Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

23 Απριλίου 2019
22:33

 

Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, μαζί με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!», όπου τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής Χιωτίδης Γεώργιος και ο πρόεδρος τού Συλλόγου Εργαζομένων Παπαδόπουλος Γιάννης.

Έχει ήδη κατασκευαστεί η Στεφανιαία Μονάδα, την οποία έκανε ο Δήμος, μέσω του ΕΑΠ (Τοπικός Πόρος). Το θέμα όμως είναι ποιος θα τη λειτουργήσει. Υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης καρδιολόγων, αφού χρειάζονται 2 ακόμη καρδιολόγοι για τη λειτουργία της.

Ο κ. Χιωτίδης ανέφερε επίσης για την επέκταση τού Μποδοσάκειου, η οποία εντός 3 μηνών θα είναι 100% έτοιμη, «με το κλειδί στο χέρι» είπε χαρακτηριστικά. Είναι εντυπωσιακή, ως προς την κατασκευή της, αλλά και ως προς τον εξοπλισμό που θα διαθέτει. Η επέκταση ξεκίνησε το 2014 και θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2019. Σημαντικό φυσικά είναι το γεγονός ότι θα προκηρυχθούν 90 νέες θέσεις εργασίας.

Θα συμπεριλαμβάνει ογκολογικό τμήμα, αιμοδοσία, χώρους για τους φοιτητές τής μαιευτικής καθώς και βρεφονηπιακό σταθμό, η λειτουργία τού οποίου θα είναι υπό τη μέριμνα τού Δήμου, ο οποίος θα πρέπει να μεριμνήσει για την πρόσληψη των βρεφονηπιοκόμων, των καθαριστριών και των φυλάκων.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζητούν να συμπεριληφθούν και τα δικά τους παιδιά σε αυτά που θα εξυπηρετηθούν. Τη μετάβαση θα αναλάβει ο Δήμος με λεωφορείο. Σπουδαίο πλεονέκτημα αποτελεί το ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός είναι δίπλα στο νοσοκομείο.

Συνεχίζοντας με τα τρέχοντα ζητήματα, ο κ. Χιωτίδης ανέφερε τα περίπλοκα συστήματα του νοσοκομείου, τα οποία χρειάζονται συχνές αναβαθμίσεις του εξοπλισμού τους. Πρόκειται να αντικατασταθούν: τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού καθώς και οι πολυθρόνες για την αιμοκάθαρση. Θα εξοπλιστεί και η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία θα αναλάβει τα πάντα (μπάνια, υδραυλικά κλπ.).

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πρέπει να έρθουν οπωσδήποτε κι άλλοι γιατροί, να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις που χαρακτηρίστηκαν ως άγονες. Δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να έρθουν. Επειδή είναι άγονες οι θέσεις, είναι κίνητρο να έρθουν λόγω μοριοδότησης, αφού μπορούν μετά από 5 χρόνια να επιλέξουν πού θα πάνε, δυστυχώς όμως δεν έρχονται.

Χρειάζονται παθολόγοι, ογκολόγοι, γαστρεντερολόγοι, πνευμονολόγοι καθώς και παιδίατροι για να ισορροπήσει η λειτουργία του νοσοκομείου. «Έχουμε 20 γιατρούς παραπάνω από πλευράς προσωπικού και παρόλα αυτά χρειάζονται κι άλλοι» δήλωσε ο διοικητής. Υπάρχουν 3 νεφρολόγοι και θα προκηρυχθεί και μία ακόμη στη θέση τού εκλιπόντα γιατρού Χρήστου Κατσίνα.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, «επίκειται νομοθετική ρύθμιση όπου οι αγροτικοί γιατροί θα μπορούν να εφημερεύουν και στα νοσοκομεία» δήλωσε ο κ. Χιωτίδης, συνεχίζοντας «πρέπει όμως τα ΤΕΠ να έχουν μόνιμο προσωπικό».

