Μ. Δημητριάδης στο kozan.gr: “Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα πρέπει να αφορά – και θα αφορά – και την παρεχόμενη θερμική ενέργεια (τηλεθέρμανση)”

8 Μαΐου 2019
13:22

 

Απαντώντας σε ερώτηση του kozan.gr, πριν από λίγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης, ανέφερε: “Σχετικά με το πακέτο θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κι ανακουφίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τους Έλληνες πολίτες κι αποκαθιστούν αδικίες της μνημονιακής περιόδου, να διευκρινίσω πως η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα πρέπει να αφορά – και θα αφορά – και την παρεχόμενη θερμική ενέργεια (τηλεθέρμανση). Διότι αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα κι η ουσία του εν λόγω μέτρου, κάτι το οποίο θα φροντίσουμε να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα ψηφιστεί προσεχώς”.

8 σχόλια

  • Αφού το είπε ο Μίμης έτσι θα είναι. Άλλωστε πότε μίλησε σοβαρά για να περιμένει κανείς να αρχίσει τώρα που το πέρασμα του απο την βουλή φτάνει στο τέλος του. Ευτυχώς

  • Αν αφήσουμε το Μακεδονικό, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες… Και ασχοληθούμε μόνο με το οικονομικό εκτός το ότι μας χρεώσατε με επιπλέον 100 δις, μας παίρνετε 10 και μας δίνετε πίσω τα 2…θέλετε και ευχαριστώ; άντε σπίτια σας και γρήγορα. Όπως και γρήγορα να λογοδοτήσετε γιαυτό που κάνατε…Αφανίσατε τους Έλληνες και γεμίσατε ανεξέλεγκτα την Ελλάδα και τα χωριά μας με παράνομους μετανάστες.

  • Για να μην μειωθούν οι συντάξεις δώσατε τη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ,τώρα αν σαν επιτρέψουν οι απέξω τι θα δώσετε για την καρέκλα σας;

  • ΑΡΘΡΟ 38 Ν 2859/2000- ΦΠΑ
    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (παράγραφος 1 του άρθρου 21) ΔΗΛΑΔΗ 13%
    ΑΓΑΘΑ
    Οι δασμολογικές κλάσεις του Παραρτήματος αυτού τέθηκαν όπως αυτές αναφέρονται στη Συνδυασμένη Ονοματολογία του έτους 2017 (Κανονισμός (ΕΕ) αριθμ. 2016/1821 της Επιτροπής της 6ης Οκτωβρίου 2016, ΕΕ L 294/2016).
    «Α.19. Ηλεκτρική ενέργεια (Δ.Κ. 2716), το φυσικό αέριο (Δ.Κ. ΕΧ 2711), καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).»

    Αν και δεν γνωρίζουμε το σχέδιο νόμου είναι λογικό η μετάταξη στο 6% να αφορά το σύνολο των αγαθών της δασμολογικής κλάσης της συνδυασμένης ονοματολογίας Α19 , καθώς αποτελούν εναιάιο πακέτο αγαθών.
    Για την ιστορία να αναφέρω πως η τηλεθέρμανση μετατάχθηκε από το 23% στο 13% τον Απρίλιο του 2010 επί Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το νόμο 3842/2010.
    Αν θεσπιστεί η εξαγγελία για 6% , αυτό θα έχει σοβαρό θετικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και θα βοηθήσει ιδίως την παραγωγή, αγρότες, βιοτεχνία και βιομηχανία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.