Συνεορτασμός Ιερών Εικόνων του Πόντου: Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος, Παναγία Γουμερά (Δελτίο τύπου)

1 Μαΐου 2019
22:41

Συνεορτασμός Ιερών Εικόνων του Πόντου: Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, Παναγία Σουμελά, Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος, Παναγία Γουμερα.

Την Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου 2019, εορτή του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, συνοδεύοντας την ιερή εικόνα της αποτομής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, συμμετείχε στον 1.222ο  πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα,στην υπό ανιστόρηση ομώνυμη μονή στο Ροδοχώρι Ναούσης.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά όπου για πρώτη φορά στην Ιστορία συνεόρτασαν μαζί οι τρεις Ιερές  Εικόνες, της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, πραγματοποιήθηκε ο 2ος συνεορτασμός με την παρουσία των τριών ιερών  εικόνων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε στον συνεορτασμό και η ιερή εικόνα της Παναγίας Γουμερά της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Πόντου, που έχει ανιστορηθεί στην Μακρυνίτσα Σερρών.

Ο συνεορτασμός έγινε με τις ευλογίες των τεσσάρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, “Σερβίων και Κοζάνης” κ.κ. Παύλου, “Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας” κ.κ. Παντελεήμωνος, “Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας” κ.κ. Ιωήλ και “Σιδηροκάστρου” κ.κ. Μακαρίου.

Ο φετινός συνεορτασμός των εικόνων των 4 πλέον Ιερών Μονών – Προσκυνημάτων, στις αντίστοιχες ιερές πανηγύρεις, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, που θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι 4 Ιερές Μονές – Προσκυνήματα, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  

Ο συνεορτασμός των εικόνων των 4 πλέον Ιερών Μονών – Προσκυνημάτων, εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική ιερή και ιστορική παράδοση, δίνοντας μήνυμα ενότητας, πίστης και αγάπης στους απανταχού Έλληνες, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, η Μακεδονία μας και η Ορθοδοξία.

  

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.