Δήλωση υποψηφιότητας Γαβριηλίδη Μάνου με το συνδυασμό “Ανατροπή – Δημιουργία”

9 Μαΐου 2019
14:59

 

Η Δυτική Μακεδονία, ίσως η πιο ευνοημένη από την φύση περιφέρεια της χώρας και συνάμα η πιο αδικημένη και απαξιωμένη από τις πολιτικές και από τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κεντρικής κυβέρνησης των προηγούμενων δεκαετιών, αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Από τη μια καλείται να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που γίνεται αισθητό καθημερινά τόσο στην πρωτογενή παραγωγή με τις παρατεταμένες ξηρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και στις νέες συνθήκες διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου και από την άλλη καλείται να αντιμετωπίσει τη «δικιά μας» πρόκληση, που δεν είναι άλλη από την προσαρμογή στη μεταλιγνιτική εποχή και να τη μετατρέψει σε ευκαιρία, αξιοποιώντας τα βασικότερα στοιχεία της περιφέρειας, τη ΓΗ και το ΥΔΩΡ.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο οφείλει να έχει ακρογωνιαίο λίθο τον πρωτογενή τομέα για την ορθολογική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και της ευημερίας του λαού μας με τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών αυξάνοντας την υπεραξία των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά και μειώνοντας το κόστος παραγωγής τους και συνδέοντας τα με το τουριστικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας.

Η Δυτική Μακεδονία ήταν πάντα ένας χώρος δημοκρατικός και εξωστρεφής και γνώρισε την ευημερία (οικονομική και πολιτισμική) όταν είχε το βλέμμα στραμμένο στην βαλκανική ενδοχώρα. Ένα μεγάλο στοίχημα λοιπόν για την περιοχή μας είναι η συνύπαρξη και η συνεργασία με τους γειτονικός λαούς και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αντίσταση μας στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας περνάει από τα βαλκάνια και η σιδηροδρομική Εγνατία, καθώς και η οδική – σιδηροδρομική – διατροφική – ενεργειακή σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με τις ακτές της Αδριατικής (Δυρράχιο) μέσω Μοναστηρίου καθιστά την περιφέρειά μας κομβικό σημείο στην Ανατολική Μεσόγειο και τα βαλκάνια.

Η Δυτική Μακεδονία μπορεί και πρέπει να είναι η «μηχανή» που θα οδηγήσει όλο αυτό το οραματικό σχέδιο και εγώ δηλώνω πως θα είμαι παρών να το υπηρετήσω.

Γαβριηλίδης Μάνος

Γεωπόνος – Οινολόγος

Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δ. Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.