kozan.gr: Τη δωρεά ενός ελικοπτέρου – ασθενοφόρου, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας Σ. Ζαμανίδη, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας (Βίντεο)

23 Απριλίου 2019
20:15

 

Τη δωρεά ενός ελικοπτέρου – ασθενοφόρου,  στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας Σ. Ζαμανίδη, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, το βράδυ της Τρίτης 23/4. Εκτός από το ελικόπτερο, αξίας περίπου 300.000 – 350.000 ευρώ περίπου, που θα αγοράσει ο Δήμος Εορδαίας από το οικονομικό πλεόνασμα που διαθέτει στα ταμεία του, το Δ.Σ. ενέκρινε και τη δωρεά προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ιατρικού εξοπλισμού, με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου. Σε ό,τι αφορά τη δωρεά του ελικοπτέρου, ο Δήμαρχος ανέφερε πως όπως όλες οι δωρεές έτσι κι αυτή θα διέπεται από κάποιους όρους, που ανέλυσε στην τοποθέτησή του. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr

 

38 σχόλια

  • η έδρα πως θα είναι το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου; έχει υπόστεγο, τολ ή άλλες υποδομές; το χειμώνα θα το στέλνετε νότια σαν τα αποδημητικά πουλιά; για τη συντήρηση δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα πηγαίνει στο Μακεδονία όταν χρειάζεται, αλλά για την επάνδρωση μάλλον δεν το μελετήσατε σωστά. η τρύπα που θα ανοίξετε στα οικονομικά του Δήμου δεν θα έχει προηγούμενο.

  • ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

    ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΕΧΕΙ 1 ΩΡΑ.

      • Όλα αυτά είναι μια υπερβολή
        Υπεύθυνη υπηρεσία πρέπει να είναι το υπουργείο Υγείας και μόνο.
        Μήπως προσπαθεί όμως να πει κάτι άλλο ο δήμαρχος, θα δούμε, και κάτι άλλο με τα χρέη τι γίνεται

        • Μάλλον δε ζεις στην περιοχή μας, υπερβολή είναι το kailariwood και τα φαραωνικά κτίρια της περιφέρειας, η υγεία είναι πρώτη ανάγκη!

          • Τότε γιατί εσύ δεχόσουν αυτήν την υπερβολή από το 1993; Τί να; Όχι; Κοίτα μην μου πεις μόνο ότι δεν το αποκαλούσαν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ Μακεδονία, γιατί θα σε κυνηγήσω.

          • ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ” ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ’ ΜΕ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ 1993; Η ΜΟΝΗ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΠΥ!!!!

  • Γιατί δεν κάνετε δωρεά έναν μαγνητικό τομογράφο και να μην τρέχουμε στον ιδιώτη? Μήπως εκεί παίζονται αλλά συμφέροντα?

    • Και ο Δημος Εορδαιας ειναι ο πρωτος που διαθετει πολυμηχανημα για τις λακουβες-αλατιερα-εκχιονιστικο-χορτοκοπτικο που ειναι στο γκαραζ σε αχρηστια μετα απο 5-6 ωρες λειτουργιας!!!!!

    • Θα περνάει το ελικόπτερο πάνω από την πόλη και θα την φωτίζει..λίγο φαντασία δεν έχετε, αμέσως να κρίνετε

  • Ρωτήστε πρώτα αν το ελικοδρόμιο έχει άδεια από την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για μην καταλήξει σε κανένα αεροδρόμιο της Κοζάνης. Γιατί νομίζω ότι οι υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα για να αποκτήσει το ελικοδρόμιο άδεια και τώρα θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!

  • Αααα ρε Ζαμαν… Με υποσχέσεις ξεκίνησες, με υποσχέσεις τελειώνεις.. Και ενδιάμεσα ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Κρίμα που σε ψήφισα.

  • Δεν εχει επιβιωσει κανενα ασθενοφορο ελικοπτερο στην Ελλαδα. Τοσα εχουμε δει τοσα χρονια απο δυστυχηματα. Ποιος θα παρει ρισκο και θα ανεβει στο ελικοπτερο για μεταβαση σε αλλο νοσοκομειο; Τα αδεσποτα κοντευουν να γινουν περισσοτερα απο τους πολιτες και ο δημαρχος κανει ενεργειες του κεφαλιου του. Ααα και μια τελευταια ερωτηση. Ο χειριστης θα ναι με οχταμηνη συμβαση; Η κανενας απλος τραυματιοφορεας με κανενα σεμιναριο πανω στο ελικοπτερο;

  • Κυριε δημαρχε αληθεια 4 χρονια στη θητεια σας μισθωσατε κανενα ψεκαστικο ελικοπτερο μα ψεκασει για τα κουνουπια στο κεντρικο καναλι απο Αρδασσα προς βιολογικο καθαρισμο καθως και στο καναλι που περπατουν καθημερινα πολιτες;

  • ΕΚΑΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ…ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ…
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΑΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

  • Λεφτά υπάρχουν! Από τον Κόμανο και τη Μαυροπηγή.
    Ας τα ξοδέψουμε τώρα, μην τα βρει ο επόμενος και βουλώσει καμιά τρύπα ή αλλάξει καμιά λάμπα.

