Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της αναβαθμισμένης έκδοσης της Επίσημης Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Κοζάνης

2 Μαΐου 2019
11:19

Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 2 Μαϊου 2019, η πιλοτική λειτουργία της αναβαθμισμένης έκδοσης της Επίσημης Διαδικτυακής Πύλης του Φορέα (https://cityofkozani.gov.gr/)  και της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (G.I.S)   (https://gis.cityofkozani.gov.gr/portal)  του Δήμου Κοζάνης.  Τα δύο έργα εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για ενδυνάμωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον μετασχηματισμό της Κοζάνης σε «ευφυή» πόλη (Smart City).

Στην αναβαθμισμένη έκδοση της επίσημης Διαδικτυακής πύλης του Δήμου Κοζάνης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου, να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, να προχωρούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων, να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο Δήμαρχος και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για Διαγωνισμούς και Δημοπρασίες που διενεργεί ο Δήμος Κοζάνης, καθώς και για τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κοζάνη. Επιπλέον οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου. Πρόκειται για μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου οι δημότες να εξυπηρετούνται άμεσα από τον Δήμο Κοζάνης.

Η νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα G.I.S περιλαμβάνει εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης όπως:

Εφαρμογή για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου
Εφαρμογή Εύρεσης θέσεων parking/AMEA
Εφαρμογή Εύρεσης φαρμακείων
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τα υπό εκτέλεση έργα
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τα τεχνικά έργα του Δήμου
Εφαρμογή Πολιτικής προστασίας
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τις δημοτικές υπηρεσίες
Εφαρμογή Πολεοδομικού Χάρτη για τους πολίτες
Εφαρμογή “Διαφημίστε την επιχείρησή σας”
και εφαρμογές προσβάσιμες μόνο από τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση εσωτερικών διαδικασιών όπως:

Εφαρμογή Πολεοδομίας
Εφαρμογή ΔΕΥΑΚ
Εφαρμογή για τις Υπηρεσίες Πρασίνου
Εφαρμογή για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας
Εφαρμογή για τις υπηρεσίες Ηλεκτροφωτισμού
Εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων και επίλυσης προβλημάτων των πολιτών (ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ)
Οι πολίτες που θα κάνουν χρήση των εφαρμογών G.I.S θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γεωχωρικά δεδομένα ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρές αποκλίσεις όσων αφορά στη θέση τους, και ο σκοπός παρουσίασής τους είναι αποκλειστικά η ενημέρωσή των πολιτών.

Κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας που θα διαρκέσει ένα μήνα, η λειτουργία για τις δύο Διαδικτυακές Πύλες δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες, ενώ συνεχίζεται η επικαιροποίηση του περιεχομένου και η διόρθωση σφαλμάτων (bug fixing) στα δύο υποσυστήματα.

Μετά το πέρας της πιλοτικής λειτουργίας της επίσημης Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου και της Διαδικτυακής Πύλης G.I.S, οι δύο Πύλες θα τεθούν σε παραγωγική λειτουργία και θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων. Οι πολίτες που θα εγγραφούν στο νέο σύστημα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση εγγράφων, να κάνουν λήψη των σχετικών έντυπων αιτήσεων και εφόσον έχουν ταυτοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για προτάσεις, παραλείψεις και σχόλια στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Για την επίσημη Διαδικτυακή Πύλη Δήμου Κοζάνης στο [email protected]

Για τη Διαδικτυακή Πύλη G.I.S στο [email protected].

4 σχόλια

  • Άλλη μια απόδειξη ότι τόσο μπορεί ο Ιωαννίδης, τόσο κάνει. Εντελώς απογοητευτικό το “νέο” “πόρταλ”: δεν είναι ούτε νέο ούτε πόρταλ, απλά κοροϊδεύει άλλη μια φορά προεκλογικά, μήπως και ξεγελάσει κάποιους.

    Για όποιον ψάχνει στο ίντερνετ, το cityofkozani.gov.gr δίνει αποτελέσματα εδώ και χρόνια, τώρα απλά το διαφημίζει ο Ιωαννίδης.

    • Και portal είναι και GIS έχει και μια χαρά σύγχρονο και εύχρηστο. το cityofkozani.gov.gr φυσικά και υπήρχε μόνο που παρέπεμπε στο παλιό και τώρα στο νέο.

      • Η ανικανότητα του Ιωαννίδη έχει κουράσει! Άμα θέλετε να μάθετε τι πραγματικά είναι ένα GIS για δημοτικό πόρταλ να επισκεφθείτε το αντίστοιχο πόλεων της Τσεχίας, π.χ. της Πράγας. Βασισμένο σε διαδραστικούς χάρτες, απείρως πιο εύχρηστο απ’ το δικό σας. Κι έπειτα να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο με το κατασκεύασμα που διαφημίζει προεκλογικά ο Ιωαννίδης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.