kozan.gr: Φωτίστηκε, σε χρώμα μωβ, το ρολόι της Κοζάνης (Φωτογραφίες)

20 Μαΐου 2019
06:26

Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου “εορτάζεται” η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ(Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου). Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια με μωβ χρώμα (το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ). Στην Κοζάνη φωταγωγήθηκε το ρολόι της πόλης.

 

10 σχόλια

  • Πολύ καλή η εκδήλωση και η ενημέρωση για τα ΙΦΝΕ, αλλά θα προτιμούσα 19 Μαΐου στην Ελλάδα, τα πάντα να αφορούσαν τη γενοκτονία των ποντίων και να γινόταν η εκδήλωση για τα ΙΦΝΕ στις 20 Μαΐου.

      • Τι λύκους και αρκούδες μας λες βρε..
        Εδώ σφαγιασθησαν χιλιάδες γυναικοπαιδα,παππούδες γιαγιάδες και αμάχος πλυθησμος,και κάποιοι υπουργοί μας έλεγαν ότι δεν είναι γενοκτονια!!!!
        Εσύ τους ψήφισες αυτούς σουρδουλι.

        • 09:37 κάποιοι δεν θέλουν να ασχολούμαστε με την ιστορία – καταγωγή μας γιατί ντρέπονται για την δική τους καταγωγή – ιστορία. Εμείς οι πόντιοι είμαστε υπερήφανοι και τιμάμε και θα τιμάμε τους προγόνους μας

      • Δε νομίζω να κατάλαβες, δεν είμαι αντίθετος στην εκδήλωση, απλά επειδή η γενοκτονία των Ποντίων (και των Αρμενίων) είναι κάτι αντίστοιχο του ολοκαυτώματος των Εβραίων, ελάχιστοι γνωρίζουν το γεγονός αυτό και ακόμα λιγότεροι αναγνωρίζουν επίσημα το γεγονός.
        Γι’ αυτό και θα προτιμούσα να δώσουμε προτεραιότητα στο να κάνουμε γνωστές τις θηριωδίες των Τούρκων και να διαλέξουμε (εμείς τουλάχιστον) μια άλλη μέρα για την ενημέρωση των ΙΦΝΕ.

    • Αυτά πες τα στη διεθνή κοινότητα που δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονίας σας για να τροποποιήσει της μέρες και να την πάει πιο μετά. Ήταν όμως μια καλή εκδήλωση που πρώτη φορά γίνεται. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος.

  • Πρόκειται για μια παγκοσμια εκστρατεια πανω στις συγκεκριμενες αυτοανοσες παθησεις….. Σε καμια περιπτωση η συγκεκριμενη εκδηλωση δεν θα ηθελε να προσβαλει οποιοδηποτε συμβαν, ηδή τοσο τραγικο οπως ηταν η γενοκτονια των ποντιων μας…. Ενα γεγονος το οποιο δεν παυει να συγκινει ολον τον Ελληνισμο (ποντιους και μη). Παρεμπιπτόντως καμια τετοια εκδηλωση δεν εγινε χθες το βραδυ στην πλατεια της πολης μας, κατι -αγαπητοι ποντιοι- που θα επρεπε να ανησυχησει πρωτα εσας. Αφηστε λοιπον τις κακιες και τα μαχαιρια… Ολα γινονται για το καλο ολων μας.

    • Εκδηλωσεις εγιναν πολλες και ποιοτικοτερες καθε προηγουμενης χρονιας κι οποιος ηθελε παρακολουθησε

      • Όταν λες γενοκτονία ΜΑΣ, τί εννοείς; Εσύ τι είσαι;
        Συμφωνείς μήπως και στο ότι οι Μικρασιάτες συνωστίζοταν στη Σμύρνη;
        Η γενοκτονία των Ποντίων και η Μικρασιατική καταστροφή είναι τα δικά μας ολοκαυτώματα, δε γίνεται να είναι κανείς αδιάφορος.
        Η διεθνής κοινότητα δε γνωρίζει, γιατί εμείς δεν την ενημερώσαμε. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.