Ολυμπία Τελιγιορίδου: «5 Πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

23 Απριλίου 2019
14:51

Ψηφίστηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την παιδεία που συμπεριλαμβάνει την συνένωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Αποτέλεσμα αυτής της συνέργειας είναι η δημιουργία 5 πανεπιστημιακών τμημάτων στην Καστοριά , Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και διετών τμημάτων επαγγελματικής πιστοποίησης.

Ήταν μια δύσκολη και επίμονη προσπάθεια που είχε αίσιο τέλος για την περιοχή μας. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου που άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και έδωσε στην Καστοριά αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση που παλαιότερα αποψίλωσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνοντας τμήματα στην Καστοριά ή μεταφέροντας τα σε άλλες πόλεις δεν στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Θα μπορούσαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αλλά να ψηφίσουν τα άρθρα 13 έως 23 του νομοσχεδίου, που αφορούν το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν το έκαναν. Προτίμησαν να μην ψηφίσουν το άνοιγμα νέων σχολών στην Καστοριά. Φαίνεται πως για κάποιους η Καστοριά θεωρείται δεδομένη και η «αγάπη» τους για την Καστοριά ήταν και είναι στα λόγια.

Καλώ όλο τον λαό της Καστοριάς να αγκαλιάσει το νέο Πανεπιστήμιο και να το στηρίξει.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

8 σχόλια

  • Ο/Η Ο ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ! λέει:

    Στα Γρεβενά είμαι Γρεβενιώτης και στην Κοζάνη είμαι Κοζανίτης.

    “Γρεβενά: Σύσκεψη για το θέμα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας
    19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
    Εμμένουν οι πολιτικές αρχές των Γρεβενών στην απόφασή τους για το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπως αυτή εκφράστηκε για ακόμη μια φορά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Γρεβενών. Με βάση την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (571/2018) προτείνεται η δημιουργία Σχολής Οικονομικών Σπουδών με έδρα τα Γρεβενά με τμήματα την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Στατιστικής και της Ασφαλιστικής Επιστήμης, καθώς και τμήμα Γεωλογίας ή Δασολογίας με μελλοντική έναρξη λειτουργίας έπειτα από συνεκτίμηση του αντίστοιχου κόστους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Χρήστος Μπγιάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Βαγγέλης Σημανδράκος συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αντώνη Δασκαλόπουλο, ο Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Γιώργος Δασταμάνης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Ράμμος και του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κώστας Δημάδης και εκπρόσωποι του ΤΕΙ, Παράρτημα Γρεβενών.”

  • Πάλι ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς καμιά υποδομή και παραγωγή ανέργων χωρίς στοιχειώδη μελέτη αγοράς εργασίας!

  • Προχειρότητα και προεκλογικοί μποναμάδες χωρίς μελέτη, μπας και σώσουν τον εκλεκτό της κουμουνδούρου!

  • Όλα στο γόνατο,για να διασώτετε το καράβι που βουλιάζει και δυστυχώς με αυτές τις λογικές βουλιάζει δυστυχώς η χώρα.

  • Η δικαιοσυνη σας σταματα στην Καστορια ? για την σφαγή της ΣΤΕΦ δεν θα πείτε τιποτα? Κανένα ευχαριστώ στον Γκανατσιο που τα έκανε και τον πετάξατε?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.