Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος (του Γκουντιού Β. Γιάννη)

16 Μαΐου 2019
23:45

 

Έρχεται στη Δυτική Μακεδονία ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

Έρχεται στην περιοχή από την οποία άρχισε ο Μακεδονικός αγώνας θεμελιώνοντας την απελευθέρωσή της.

Έρχεται στην περιοχή στην οποία έδρασε και έδωσε τη ζωή του γι’ αυτή ο Παύλος Μελάς και πολλοί άλλοι με πατριωτικό φρόνημα και εθνική συνείδηση.

Έρχεται στην περιοχή στην οποία υπέγραψε τη συμφωνία που αποτελεί την απαρχή της ακύρωσης των προαναφερομένων. Με περισσό θράσος και αλαζονεία, χωρίς συναίσθηση της ευθύνης και των επιπτώσεων της πράξης του.

Δεν αποδεχόμαστε οι Δυτικομακεδόνες, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των απανταχού Ελλήνων, την υπογραφή αυτή.

Του προτείνω να επισκεφτεί την οδό Μαλούτα, προς τιμή του Μακεδονομάχου Νικολάου Μαλούτα ο οποίος στην είσοδο του σπιτιού του είχε την επιγραφή «Μηδείς αφιλόπατρις εισίτω» (όποιος δεν αγαπάει την πατρίδα να μην εισέλθει). Να επισκεφτεί και την μητρόπολη στην οποία συγκέντρωνε τους Κοζανίτες προύχοντες και αγωνιστές ο Παύλος Μελάς και να εξηγήσει σ’ αυτόν το ζωντανό ήρωα, γιατί υποτάχτηκε στα συμφέροντα της Αμερικής και της Γερμανίας αμαχητί, παραβλέποντας τα ελληνικά.

Δεν πρόκειται να τον υποδεχθούμε ως φιλοξενούμενο. Ας τον ακολουθήσουν οι μεταφερόμενοι οπαδοί και αυλοκόλακες νέας «αριστεράς» κοπής για τις φωτογραφίες και το φαίνεσθαι.

Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου η περιφρόνηση, η απουσία από την υποδοχή, η απαξίωση της επίσκεψης, η άρνηση επαφής, είναι ισχυρή πολιτική απάντηση, δημοκρατική στάση με πνεύμα ανοχής και όχι αδυναμίας, πατριωτική συμπεριφορά, ελληνική φρόνηση, εφαρμογή ελληνικότητας, κατακραυγή στον διεθνισμό, προάσπιση της ελευθερίας μας, πηγαίο καθήκον, τιμή των νεκρών αγωνιστών, υποχρέωση στα παιδιά μας, πολιτική παρέμβαση στα κακώς πεπραγμένα, προτροπή για συνέτιση.

Να ξέρει όμως ότι είναι μόνος του και ξένος.

Και τώρα και την άλλη Κυριακή.

Ρίχνει αλάτι στην ανοικτή πληγή η έλευσή του στον τόπο του εγκλήματος.

Γκουντιός Β. Γιάννης

25 σχόλια

  • Όπως το λέμε λαϊκά και τραγουδιστά … “κοίτα να δεις που θα σε πούνε και Φασίστα” …… “Welcome to the club”….

  • Η συμφωνία των Πρεσπών μαζί με την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Αλβανία μπορεί να βγάλει την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία από την απομόνωση που την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις . Αρκεί να αφήσουμε στην άκρη τις τυφλεσ και στείρες αντιπαλότητες ..! Τον πρωθυπουργό Τσίπρα θα τον ευλογείτε πολύ σύντομα κ Γκουντιε αρκεί να αφήσετε το μυαλό σας να λειτουργήσει και να σκεφτεί επικαιρα..!

    • Η Κυβέρνηση με την συνθηκολόγηση των Πρεσπών ικανοποίησε βαθύτατα όλους τους εχθρούς και άσπονδους φίλους της Ελλάδος οι οποίοι επιχαίρουν και την καταχειροκροτούν.