  • Η αγορά ελικοπτέρου από οποιονδήποτε Δήμο, για οποιοδήποτε μη οργανωμένο νοσοκομείο στην Ελλάδα είναι απλώς σπατάλη χρημάτων που προορίζονται για εξυπηρέτηση αναγκών κοινής ωφελείας των δημοτών. Να είμαστε καλά, και μετά από 5-10 χρόνια ας θυμηθούμε να δούμε σε ποιο υπόστεγο θα βρίσκεται παρατημένο αυτό το ελικόπτερο, να σαπίζει μόνο του και αχρησιμοποίητο!

    • Στην ΑΕΒΑΛ θα το πανε φιλε λαζαρε να κανει παρεα στα αλλα μηχανηματα που εχει παρατημενα εκει! Και θα τα φυλανε οι δημοτικοι μας αστυνομοι.

  • Μπράβο! Για τα υπόλοιπα λεφτά από το πλεόνασμα παραθέτω παρακάτω κάποιες ακόμη προτάσεις :
    1) Άμεση αγορά ενός Jetpack για τις μετακινήσεις του εκάστοτε δημάρχου εντός της πόλης.
    2) Προμήθεια τουλάχιστον 20 Hoverboard για τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας.
    3) Αγορά 10 Snowmobile για την μετακίνηση των υπαλλήλων του δήμου κατά τους χειμερινούς μήνες εντός και εκτός πόλης.
    4) Τέλος να αγοράσετε και έναν ιπτάμενο δίσκο για τις ανάγκες του δημαρχείο.

  • Δήμαρχε, έχουν εξοφληθεί όλα όσα ο Δήμος χρωστάει σε ιδιώτες ή το πλεόνασμα δημιουργήθηκε στις πλάτες των επαγγελματιών της περιοχής για ακόμη μια φορά;

  • Φίλοι Κοζανίτες, το ξέρουμε ότι σας πείραξε, γιατί θέλετε να υποβαθμίσετε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και όχι να το αναβαθμίσετε, είναι γνωστό.

    Ξύδι.

    Αφήστε τους Πτολεμαϊδιώτες, Καϊλαριώτες, ή όπως αλλιώς θέλετε να τους λέτε υποτιμητικά σε κάθε σας σχόλιο να το χρησιμοποιούν.

    Εσείς που είστε Large και μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη να μην το θέλετε, πάτε και με το κάρο δεν μας πειράζει, το θέλουμε εμείς.

    Εύχομαι η ζωή να μην σας τα φέρει έτσι που να πέσετε τόσο χαμηλά και να φτάσετε στο σημείο να αναγκαστείτε να το ζητήσετε. Όταν ξέρετε πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα τότε ξέρετε να παραδέχεστε τι είναι πολύτιμο για μια ανθρώπινη ζωή!
    Τώρα όχι.

    Ίσως τότε σκεφτείτε εάν είναι περιττή πολυτέλεια ή αναγκαίο καλό για όλη τη Δυτική Μακεδονία, μιας και η Πτολεμαϊδα είναι ακριβώς στο γεωγραφικό κέντρο της και μπορεί να εξυπηρετεί τους πάντες!

    Και στην τελική… φίλοι μου δεν σας αφορά.

    • Μακάρι να σας δώσει ο Δήμος το ελικόπτερο/ασθενοφόρο. Μακάρι να προσληφθούν και 3 επαγγελματίες χειριστές ελικοφόρων, για κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Μακάρι να προσληφθούν και οι κατάλληλοι μηχανικοί για να συντηρούν το ελικόπτερο όπως πρέπει, ώστε να να μην υπάρξει ποτέ κανένα ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας. Και μακάρι το ελικόπτερο να λειτουργεί για πολλά-πολλά χρόνια, ώστε να σώζονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές!

      Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και βλέπουμε πως έχουν τις τελευταίες δεκαετίες αυτά τα πράγματα (προεκλογικές δαπάνες χωρίς κανέναν μελλοντικό σχεδιασμό, μίζες παντού και σε όλους, αλλότρια συμφέροντα), δεν μπορούμε παρά να είμαστε ολίγον τι σκεπτικοί και μέτριοι στον ενθουσιασμό μας, όταν ακούμε τέτοιου είδους εξαγγελίες και κυρίως σε προεκλογική περίοδο. Παρόλ’ αυτά, εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.