Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου Στάθη Κοκκινίδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη

15 Μαΐου 2019
12:50

Στις 13/05/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11π.μ ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Στάθης Κοκκινίδης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών του υποψηφίου Δημάρχου με θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθούν επενδυτικά προγράμματα της ΔΕΗ δημόσιου χαρακτήρα, καθώς και πρωτοβουλίες από την πλευρά της με κοινωνικό πρόσημο, με βάση και τις προγραμματικές εξαγγελίες του συνδυασμού «Με το Βλέμμα στο Μέλλον».
Στη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, από την πλευρά του υποψηφίου δημάρχου τέθηκαν προς τον κ. Πρόεδρο τα παρακάτω ζητήματα-αιτήματα, ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου και της αποεπένδυσης της ΔΕΗ:
Διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της Εορδαίας και κατά συνέπεια και του σημαντικού ρόλου της ΔΕΗ στην περιοχή μας και για τις επόμενες δεκαετίες και διαμόρφωση ειλικρινούς σχέσης μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Εορδαίας και όχι της «παραδοσιακής» σχέσης των παραγόντων, των ρουσφετιών και των συναλλαγών.

Στήριξη της ΔΕΗ και διεκδίκηση της συνεργασίας της με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργηθεί το νέο παράλληλο με τη ΔΕΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ σχέδιο για την Εορδαία. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ με την επέκτασή της και σε άλλες μορφές παραγωγής της, όπως ΑΠΕ, Αέριο κ.λ.π.

Από τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής είναι η διατήρηση της Τηλεθέρμανσης με τις υπάρχουσες μονάδες έως την έναρξη της λειτουργίας της Πτολεμαΐδας 5 καθώς και η επέκτασή της στα χωριά της Εορδαίας.

Η στήριξη υποδομών του δήμου από τη ΔΕΗ αποτελεί στον σχεδιασμό αυτό απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η διεκδίκηση για αποκατάσταση και αξιοποίηση των απαλλοτριωμένων εδαφών παραμένει πάντα επίκαιρη.

Σχεδιασμός δημιουργίας για την ΕΟΡΔΑΙΑ, στις παραπάνω εκτάσεις, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ ενός Εθνικού Κέντρου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά και αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της Εορδαίας, καθώς και ενός Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ιδιαίτερα θετική η πρωτοβουλία για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και μετατροπή τους σε κινηματογραφικά Στούντιο, που αξιοποιεί παράλληλα και τον ανακαινισμένο οικισμό της ΔΕΗ και δίνει υπεραξία και στο Προάστιο.

Συνοψίζοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κοκκινίδης υπογράμμισε την ανάγκη η ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους κατοίκους της Εορδαία, που στήριξαν τη λειτουργία και την ανάπτυξη της Επιχείρησης, θυσιάζοντας μάλιστα στο βωμό αυτής της ανάπτυξης φυσικό περιβάλλον, καλλιεργήσιμα εδάφη, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στο αμέσως επόμενο διάστημα για την επεξεργασία των παραπάνω προτάσεων και την προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

18 σχόλια

  • Όχι για να καταλάβετε, ο ένας συναντιέται με τον διευθυντή της ΔΕΗ και ο άλλος με το Σαββίδη. εκεί είναι η διαφορά στο ήθος, εκεί φαίνεται ποιος λέει αλήθεια, εκεί φαίνεται ποιος νοιάζεται για τον τόπο του. Άλλους ψευτοεπενδυτες σαν το Σαββίδη τον μπει και το Μελισσανίδη δε θέλουμε. Ο Κοκκινιδης με αυτή την κίνηση θα είναι ο επόμενος δήμαρχος!

    • Έλα ρε μεγάλε… σε καταλάβαμε. Σε κάθε ανάρτηση του Κοκκινιδη τα ίδια γράφεις.. νισάφι πια.

      • Λοιπόν για να κοπεί το αστειακι. Σχολιάζω πολύ σε πολλά άρθρα στο kozan.gr. θα δεις το όνομα μου (Δήμος) σε διάφορα και διαφορετικά άρθρα.αλλα ναι είμαι και υποστηρικτής του συνδυασμού με το βλέμμα στο μέλλον και έχω πει πολλές φορές το γιατί. Μέχρι εκεί όμως. Τώρα εσύ για ψηφοθηρικους λόγους λες δημοσια ότι όσοι σχολιάζουμε κάτω από τον κοκκινιδη είμαστε πάντα ένας. Εγώ σε αντίθεση με τον κόσμο που σχολιάζει θετικά, βλέπω μόνιμα αρνητικά σχόλια ΜΟΝΟ από εσένα, και αρνητικά όχι με πολιτικά σχόλια η επιχειρήματα, αλλά με άσχημους χαρακτηρισμούς. Πες μας εσύ από ποιον είσαι βάλτος να λες παντου ότι γράφει ένας με διαφορετικά ονόματα κλπ. Γίνεσαι ρεζίλι και εκτιθεσαι. Μα πιο πολύ εκθέτεις και κά εις κακό στο συνδυασμό που υποστηρίζεις. Γιατί όλοι ξέρουμε….