    • Κύριε Μητλιάγκα Γιώργο,
      Η επίκαιρη σκέψη είναι κοντή σκέψη, χωρίς προοπτική και διορατικότητα. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει όρους που δεν αλλάζουν στο διηνεκές δεν μπορεί να κρίνεται με όρους επικαιρότητας.
      Εάν οι πρόγονοι μας με μπροστάρη τον Παύλο Μελά σκεφτόταν επίκαιρα ενδεχομένως σήμερα να φορούσαμε ακόμα φέσι.
      Επίσης οι μεγάλες δυνάμεις δεν δρουν με γνώμονα την επικαιρότητα αλλά τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, τα οποία δεν μπορεί τα χαρακτηρίσει κανείς επίκαιρα και τους δικούς τους ανταγωνισμούς επικυριαρχίας. Τα δε συμφέροντά τους δεν συμπίπτουν σε καμιά περίπτωση με τα δικά μας.
      Πώς να απαντηθούν τα παραπάνω με επίκαιρη σκέψη;
      Άλλα «μπαίνοντας» στην λογική σας και σκεπτόμενοι επίκαιρα, ας δούμε πώς εφαρμόστηκε το πρώτο διάστημα η συμφωνία. Να τα αποτελέσματα της επικαιρότητας: http://kozan.gr/archives/176789 επίσης https://m.youtube.com/watch?v=_lCjFEHDIhc&feature=share (και μιλάμε μόνο για τις πρώτες 50 μέρες). Στις επόμενες και μέχρι σήμερα έγιναν άλλα τόσα, αλλά δεν είναι της ώρας.
      Τέλος, σας επισημαίνω ότι δεν γίνονται όλα για τα λεφτά. Εσείς, με την επίκαιρη σκέψη σας φαντάζεστε αγαστές σχέσεις και οικονομικές συναλλαγές (βλ. επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια) την ίδια ώρα που οι γείτονες που μνημονεύτε δεν σκέφτονται, αλλά κραυγάζουν συνεχώς, με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο (ευθέως ή πλαγίως και ύπουλα) για μεγάλη Αλβανία (Τσαμουριά), Μακεδονία του Αιγαίου.

  • Τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σαν μια «γροθιά στο μαχαίρι του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας» | iefimerida.gr 5-3-19
    ο «διάτρητος» ΤΣΙΠΡΑΣ : Ήταν και ο ίδιος εθνικιστής, όταν αγόρευε υπέρ του λαού και κατά των μνημονίων;

  • Μα τι κουράζεσαι κάθεσαι και γράφεις. Βάλε ένα πρωτοσέλιδο από την “ελεύθερη ώρα”
    έτσι και αλλιώς τον ίδιο απαρχαιωμένο, καιροσκοπικό, εθνοκάπηλο λόγο χρησιμοποιείτε

  • Οι ΑΝΕΛ φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για ο,τι συνέβη. Μπορούσαν να ψηφίσουν την πρόταση μομφής και να ρίξουν τον Τσίπρα πριν υπογράψει το έκτρωμα των Πρεσπών.Τον άφησαν υπέγραψε τα πάντα,βρήκε και μια νέα εύκολα μετακινούμενη πλειοψηφία,και με δικούς του βουλευτές,και όλα τελείωσαν.Κατα τα λοιπά ωραίο το άρθρο σας,αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

  • ……Με περισσό θράσος και αλαζονεία,……

    έτσι είναι! Συγχαρητήρια και πάλιν και πολλάκις κ. Γκουντιέ!

  • Συμφωνώ ότι οι ΑΝΕΛ μπορούσαν να σταματήσουν τη συμφωνία. Όχι μόνο την ώρα της πρότασης μομφής που ήταν αργά και σχεδόν αντεπίστροφα, αλλά πολύ νωρίτερα. Από τον Ιανουάριο του 2018 είχα προτείνει την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τη στήριξη κυβέρνησης μειοψηφίας με συγκεκριμένη ατζέντα (όχι στο σκοπιανό όχι στα μέτρα Γαυρόγλου κ.α). Η προσπάθεια αυτή κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Επειδή δεν εισακούστηκα και μαζί και με πολλούς άλλους αποχωρήσαμε την επομένη της ψήφισης στη Βουλή.