Χρειάζεται επίσης η αλλαγή του κανονισμού τού νοσοκομείου. «Θα είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε οργανισμό για όχι μόνο 59 γιατρούς που προβλέπει ο κανονισμός, θέλουμε επίσης και διοικητικό προσωπικό για να βοηθούν τους γιατρούς, για να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους και όχι και τη γραφειοκρατική», είπε ο διοικητής, συνεχίζοντας «είμαι αισιόδοξος, το Μποδοσάκειο δε κινδυνεύει να καταρρεύσει, έχει τις βάσεις να βελτιώνεται περισσότερο, θέλει περισσότερη υποστήριξη από το Δήμο για χρηματοδότηση. Θέλουμε την αγορά ενός ΕΚΑΒ αξίας περίπου 20.000€ για κινητή μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη για βαριά περιστατικά. Είμαστε ευχαριστημένοι, το Μποδοσάκειο είναι στολίδι αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον προαύλειο χώρο, ολοκληρώνεται και η επέκταση ενώ υπάρχει και η Στεφανιαία Μονάδα. Υποστηρίξαμε την Παθολογική με στρατιωτικούς γιατρούς. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο διαθέτει 200 κλίνες. Για ένα μόνο κρεβάτι στη ΜΕΘ χρειάζονται 5 νοσηλευτές. Έχουμε 30 κενές οργανικές θέσεις ΔΕ νοσηλευτών θέλουμε όμως και ΤΕ νοσηλευτές. Δεν έχουμε τραυματιοφορείς θέλουμε να πάρουμε 2 επικουρικά ανάλογα με τη χρηματοδότηση και 14 άτομα επιπλέον νοσηλευτές και διοικητικούς με 2 χρόνια σύμβαση. Χρειάζονται γενναίες χρηματοδοτήσεις για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες μας. Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ, τον ΕΑΠ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις δωρεές, οι οποίες πρέπει να μπαίνουν σε ιεραρχία με βάση τις προτεραιότητες. Δίνουμε 600.000€ σε φάρμακα το χρόνο για 3 μόνο άτομα που πάσχουν από σπάνια χρόνια νοσήματα», είπε κλείνοντας ο κ. Χιωτίδης.

Η κα. Τερζοπούλου απάντησε: «Ήρθαμε να καταγράψουμε τα προβλήματά σας. Η υγεία των κατοίκων της περιοχής μας στηρίζεται στα χέρια σας. Πραγματικά εκτιμούμε τη προσφορά σας στον τομέα της υγείας».

4 σχόλια

  • Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών ή ο μισθός τους από 5000-6000 σε 1500 ευρώ. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν επαρκούν για μισθοδοσία μόνιμου ιατρικού προσωπικού και για τα 2 Νοσοκομεία του νομού Κοζάνης!!!

    Να τεθεί το θέμα επιτακτικά στα 2 μεγάλα κόμματα και τους βουλευτές τους. Να σταματήσει η υποκρισία.

  • Καλο το ότι πήγε στο νοσοκομείο μας. Αλλά νομίζω ότι η πρόταση του κ κοκκινιδη για δημιουργία ογκολογικού τμήματος (έχοντας και τον ογκολόγο μας που έχει βοηθήσει όλη την περιοχή) και τη συσχέτιση σχολών με το πανεπιστήμιο (από ότι άκουσα στη συνέντευξη στο φλας), δε συγκρίνεται καθώς θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα λύσει τα χέρια όλων μας

    • Ρούλης; Αυτό που λες είναι υπόθεση του Υπουργείου Υγείας και ΟΧΙ του Δήμου…. Ωραία πρόταση λοιπόν: Ας αντικαταστήσουμε τα Υπουργεία κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μόνο και μόνο για να λέμε υπερβολές μπας κι εκλεγούμε…
      Ευχαριστώ, δεν θα πάρω οπορτουνισμό…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.