    • Mεγαλη επιτυχια η συναντηση ενος υποψηφιου δημαρχου με την στηριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον διορισμενο απο τον ΣΥΡΙΖΑ Προεδρο της ΔΕΗ!!! Δυο κομματικων στελεχων του κυβερνητικου κομματος με μια φραση. Οντως τρομερη επιτυχια..
      Αυτα που επισης γραφει το δελτιο για την Τηλεθερμανση και το ΑΗΣ Καρδιας δεν καταλαβαινω γιατι τα ειπε στον Παναγιωτακη;
      Η επεκταση των ωρων λειτουργιας του ΑΗΣ Καρδιας ειναι καθαρα πολιτικη αποφαση. Ας κανει τον κοπο λοιπον ο κ. Κοκκινιδης να το ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ή απο τους αρμοδιους υπουργους, οι οποιοι θα εκδοσουν την ΚΥΑ. Αυτο επρεπε να κανει. Ολο το αλλο ειναι η επιτομη του θεαθηναι.
      Απλα και ομορφα

  • Όλη η συνάντηση στο κλίμα που έπρεπε να είναι. Εξαιρετικοί και οι δύο. Ο Παναγιωτάκης, ανέκαθεν ήταν άνθρωπος της ηθικής. Ποτέ υπέρ της διαφθοράς, των ρουσφετιων κλπ. Όπως ο κ Κοκκινίδης. ότι πιο σοβαρό έχει να δείξει η Πτολεμαϊδα ειλικρινά.

      • Ο Παναγιωτάκης την έριξε στα βράχια ε; ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τη ρίξανε. Όχι ο Παναγιωτάκης. Ο Παναγιωτάκης είναι άνθρωπος με ήθος που πάλευε και παλεύει συνεχώς για τη ΔΕΗ… Μόνο καλό έκανε!!

  • Ωραίες θέσεις και απο τις δύο πλευρές. Σημαντικό για την Εορδαία μας. Αυτά είναι ρεαλιστικές επενδύσεις και συναντήσεις για την Εορδαία.

  • Όταν εγώ είπα κάπου στα μέσα ότι είναι ο επόμενος δήμαρχος δε με ακουγατε και δε συμφωνούσατε. Τώρα αρχισατε όλοι να λετε… Τέλος πάντων έχει ανοδική πορεία εδώ και μισό μηνα και ότι και ει είναι σε κλίμα νικης

  • Βλέπω τόση ώρα τα σχόλια. Οι μεν γράφουν σχόλια με επιχειρήματα και οκ εξυμνούν το συνδυασμό που υποστηρίζουν και οι δε γράφουν τρολλακι, παπαγαλάκι,βρισιές κλπ… Δεν ξέρω ποιος θα πάει και ποιος όχι δεύτερο γύρο, και ούτε είμαι εδώ για να πω και εγώ α αυτός θα πάει αυτός όχι κλπ, απλά διαπιστώνω πολλά για το ήθος κάποιων ανθρώπων και συνδυασμών και λυπάμαι για κάποιους άλλους!!

  • Καλά ρε τόσο πολύ σας πόνεσε η συνάντηση; Ποιο πολύ τι σας πονάει; Η συνάντηση; Το τι είπαν στη συνάντηση; Το ότι θα γίνουν επενδύσεις στην Εορδαία; Η το ότι έχετε ήδη χάσει τις εκλογές; Όσο και να το πολεμάτε το βλέμμα στο μέλλον, τόσο καλό του κάνετε… Εσείς και οι πολιτικές σας όλα αυτά τα χρόνια μας φτάσαν εδώ. Πείτε και άλλα να μη χρειαστεί να πάμε καν δεύτερο γύρο. Λαμόγια φάγατε φάγατε φάγατε και είδατε ότι έρχεται δήμαρχος που θα τα αλλάξει αυτά και αγχωθηκατε. Όσο ρίχνετε λάσπη και λέτε ψέματα τόσο ο κόσμος είναι μαζί τους. Συνεχίστε….

