Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ: Το πρόγραμμά μας αποτελεί την εγγύηση για τη διοίκηση του Δήμου μας την επόμενη μέρα

14 Μαΐου 2019
18:28

 

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Καταθέσαμε εδώ και δύο εβδομάδες ένα πλήρες πρόγραμμα για το Δήμο Κοζάνης συνολικά και τις Δημοτικές Ενότητες ξεχωριστά. Τόση αδιαφορία πια για το μέλλον αυτού του τόπου; Πόσες ευκαιρίες αντέχει ακόμη να χάσει η Κοζάνη; Έχουν αντιληφθεί κάποιοι σε πόσο κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε;

Για του λόγου το αληθές, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στην ιστοσελίδα που διαθέτει, έχει μόλις μια σελίδα με γενικόλογες αναφορές στο τι θα κάνει. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στη δική της ιστοσελίδα έχει μια μικρή παράγραφο σε μία σελίδα με προθέσεις. Για τους υπόλοιπους συνδυασμούς δεν υπάρχει καν ιστοσελίδα, σε έναν μόλις προχθές ανέβηκαν στο Facebook 8 εικόνες.

Η Κοζάνη έχασε δύο σπουδαίες αναπτυξιακές φάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η ανεργία αυξάνεται σταδιακά ενώ ο Δήμος Κοζάνης το 2010 ήταν ανάμεσα στους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της Ελλάδας. Σήμερα η ανεργία είναι ακόμη πιο ψηλά από το 2014, μάλιστα εκείνη των νέων ξεπερνά το 55%, ενώ είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Πριν από 9 μήνες περίπου, μια μικρή ομάδα ανθρώπων πήραμε τη μεγάλη απόφαση να δουλέψουμε σκληρά. Να δουλέψουμε για τον τόπο που αγαπάμε, πέρα και πάνω από κόμματα. Όλοι μας έχουμε τις πολιτικές μας καταγωγές, αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν χρώμα.

Κι έτσι ξεκινήσαμε. Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε το τι φταίει για τις διαχρονικές παθογένειες που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Τι φταίει λοιπόν που παγιδευτήκαμε σε μια φάση παρατεταμένης στασιμότητας; Τι θα γίνει αύριο με τις δουλείες που θα μειωθεί ακόμη πιο πολύ η λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή μας;

Η απάντηση δεν ήταν εύκολη. Καθώς είχαμε απέναντί μας όλο το παλιό σύστημα αλλά και το φερόμενο ως «νέο» που ακολούθησε τα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους του μιας και δεν ήταν προετοιμασμένο για να ανοίξει νέους ορίζοντες. Αναζητήσαμε όμως την απάντηση στην αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτουμε. Και καταλήξαμε ότι θα εμπιστευτούμε εσάς, τους πολίτες. Γι’ αυτό και βγήκαμε στους δρόμους, περπατήσαμε το Δήμο μας απ’ άκρη σ’ άκρη, επισκεφθήκαμε τις επιχειρήσεις, ακούσαμε, καταγράψαμε και μάθαμε πολλά.

Και επιστρέφουμε με προτάσεις. Με ένα πλήρες Πρόγραμμα 196 σελίδων τόσο για το Δήμο μας συνολικά όσο και για τις Δημοτικές μας Ενότητες ξεχωριστά. Ένα Πρόγραμμα που στόχο έχει την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδίως των νέων. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε μαζί 9 μήνες τώρα, και που όμοιό του δεν έχει κατατεθεί ποτέ στην Κοζάνη τα τελευταία 30 χρόνια. Θέσαμε εφικτούς στόχους. Θέσαμε και μεγάλους στόχους. Όμως πατάμε γερά στα πόδια μας. Και διαθέτουμε την τεχνογνωσία να πάμε την Κοζάνη μπροστά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά αυτού του τόπου. Που δεν θέλουμε να συνεχίζει να τον εγκαταλείπει επειδή δεν προσπαθήσαμε αρκετά.

