H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό, για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με δύο δράσεις, που θα υλοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Μαΐου 2019, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

15 Μαΐου 2019
14:12
Κανένα σχόλιο

 

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, έχει επιλεγεί το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό με δύο δράσεις, που θα υλοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Μαΐου 2019, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, υπό τον γενικό τίτλο:

«Ελάτε να παίξουμε! Παιχνίδια του χθες, του σήμερα και του αύριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής».

Η Εφορεία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ανασκοπήσει διαδραστικά την πορεία του παιχνιδιού από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, να διερευνήσει τη συνέχειά του αλλά και να απλώσει τις γέφυρες στο παιχνίδι του μέλλοντος. Παιδιά και όσοι ακόμη νιώθουν παιδιά, καλούνται να παίξουν παιχνίδια της Αρχαιότητας, Παραδοσιακά παιχνίδια αλλά και Σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 10:00-14:00

Με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Αιανής και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας:

  • «Γνωρίζουμε τα αρχαία παιχνίδια»

Εντοπίζουμε παιχνίδια της Αρχαιότητας στις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

  • «Τα παιδία παίζει»

Διαδραστική παρουσίαση των παιχνιδιών της Αρχαιότητας.

  • «Παραδοσιακά παιχνίδια»

Διαδραστική παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών της Αιανής και της ευρύτερης περιοχής.

  • «Παιχνίδια του σήμερα»

Διαδραστική παρουσίαση των παιχνιδιών του σήμερα, με ρίζες στην παράδοση αλλά και ψηφιακά.

Μετά την παρουσίαση κάθε ενότητας, παίζουμε επιλεγμένα παιχνίδια του χθες και του σήμερα: «Ελάτε να παίξουμε»

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, μικρά και μεγάλα παιδιά καταγράφουν σε μαυροπίνακα τις απόψεις τους: «Ποιο παιχνίδι μας άρεσε περισσότερο και θα θέλαμε να μεταφερθεί στο μέλλον

Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ώρα 10:00-15:00

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. αρχαιολόγοι της Εφορείας ξεναγούν τους επισκέπτες στην Έκθεση και στα παιχνίδια, μέσω σχετικού εποπτικού υλικού (ταμπλό με φωτογραφικό υλικό και σήμανση προθηκών με παιχνίδια).

Την ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, Σάββατο 18 Μαΐου 2019, η είσοδος στα Δημόσια Μουσεία, Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας, είναι ελεύθερη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.