    • οσο τα αλλαξε ο επιδοματακιας τσιπρας… αν μας δωσει και ο κοκκινιδης “13ο επιδομα δημοτων εορδαιας” πριν τις επομενες εκλογες να τον βγαλουμε δημαρχο ,λες και ειναι καλυτερος απο τους ανικανοαδιαφορους δημαρχους δεκαετιων στην πολη…

  • Λοιπόν για να κοπεί το αστειακι. Σχολιάζω πολύ σε πολλά άρθρα στο kozan.gr. θα δεις το όνομα μου (Δήμος) σε διάφορα και διαφορετικά άρθρα.αλλα ναι είμαι και υποστηρικτής του συνδυασμού με το βλέμμα στο μέλλον και έχω πει πολλές φορές το γιατί. Μέχρι εκεί όμως. Τώρα εσύ για ψηφοθηρικους λόγους λες δημοσια ότι όσοι σχολιάζουμε κάτω από τον κοκκινιδη είμαστε πάντα ένας. Εγώ σε αντίθεση με τον κόσμο που σχολιάζει θετικά, βλέπω μόνιμα αρνητικά σχόλια ΜΟΝΟ από εσένα, και αρνητικά όχι με πολιτικά σχόλια η επιχειρήματα, αλλά με άσχημους χαρακτηρισμούς. Πες μας εσύ από ποιον είσαι βάλτος να λες παντου ότι γράφει ένας με διαφορετικά ονόματα κλπ. Γίνεσαι ρεζίλι και εκτιθεσαι. Μα πιο πολύ εκθέτεις και κά εις κακό στο συνδυασμό που υποστηρίζεις. Γιατί όλοι ξέρουμε….

  • Διαβασα τα σχολια του συγκεκριμενου ανωνυμου, σχολια που παντα κατω απο αρθρο κοκκινιδη βλεπουμε. πραγματικα εκλαψα. δεν εχει τιποτα ο σωρας και ο καμμενος να ζηλεψουν. καλυτερες θεωριες συνομσιας δεν υπαρχουν.. Περα απο πλακα. Το επικυνδυνο ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν κοιταν να μιλησουν πολιτικα, δεν κοιταν να γραψψουν απλα την αποψη τους. Ειναι οι λεγομενοι θερμοκεφαλοι, που υπαρχουν σε καθε χωρο. Ομως δε γινεται ενας ανθρωπος σε καθε αναρτηση του βλεμματος στο μελλον να γραφει τετοιες εμπαθεις ψευτικες αερολογιες. Δηλαδη τι; πλεον δε θα μπορουμε να γαφουμε την αποψη μας; Θα θεωρουμαστε παπαγαλακια και οτι τα γραφει ενας ολα αυτα; Μιλαω για ολες τις πλευρες, απλα εγω βλεπω συνεχως αυτον τον εναν!!!

  • Και γιατί ταυτιζετε το βλέμμα στο μέλλον με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κοκκινιδης είναι ΣΥΡΙΖΑ το είπε αλλά ο συνδυασμός δεν είναι παιδια. Μην τα λέμε και τα ξαναλέμε! Το θέμα είναι γιατί εμπάθεια με τον κοκκινιδη; Γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ; Και οι άλλοι ειναι ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ο άλλος έχει γυρίσει όλα τα δεξιά κόμματα και; Το θέμα είναι ότι όλους τους άλλους τους έχουμε βαρεθεί. Ο Κοκκινιδης δεν είναι σοσιας και το ξέρει και ο ίδιος. Απλά έχει ένα συνδυασμό που δείχνει να έχει μια πολύ καλή δυναμική. Θα τον δοκιμάσουμε από ο,τι βλέπω και τον κόκκινιδη και αν ει άι σαν τους άλλους τοτε τέλος. Έτσι είναι οι δημοτικές εκλογές. Δεν πρέπει να βλέπουμε κόμματα. Εγώ προσωπικά είμαι αρκετά μακριά από το ΣΥΡΙΖΑ… Απλά δεν αντέχω να ξαναδιοικησουν το δήμο οι ίδιοι ρε παιδιά. Έλεος … Τώρα τα σχόλια που λένε ότι πιστεύουν ότι κ ο Κοκκινιδης θα ειναι ιδιος δεκτά, αλλά μην εξισωνετε το ΣΥΡΙΖΑ η καποιο άλλο κόμμα με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Δεν έχουν γραμμή από το ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν ει άι ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τι ειναι ιδεολογικά ο καθένας ελάχιστα ενδιαφέρει και πρέπει ελάχιστα να ενδιαφέρει!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.