O υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής και μέλη του συνδυασμού “Δύναμη Επανεκκίνησης” στο όρος Ασκιο το έργο του αιολικού πάρκου που εκτελείται από την εταιρεία Άνεμος

12 Μαΐου 2019
15:07
Κανένα σχόλιο

 

Μέλη του συνδυασμού μας Δύναμη Επανεκκίνησης επισκεφτήκαμε στο όρος Ασκιο το έργο του αιολικού πάρκου που εκτελείται από την εταιρεία Άνεμος, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ. Από κοντά συνειδητοποιήσαμε το τεράστιο μέγεθος του έργου και την έκταση που καταλαμβάνει. Μία επένδυση η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από την ξενάγηση στο εργοτάξιο συζητήσαμε με τους υπεύθυνους του έργου οι οποίοι μας δώσαν πληροφορίες σχετικά με λεπτομέρειες του έργου, χρονοδιαγράμματα κλπ. Τέλη Μαΐου θα τοποθετηθεί η πρώτη ανεμογεννήτρια ενώ το έργο στο σύνολό του θα είναι πλήρες στις αρχές του φθινοπώρου.

Σαν συνδυασμός επανειλημμένως έχουμε τονίσει στις ομιλίες μας τη σημασία που πρέπει να δώσουμε ως Δήμος στην ενέργεια μιας και την επόμενη δεκαετία έργα που αφορούν την παραγωγή ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας θα χρηματοδοτηθούν με πολλά κεφάλαια και ο δήμος άμεσα πρέπει να οργανωθεί με υλοποιήσιμες μελέτες για να μπορεί να έχει όφελος από τέτοιους είδους δράσεις.

Δυστυχώς κατά την εκτέλεση του έργου ο δήμος είναι απών. Δεν έχει διαπραγματευτεί ανταποδοτικά έργα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου παρόλη την ενόχληση που δικαιολογημένα προκαλεί ένα τόσο μεγαλο έργο και δεν έχει έρθει σε καμία ανάλογη επαφή ή συζήτηση με τους επενδυτές. Χρειαζόμαστε ένα δήμο διεκδικητικό μιας και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι λίγες και δεν επαναλαμβάνονται!

ΥΓ. ευχαριστούμε τους φίλους που μας διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην περιοχή.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.