Η Juwi πήρε 204 MW στον κοινό διαγωνισμό και πλέον προχωρά για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού στην Κοζάνη

24 Απριλίου 2019
12:57
Κανένα σχόλιο

Η Juwi κατάφερε να εξασφαλίσει τη μισή περίπου ισχύ από τα 437,78 μεγαβάτ που απονεμήθηκαν στον πρόσφατο κοινό διαγωνισμό που διενήργησε η ΡΑΕ.

Αναλυτικότερα, η ελληνική θυγατρική της γερμανικής εταιρείας έλαβε 204 μεγαβάτ, όλα τους για το μεγάλο έργο της σε απόσταση 15χμ από την Κοζάνη, το οποίο μάλιστα θα είναι το μεγαλύτερο στη ΝΑ Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Juwi, ανταγωνίστηκε με τέσσερα άλλα φωτοβολταϊκά και ένα αιολικό προκειμένου να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης, ο Τάκης Σαρρής, διευθυντής της Juwi Hellas, τόνισε πως “χάρη σε μια καλοσχεδιασμένη και καλοεκτελεσμένη στρατηγική, μπορέσαμε όχι μόνο να λάβουμε όλη την ισχύ του έργου μας μέσα από τη δημοπρασία, αλλά και να εξασφαλίσουμε την υψηλότερη τιμή από όλα τα άλλα φωτοβολταϊκά έργα”.

Η Juwi εξασφάλισε τιμή 5,73 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το εν λόγω έργο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την κατασκευή του το φετινό Δεκέμβριο και να το ολοκληρώσει ως τον Απρίλιο του 2021. Μόλις λειτουργήσει, το πάρκο θα παράγει πάνω από 300 εκατ. κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πλέον η εταιρεία έχει συμπληρώσει δεκαετή παρουσία στην ελληνική αγορά και έχει συνδέσει πάνω από 50 έργα με άνω των 100 μεγαβάτ σε συνολική ισχύ.

Τέλος, σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο περιφερειακός διευθυντής της Juwi, Ντιρκ Ρέτζλαφ, υπογράμμισε τα εξής:

Για εμάς, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανταμοίβει την επιμονή μας. Μετά την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς το 2013, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στη δυναμική των ελληνικών ΑΠΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών και διατηρήσαμε τη δραστηριότητά μας με μια μικρή ομάδα. Αυτό ανταπέδωσε πλέον”.

 

ΠΗΓΗ https://energypress.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.