Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αναγκαστική Απαλλοτρίωση της κοινότητας των Αναργύρων

24 Απριλίου 2019
16:53
Κανένα σχόλιο

Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Αναργύρων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ.Μ., συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης και είναι αρμόδια για όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωσή της, σε συνεργασία με την κτηματική υπηρεσία, πρόκειται να συγκροτήσει την επιτροπή μέσα από την οποία θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες μετά και την καταγραφή των περιουσιών των κατοίκων του οικισμού.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης «Έχει εξασφαλιστεί η νομική υποστήριξη και το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του οικισμού. Ακόμη και αν το ποσό των 42.400.000 € δεν είναι επαρκές, πρόκειται να υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση η οποία είναι διασφαλισμένη από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Η σημερινή σύσκεψη αποδεικνύει ότι όταν αναλαμβάνουμε ευθύνες, τις φέρνουμε εις πέρας με βούληση και συνεργασία, με εμπιστοσύνη και ενότητα, με στόχο να δώσουμε προοπτική στον τόπο επιλύοντας προβλήματα. Εύχομαι οι κάτοικοι των Αναργύρων να πορεύονται με νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη, ενώ τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στο παρελθόν θα πρέπει να τις μηδενίσουμε ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάνε σε έναν οικισμό που τους αξίζει για να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις ζωές τους».

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.