Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαiδευτικών (Εορδαίας): “Συνάδελφοι, ένας κούκος δεν φέρνει την ‘Ανοιξη”

19 Φεβρουαρίου 2017
22:46
Κανένα σχόλιο

Η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαδευτικών ενημερώνει τα μέλη της ΕΛΜΕ Εορδαίας για τη συνέλευση που τελικά δεν έγινε στις 15\2 ημέρα Τετάρτη στο 1ο Γυμνάσιο Εορδαίας. Σκοπός της ενημέρωσης είναι να προβληματιστούν οι συνάδελφοι γιατί δεν έρχονται στις συνελεύσεις του σωματείου τους και εμφανίζονται μόνο για να ψηφίσουν.

Από την ΟΛΜΕ ορίστηκε να γίνουν Γ.Σ. στις κατά τόπους ΕΛΜΕ στο διάστημα 15-17\2\2017 για τα νέα μέτρα στην εκπαίδευση όπως το νέο Λύκειο, την «κινητικότητα», τη θεματική εβδομάδα, το έτος μαθητείας των ΕΠΑΛ και την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση. Στην περιοχή μας από την ΕΛΜΕ Εορδαίας, όπως ενημέρωσε την παράταξή μας ο πρόεδρος, είχε οριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία στις 7:00 μ.μ. έπειτα από συνεδρίαση του Δ.Σ. Τελικά εμφανιστήκαμε στο χώρο τρεις από το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης και η μοναδική εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. απουσίαζαν και ειδικά της Εορδαϊκής Κίνησης που στο Δ.Σ. τώρα εμφανίζονται σαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος από την Αγων. Συσπείρωση ποιος θα πάει στη συνέλευση των προέδρων στις 18\2 είπε ότι θα πήγαινε εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ο οποίος πριν από λίγη ώρα είχε αναιρέσει τηλεφωνικά την απόφασή του. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών όλη την περίοδο τη σχολική και όχι μόνο την εκλογική, ενημερώνει με συχνές επισκέψεις στα σχολεία για τα τρέχοντα προβλήματα, σε πολλές περιπτώσεις πήραμε την πρωτοβουλία για την παρέμβαση του σωματείου για προβλήματα των σχολ. μονάδων και μάλιστα παρουσιάσαμε προτάσεις όπως στην αρχή της νέας σχολ. χρονιάς για τις υπεραριθμίες των συναδέλφων. Με δική μας πρόταση έγιναν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κοζάνης από τους Συλλόγους δασκάλων και καθηγητών του νομού. Με πρωτοβουλία της παράταξής μας δημιουργήθηκε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών στο νομό και με την ενεργή δράση των αντιπροσώπων μας στα Δ.Σ. πιέσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας αναπληρωτές να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουμε το διορισμό όλων των αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση.

Και σε αυτή τη συνέλευση η εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου είχε μια σειρά ψηφίσματα και προτάσεις για όλα τα θέματα της συνέλευσης και αφορούν τη διεκδικητική δράση του σωματείου για τα ΕΠΑΛ, το νέο γενικό λύκειο και για τους αναπληρωτές. Δεν έγιναν δεκτά ούτε καν για συζήτηση γιατί δεν γνώριζαν πότε θα συνεδρίαζε το Δ.Σ. αφού σταθερή ημερομηνία συνεδρίασης δεν ορίστηκε ποτέ. Επίσης συνάδελφοι, ένας κούκος δεν φέρνει την ‘Ανοιξη. Εάν η ενημέρωση γίνεται μόνο από την εκπρόσωπο της παράταξής μας και η ΕΛΜΕ στέλνει απρόσωπα μέιλ και μόνο σε σχολεία της αρεσκείας της δεν δημιουργεί κλίμα για συνέλευση και αποδεικνύει το σνομπισμό της τόσο απέναντι στους συναδέλφους και στα προβλήματά τους όσο και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους γιατί έτσι τους βολεύει. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αφήσουν ανενόχλητες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εκπροσωπούν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση χωρίς διαμαρτυρία; Σπέρνουν την αδράνεια και τη μοιρολατρεία στους συναδέλφους που δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα, θεωρούν όλους τους αγώνες αναποτελεσματικούς και γίνονται υποχείρια των διευθύνσεων που ο μοναδικός στόχος τους είναι να ισχύσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τις επιταγές του ΣΕΒ, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.