  • Στην περιοχή του Μοναστηρίου ως την δεκαετία του 1970 απογραφόταν στις επίσημες απογραφές της Γιουγκοσλαβίας περίπου 150.000 άνθρωποι ως Έλληνες. Τι έγιναν αυτοί οι άνθρωποι; Ενδιαφέρθηκε κάποιος πολιτικός γι΄αυτούς; αναφέρεται κάτι στην περίφημη συμφωνία των Πρεσπών; Πως μπορώ να ονομάσω πατριώτη κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για τον λαό αυτό που εξαφανίζετε από το πρόσωπο της Γης πια. Έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν φασίστα και εθνικιστή ακόμα και τον Μίκη Θεοδωράκη. Αν πατριώτης είναι αυτός που παραδίδει Γη Ύδωρ Ιστορία Ταυτότητα στους ξένους (Σλάβους,Γερμανούς) τότε ποιος λέγεται προδότης;

    Υ.Γ Σε καμιά απογραφεί των Οθωμανών δεν απογράφηκαν πότε “Μακεδόνες” ως εθνότητα. Βγάζουμε τα μάτια μας και τα μάτια των παιδιών μας για ένα πιάτο Ευρωπαϊκή φακή.

  • ευτυχώς που ήρθε αυτή η συμφωνία και αποδέχτηκαν οι Σλάβοι βορειομακεδόνες ότι ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορική αρχαία Μακεδονία και την ελληνικότητα της, ήδη τα σχολικά τους βιβλία αλλάζουν την ψευδή ιστορία τους και λένε την αλήθεια για την σλαβική τους καταγωγή. όσο για το ξεπούλημα δήθεν του ονόματος να τονιστεί ότι το όνομα έχει εκχωρηθεί ήδη από το 1992, η δε γλώσσα Μακεδονική είναι καταγεγραμμένη ως σλαβική εδώ και πολλες δεκαετίες ας θυμηθούμε την Πηνελόπη Δέλτα πως ορίζει την μακεδονική γλώσσα ως μίξη Ελληνικών, Βουλγαρικών και Τουρκικών…ο δε μακεδονομάχος Καπετάν Κώττας δεν μιλούσε γρι ελληνικά παρά μόνο μακεδονίτικα, το αναφέρει και ο Παύλος Μελάς στην επιστολή προς την γυναίκα του Ναταλία (1904)….”μιλούσε στους προύχοντες ο Κώττας μακεδονίτικα και μετάφραζε στα Ελληνικά ο Πύρζας.
    Απλά και λιτά τα όσα αναφέρω για να σταματήσει η πατριδοκαπηλία και η φθηνή εθνικοφροσύνη.

    • Απόσπασμα από μελέτη του Βλάση Αγτζίδη (υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) για τους Ελληνες της Πελαγονίας.

      Μετά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και την ενσωμάτωση της περιοχής στο νεοσύστατο Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) η κατάσταση χειροτέρευσε. Οι Σέρβοι ακολούθησαν μια πολιτική εκσλαβισμού και εκσερβισμού. Απαγόρευσαν τη χρήση της ελληνικής γλώσσας και έκλεισαν τα ελληνικά σχολεία και τις ελληνικές εκκλησίες. Σε ιδεολογικό επίπεδο, μετονόμασε τους κατοίκους σε «παλιούς Σέρβους» (stariiSrbrji). Η πολιτική αυτή αντικαταστάθηκε με την πολιτική εκβουλγαρισμού κατά τη διάρκεια τόσο της περιόδου 1916-1918, όταν η περιοχή κατελήφθη από τις Κεντρικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκαοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια θα επανέλθει στη σερβική δικαιοδοσία και η επαρχία θα oνομαστείVardarska.Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα υποστεί τη γερμανική Κατοχή. Τότε θα επιστρέψουν και οι Βούλγαροι στην περιοχή και θα συνεχίσουν την πολιτική εκβουλγαρισμού. Αυτή την πολιτική θα προσπαθήσει να ακυρώσει ο Τίτο στη συνέχεια, εφευρίσκοντας το ιδεολόγημα του μακεδονισμού.

    • Γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να αποδεχθεί την αναμφισβήτητη ιστορία σου ένα νεόκοπο τεχνητό κρατίδιο την ίδια ώρα που την αποδέχεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (η σοβαρή και όχι η κατευθυνόμενη);
      Το γεγονός ότι το 1992 έγινε ένα εγκληματικό λάθος (και δεν ήταν το πρώτο) δεν απαλλάσσει από την ευθύνη τον Τσίπρα που έκανε ακόμη ένα εγκληματικό λάθος. Δεν διόρθωσε το προηγούμενο αλλά επιβάρυνε την Ελλάδα με ένα ακόμη.
      Γλώσσα:
      Θα πρέπει να ξέρεις ότι από το 1870 και μετά με τη βουλγαρική εξαρχία αρχίζει η επίθεση – εκφοβισμός και υποδούλωση των Ελλήνων από τους Βουλγάρους κομιτατζήδες μαζί με τους Τούρκους και απαγορεύεται μεταξύ άλλων και η ελληνική γλώσσα. Οι άνθρωποι σε όλη την περιοχή συναναστρέφονται με σλάβους και τούρκους. Επόμενο είναι λοιπόν να χρησιμοποιούν εξ΄ ανάγκης και δια της βίας μια γλώσσα για να συνεννοηθούν. Η γλώσσα αυτή είχε σερβικά και βουλγαρικά χαρακτηριστικά και προφανώς τούρκικα ίσως και κάποια παραποιημένα ελληνικά. Επειδή όμως τη μιλούσαν άνθρωποι με απόλυτη ελληνική συνείδηση (καπετάν Κώττας) δεν θα μπορούσαν να ονομάσουν τη γλώσσα σύμφωνα με τις παραπάνω χώρες (σερβοβουλγαρική, κατά Μπαμπινιώτη), ακριβώς γιατί δεν εξέφραζε την πεποίθηση και το φρόνημά τους. Έτσι η Πηνελόπη Δέλτα, ο Παύλος Μελάς και άλλοι αναφέρονται σε Μακεδονική γλώσσα προσδίδοντας έτσι έμμεσα αλλά σαφώς ελληνική υπόσταση στον πληθυσμό αυτό.
      Η ιδεοληψίες, οι αναχρονισμοί και οι αναγωγές ιστορικών γεγονότων στο σήμερα προκειμένου να δικαιολογήσουν στάσεις και απόψεις, δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της πατριδοκαπηλίας. Το δε εθνικό φρόνημα τιμά αυτόν που το έχει και δεν είναι κατηγορία.

    • Γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να αποδεχθεί την αναμφισβήτητη ιστορία σου ένα νεόκοπο τεχνητό κρατίδιο την ίδια ώρα που την αποδέχεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (η σοβαρή και όχι η κατευθυνόμενη);
      Το γεγονός ότι το 1992 έγινε ένα εγκληματικό λάθος (και δεν ήταν το πρώτο) δεν απαλλάσσει από την ευθύνη τον Τσίπρα που έκανε ακόμη ένα εγκληματικό λάθος. Δεν διόρθωσε το προηγούμενο αλλά επιβάρυνε την Ελλάδα με ένα ακόμη.

  • Και μόνον και μόνον γι’αυτό το άρθρο, πρέπει να γίνει παλλαϊκή υποδοχή στον Πρωθυπουργό. Είναι ώρα, όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και κρατούν ”ίσες αποστάσεις” να παραδεχθούν το διακύβευμα των εκλογών. Πρόοδος ή ακροδεξιά (σε όλες τις μορφές της)

    • Είστε αφελείς και επικινδυνοι αν πιστεύετε πως είναι πρόοδος η συμφωνία και ακροδεξιοί όσοι την επικροτούν. Διαβάστε τη συμφωνία, διαβάστε ιστορία και μην αναπαράγεται τα λεγόμενα της Ακριβοπούλου. Δεν τιμάει τη νοημοσύνη σας.

  • Μαύρο σε όσους μας πούλησαν. Μαύρο σε αυτούς που νομίζουν ότι το χρήμα θα τους ξεπλένει πάντα.

  • Απλά Ελληνικά λόγια.Συμφωνία με οφέλη για την Ελλάδα δεν υπάρχει,αφού αυτή έγινε μετά από ασφυκτικές πιέσεις Αμερικανών και Γερμανών. Γιατί ο δημοκράτης Τσίπρας δεν έκανε δημοψήφισμα;Τι δεν θέλετε να καταλάβετε επιτέλους βρε ραγιάδες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.