Μία από τις βασικές μας αρχές είναι πως είναι προτιμότερο να είσαι προετοιμασμένος για τη μία και μοναδική ευκαιρία που μπορεί να έχεις, παρά να έχεις μια ευκαιρία και να μην είσαι προετοιμασμένος.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας σε έναν Ανοιχτό Δήμο. Για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Σας ζητούμε την ευκαιρία να πάμε με σκληρή δουλειά το Δήμο Κοζάνης επιτέλους εκεί που του πρέπει: ΜΠΡΟΣΤΑ.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το πρόγραμμά μας εδώ: https://kozanimprosta.gr/aksones-programmatos/to-programma-mas/

Ευάγγελος Σημανδράκος

Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ»

24 σχόλια

  • Επειδή αφιέρωσα χρόνο να το διαβάσω για να είμαι δίκαιος, δεν το λες και πρόγραμμα. Περισσότερο για έκθεση ιδεών με εικονίτσες μοιάζει

    • Κρίμα γιατί δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Μπορείς βέβαια να διαβάσεις τα προγράμματα άλλων υποψηφίων (αν τα βρεις δηλαδή κάπου).

      • Δεν διαβάζω απλά βλέπω τα έργα του Μαλούτα στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.

        Γιατί Βαγγέλη, όπως καλά γνωρίζεις, τα λόγια είναι εύκολα ενώ τα έργα δύσκολα. Επειδή πρόγραμμα είχες και για τα Γρεβενά, δείξε μας έστω και ΕΝΑ ΕΡΓΟ σου.

  • Κύριοι η μόνη αυτοδιοκητικη πρόταση για το δήμο Κοζάνης είναι αυτή της Ενότητας. Ο Λάζαρος Μαλουτας συγκέντρωσε ανθρώπους με προσόντα και εμπειρία. Η πόλη δεν έχει χρόνο για νέα πειράματα. Ο Βαγγέλης μπορεί να είναι ένας καλός δημοτικός σύμβουλος.

  • Βαγγέλη όλοι γνωρίζουν ποιος σου έγραψε το πρόγραμμα. Οι δυνατότητες του καθενός είναι δεδομένες. Παρόλα αυτά η προσπάθειά σου είναι καλή οι δε προθέσεις σου αμφισβητούμενες…

    Εγώ ψηφίζω Μαλούτα γιατί το έργο του είναι η απόδειξη των λόγων του.

    • Το εργο του ειναι εκατομμυρια χρεη στη δευακ και ο δημος Κοζανης οπως γραφει το αρθρο αν το διαβασες να ηταν το 2010 ενας απο τους πιο υπερχρεωμενους δημους της χωρας. Και πληρωνε εσυ…..

    • Καλά θα κάνεις γιατί είναι η μόνη λύση. Βέβαια εδώ που τα λέμε και ο Λευτέρης καλός είναι αλλά για βόλτες με ποδήλατα, εκθέσεις, προτάσεις, θέσεις,και άλλα πολλά ασήμαντα. Η πόλη θέλει μια ομάδα από ανθρώπους ικανούς. Το ψηφοδέλτιο της Ενότητας ξεχωρίζει.

  • Η Κοζάνη κινδυνεύει να χάσει την τελευταία της ευκαιρία. Η μεταλιγνιτικη περίοδος δεν αντιμετωπίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν να μας δείξουν έργο.

    ΕΝΟΤΗΤΑ –
    Λάζαρος Μαλουτας

    Γιατί ποτέ τα λόγια δεν νικάνε τα ΕΡΓΑ.

    • Ναι συμφωνω. Απλα κατεβαινε με προγραμμα ο Κουκουλοπουλος. Ο Μαλουτας το 2010 το προγραμμα του Κουκουλοπουλου προχωρησε το οποιο προσπαθει να ολοκληρωσει ο Ιωαννιδης. Το θεμα ειναι οτι κανεις απο τους δυο τελευταιους δεν εχει προγραμμα για το αυριο. Ουτε ο Μαλουτας ουτε ο Ιωαννιδης. Αυτη ειναι δυστυχως η πραγματικοτητα.

  • Για πες μας κύριε ευαγγελε, πως γίνεται να είσαι ακόμα αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, και να βρίσκεσαι κάθε μέρα στην Κοζάνη κάνοντας τον προεκλογικό σου αγώνα…..;;;; Πληρώνεσαι για αυτή τη θέση και δεν ασκείς τα καθήκοντα σου. Γιατί δεν παραιτηθηκες….;;; Η γυναίκα του Καίσαρα…… Αλλά έτσι είναι, μόνο αερολογιες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.