kozan.gr: Κοζάνη: Με πυροτεχνήματα, τη συμμετοχή 3 φιλαρμονικών και παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας – Όλη η διαδρομή από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (140 Φωτογραφίες & Βίντεο 17′)

5 Μαΐου 2019
21:40

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Θωμά, λίγο μετά τις 20:00, η λιτάνευση της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Κοζάνη, όπου ψάλλεται Μέγας Εσπερινός. Φέτος, για δεύτερη φορά, 3 Φιλαρμονικές, η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα”, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και η Φιλαρμονική Εταιρείας Βόνιτσας, συνόδευσαν μουσικά τη θαυματουργή εικόνα μαζί με το ιερατείο της πόλης και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς. Η Παναγία η Ζιδανιώτισσα ερχόταν από παλαιοτάτων χρόνων στην Κοζάνη και έρχεται για αγιασμό, ευλογία των Χριστιανών και χάρη για πρόκληση βροχής και ευφορίας της φύσης. Δείτε βίντεο 17 λεπτών και περισσότερες από 100 φωτογραφίες:

 


              

7 σχόλια

  • Λιτάνευση εικόνας με πυροτεχνήματα και “Μακεδονία ξακουστή”;;; Μήπως κάποιοι από τους διοργανωτές ξεπέρασαν το μέτρο; Δεν είναι αυτό το πραγματικό νόημα…δεν είναι όλα πανηγύρι προεκλογικό.

  • Πολύ ωραία τελετή-περιφορά της εικόνας με τους συλλόγους και τις φιλαρμονικές… ΜΠΡΆΒΟ..Τα φώτα όμως του Δημαρχείου γιατί ήταν κλειστά;;; Και Κάτι άλλο , τα βεγγαλικά δεν αρμόζουν σε τέτοιου είδους περιστάσεις..

  • Ο Δεσπότης πως τα δέχεται αυτά? Πυροτεχνήματα σε περιφορά εικόνας ?? Σοβαρευτείτε …Οι εκλογές σας τρέλαναν

  • ΑΝ ΜΠΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ. Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΡΤΥ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΟΛΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ. ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΘΡΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΤΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΜΙΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΟΣΜΙΚΗ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΜΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΑΣ ΛΑΜΨΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ) ΚΑΙ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!!!

  • Ήταν όλα πολύ ωραία , ναι και εμένα δεν με άρεσαν τα βεγγαλικά. Δεν με ενόχλησαν αλλά δεν τα θεωρό απαραίτητα. Προς τους υπολοίπους σχολιαστές , αν θα μιλούσε η Παναγιά θα έλεγε να αφήσουμε την γκρίνια και να μη προσπαθούμε να μιζεριαζουμε

  • Έχετε χάσει κάθε αίσθηση της σοβαρότητας, της σεμνότητας και του μέτρου. Και του σεβασμού στην Παναγία …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.