Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των τεσσάρων Στρατιωτών, τριών Σοβιετικών και ενός Πολωνού, στη μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου

7 Μαΐου 2019
15:42
Κανένα σχόλιο

Ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη , τελέστηκε σήμερα 7-5-2019 το ετήσιο Μνημόσυνο των τεσσάρων Στρατιωτών, τριών Σοβιετικών και ενός Πολωνού, στο Μνημείο Πεσόντων στη μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου, παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Ρωσίας , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Τσιαϊδη, εκπροσώπων της Περιφέρειας , των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων και κατοίκων του χωριού.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας επεσήμανε το οφειλόμενο χρέος τιμής σε όσους έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση των συμπατριωτών μας, καθώς και στα θύματα των τριών μαρτυρικών Κοινοτήτων της Εορδαίας , ευχόμενος να μην ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα άλλους πολέμους .

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε με βαθύ σεβασμό τη μνήμη των Στρατιωτών μας , αλλά και τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία» ,υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρόξενος.

Στο ιστορικό της Ημέρας και στην ηρωική πράξη των τεσσάρων Στρατιωτών που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το Μεσόβουνο στις 22 Απριλίου 1944 , από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αναφέρθηκε ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος , ο οποίος είχε και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

Ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων, η Σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας και ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Ρωσίας μετέβηκαν στο μνημείο του ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.