Στις 28 Μαΐου τελικά η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

3 Μαΐου 2019
15:30
Κανένα σχόλιο

 

«Έκλεισε» εν τέλει η παράταση στις 28 Μαΐου για την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, μετά το πράσινο φως που άναψαν ΔΕΗ και Υπουργείο, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες. Η σχετική προθεσμία έληγε την προσεχή Τρίτη 6 Μαΐου.

Να θυμίσουμε ότι οι διεκδικητές είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο (πέραν της 6ης Μαΐου) προκειμένου να επεξεργαστούν τα δεδομένα του SPA αλλά και του κειμένου της συμφωνίας για προμήθειας λιγνίτη της Μελίτης από τα ορυχεία της Αχλάδας. Ο λόγος της επιμήκυνσης του χρόνου προετοιμασίας είχε να κάνει με τη μεσολάβηση των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται να συγκροτηθούν και τα κοινοπρακτικά σχήματα, με επικρατέστερο σενάριο, λένε οι πληροφορίες, της επανεμφάνισης της συμμαχίας των Τσέχων (Sev.En Energy) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη φάση του τρέχοντος διαγωνισμού από κοινού συμμετείχαν η Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου) με τους Κινέζους της Beijing Guohua Power Company.

Τη στάση τους αναμένεται να καθορίσουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές, η «Μυτιληναίος», η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ο έτερος Κινέζος υποψήφιος η China Western Power Industrial.

ΠΗΓΗhttps://energypress.gr

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.