Κίνδυνο να πουληθούν και άλλες μονάδες, αλλά και να πουληθούν φθηνά Μελίτη και Μεγαλόπολη «βλέπει» η ΔΕΗ στην ετήσια έκθεσή της

25 Απριλίου 2019
11:48

 

Τον κίνδυνο να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να πουλήσει και άλλες μονάδες (όχι μόνον λιγνιτικές) διαβλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ και το κάνει αυτό σαφές περιγράφοντας, όπως είναι υποχρεωμένη, τους πιθανούς κινδύνους, στην Ετήσια Έκθεση που δημοσίευσε μαζί με τα ετήσια αποτελέσματα του 2018.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη λιγνιτική αποεπένδυση, στις καταστάσεις της η ΔΕΗ κάνει ρητή αναφορά σε κίνδυνο για πώληση και άλλων μονάδων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι δεν θα υποχρεωθεί η Μητρική Εταιρεία να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπενδύσεις λιγνιτικής (ή άλλης) ισχύος παραγωγής στο μέλλον, προκειμένου να συμμορφωθεί με την υποχρέωσή της να μειώσει το μερίδιο αγοράς της στις αγορές παραγωγής και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Πιθανούς κινδύνους πάντως καταγράφει η ΔΕΗ και για τον τρέχοντα διαγωνισμό που αφορά τα «πακέτα» μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης, για τα οποία ήδη, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το SPA, αναμένεται ότι θα κληθούν οι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 6 Μαϊου (με πιθανότητα παράτασης).

Ο κίνδυνος που καταγράφεται στην έκθεση της Διοίκησης είναι να πουληθούν οι μονάδες σε τιμές χαμηλότερες από τις αποτιμήσεις, αφού αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν χαμηλότερες προσφορές και να γίνουν αποδεκτές. Χαρακτηριστικά η έκθεση αναφέρει ότι «η μητρική εταιρεία δεν είναι σε θέση να επηρεάσει την τιμή στην οποία θα πωληθούν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία».

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.