Σκοπιανό με τη Χρυσή Αυγή; Μήπως τέτοιες εντολές σας έδωσαν από την Κουμουνδούρου Μάλλον δεν πρόκειται για υστερία, αλλά για τρικυμία εν κρανίω!

  • ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ; ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ; ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ 120 ΑΤΟΜΑ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 50 ΑΤΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΉΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ;

    • Λογική εθνομηδενιστων.
      Άμα δεν είναι για αντι- δε μαζευονται ούτε να γεμίσουν ταξι.
      Μόλις πουν αντι-φασιστικό
      Αντι-ελληνικό αντί-συμφεροντος τους κράτους μας,γίνονται ξαφνικά 30 ατομα.
      Σπάνε τα ρεκόρ του δηλαδη.
      Ο λαός μας είναι εθνικοφρονας στην πλειοψηφία του θέλετε δε θέλετε,αδέρφια όλων των λαών(αλλά εκτός Ελλήνων).
      Μην ξεχνιόμαστε

  • ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ,ΤΙ ΑΝΤΙΦΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ! 120 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ …

      • ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ! Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΠΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ;

  • “Είναι ο φασισμός ηλίθιε”

    Έργα και ημέραι του ΔΣΕ

    Εκτελεσθέντες πολίτες 4.123

    Εκτελεσθέντες ιερείς 165

    Πολίτες φονευθέντες από νάρκες 931

    Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 1.579

    Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της Χωροφυλακής 2.329

    Φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 12.777

    Τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες του Στρατού 37.732

    Ως προς τα εγχειρήματα τα οποία ανέλαβε ο ΔΣΕ από τον Απρίλιο του 1946 έως τον Δεκέμβριο του 1949, μπορούν μετά βεβαιότητος να μνημονευθούν τα εξής:

    Εισβολές συμμοριών σε οικισμούς 2.030

    Επιθέσεις κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 1.446

    Βολές όπλων γενικώς κατά οικισμών (περίπου) 3.150

    Βολές βαρέων ή μέσων όπλων κατά καταυλισμών Στρατού ή Χωροφυλακής 510

    Δολιοφθορές κατά σιδηροδρομικών γραμμών 525

    Καταστροφές γεφυρών σιδηροδρόμων 330

    Καταστροφές γεφυρών αμαξιτών δρόμων 476

    ΚΑΤΆ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

  • Ντρέπομαι που στα σχόλια υπάρχουν τόσοι ακροδεξιοί. Τα μαρτυρικά χωριά μας εσείς τα σκοτώσατε (με τους φίλους σας) εσείς είστε οι προδότες εσείς είστε οι ανθελληνες. Χαίρομαι όμως για την καταπληκτική εκδήλωση που είχε άπειρο κόσμο που δεν τον χωρούσε καν η αίθουσα. Αλλά τι σας πείραξε; Που ήταν εκεί ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα; Σας πείραξε που μίλησε για τη διικη της χ.α; Σας πείραξε που είπαμε τη χ.α φασίστες; Ντροπή σας να πατάτε στην Ελλάδα μας που λευθερωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Ντροπή να μιλάτε για πατρίδα που εκπροσωπείτε τους δοσίλογους της κάθε εποχής των φασιστών που κατέστρεψαν τη χώρα μας. Ντροπη να κρυβεστε πίσω από την πατρίδα.. ντροπή σας. Πουθεναδες. Είστε και θα είστε πάντα η μειοψηφία σε αυτή τη χώρα. Γιατί η χώρα δεν ξεχνάει τι θα πει δεξιά , χούντα βασιλεία , φασισμός !

    • Προδότες είσατε γιατί μέχρι την εισβολή των ΝΑΖΙ στην Σοβιετική ένωση ήσασταν υπερ των γερμανών επειδή είχαν συμφωνία με τους Σοβιετικούς.

    • Καλημέρα Βάγγο.
      Λυπάμαι γιατί βλέπω πως προσποιούμενος το πρόβατο, επιτίθεσαι ως λύκος. Δεν μπορείς να χρεώνεις τις θηριωδίες των Γερμανών στους διαφωνούντες με τη συμφωνία, ούτε να τους εμπλέκεις (μέσω του δικηγόρου του Φύσσα) με τη Χρυσή αυγή.
      Δηλαδή αυτός που είναι από π.χ. τους Πύργους (που σκότωσαν και έκαψαν οι Γερμανοί) και διαφωνεί με τη συμφωνία, ο ίδιος εκτέλεσε τους δικούς του και έκαψε το σπίτι του;
      Αυτά τα έλεγαν οι Γερμανοί, πως το κάψιμο των χωριών το προκάλεσαν οι ίδιοι οι Έλληνες με την αντίσταση τους, για να δικαιολογήσουν τις θηριωδίες τους.
      Αυτός ο “αχταρμάς” (επίτρεψέ μου τη λέξη) είναι ύποπτος.
      Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση της “αντιφασιστικής” πρωτοβουλίας, που χρησιμοποιεί το Φύσσα και τη Χρυσή αυγή για να δώσει άλλοθι στην υπογραφή της συμφωνίας.
      Αυτές οι πρακτικές αποτελούν ντροπή, όχι η διαφωνία σε μια συμφωνία, να χαρακτηρίζετε κατά το δοκούν και το συμφέρων σας τον κόσμο.
      Υ.Γ. Αν είστε κατά του φασισμού θα έπρεπε να μαζί με το Φύσσα, να αναφέρετε στην εκδήλωση και τους δύο εκτελεσθέντες (για αντίποινα, δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Φύσσα)της Χρυσής αυγής, τον Μανώλη Καπελώνη και τον Γεώργιο Φουντούλη.
      Και οι τρεις σκοτώθηκαν από μισαλλοδοξία, κύριο χαρακτηριστικό των φασιστών (ένθεν κι ένθεν).
      Εκτός και αν για εσάς η ζωή κάποιων, αξίζει περισσότερο από τη ζωή κάποιων άλλων, αν δηλαδή υποστηρίζετε την ύπαρξη της άριας φυλής που “ευαγγελιζόταν” ο Χίτλερ.
      Καλή ανάσταση σε όλους!!!!

      • 30φυλλε,
        Το εστειλες για γαρύφαλλα τον μισελληνα.
        Όταν μιλούν τα ιστορικα επιχειρήματα ,αυτοί μιλούν για φασίστες και δοσυλλογους της απέναντι πλευρας.

      • καλογραμμενο σχολιο, μα εισαι λαικιστης και ανιστορητος. Τα χωρια μας τα καψαν οι ΝΑΖΙ με τη στηριξη και φασιστων ελληνων.

        • Γιατί να μην είσαι λοιπόν εσύ αυτός ο δοσίλογος, που έκαψε τα χωριά μας και είμαι εγώ;
          Άλλωστε, τα γεγονότα (τη συμφωνία χαιρετίζει μαζί με εσένα/εσάς και η Γερμανία) αυτό δείχνουν.
          Άρα, δεν είμαι εγώ ο ανιστόρητος και ο λαϊκιστής, αλλά εσείς που ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ τον Φύσσα για να δώσετε άλλοθι στη συμφωνία.
          Υ.Γ. Σταμάτα να ζεις στο ’44. Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε.
          Υ.Γ. 2 Θα ήθελα και μια παρατήρηση για το δικό μου αντιφασιστικό σχόλιο παρακαλώ, νομίζεις πως κάποιων οι ζωές αξίζουν παραπάνω από κάποιων άλλων;

        • Ανιστόρητος είσαι εσύ, οι αριστεροι αντάρτες σκότωναν γερμανούς στρατιώτες χωρίς ουσιαστικό στρατιωτικό αποτέλεσμα, απλά ήθελαν μόνο να κάνουν αντιποινα οι γερμανοί για να δημιουργηθει χάος και να αναδυθούν μέσα από το χάος ,ήταν πάντα η τακτική τους αυτή.
          Ο λόγος για να ντρέπεσαι είναι η ημιμάθεια σου και το θράσος σου

  • Λογική εθνομηδενιστων.
    Άμα δεν είναι για αντι- δε μαζευονται ούτε να γεμίσουν ταξι.
    Μόλις πουν αντι-φασιστικό
    Αντι-ελληνικό αντί-συμφεροντος τους κράτους μας,γίνονται ξαφνικά 30 ατομα.
    Σπάνε τα ρεκόρ του δηλαδη.
    Ο λαός μας είναι εθνικοφρονας στην πλειοψηφία του θέλετε δε θέλετε,αδέρφια όλων των λαών(αλλά εκτός Ελλήνων).
    Μην ξεχνιόμαστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.